sunnuntai 24. maaliskuuta 2024

NAZIPROPAGANDAA 2023 SUOMESSA



Jos kansa saa väärää tietoa, se äänestää väärin. Jos taantumus haluaa voittaa kehityksen ja pysyä vallassa, se jakaa väärää tietoa. Voi, lehtiä luettuaan, todeta, että tämän päivän taantuvassa kaupungissa persu saa yhtä lempeää ja rehellistä palautetta kuin juutalaiset aikoinaan nazi-Saksassa. Faktoja karttaen mielipidekirjoituksilla muokataan kaupunkilaisten näkemyksiä persuvastaisiksi. Uutisten puolikkaita muokataan välillä valtakunnan- ja välillä paikallistasolta. Mieleen tulee lähinnä, omaa ajatusmaailmaa ja mieltymyksiä syleilevät, mielipidekirjoitukset hippiteinin päiväkirjasta. Pohdinta toimituslinjasta käy lähinnä kahden vaihtoehdon välillä: onko kyseessä tietoinen sumutus, jotta taantumuksen voimat saavat edelleen jatkaa kaupungin johdossa vai löytyykö julkaisutoiminnan takaa kolmanteen potenssiin korotettu ymmärtämättömyys?

Jotta asioiden oikea tola tulisi näkyviin, niin otetaan esille muutama uutissumutuksen oikaisu. Ensinnäkin tase ei ole käypää rahaa eikä sillä voi maksaa nykyään edes Neuvosto-Karjalan nykyisen seuraajan tilausmaksua. Jos tarkastelemme todellista maksuvalmiutta esim. muutaman vuoden kuluttua, kannattaa arviot talouden vahvuudesta tehdä taseeseen vetoamisen sijaan perehtymällä käyttömenoihin, kaavailtuihin muihin menoihin ja verrata niitä tuloennusteisiin. Taloutta voidaan parantaa kahdella tavalla, joko vähennämme kuluja tai lisäämme tuloja. Persut ovat pyrkineet rajoittamaan yhteisen varallisuuden käyttöä: esim. Alicenkadun ja rannan miljoonilla euroilla jne. olisi nyt rutkasti muuta käyttöä eikä meillä olisi käyty yt-neuvotteluja ja ajauduttu sopeutustoimiin. Itse olen kasvun kautta pyrkinyt parantamaan kaupungin taloutta - uudet asukkaat tuovat lisää verotuloja ja heidän lapsensa täyttävät koulut, siksi olisin toivonut satsausta opetuksen laatuun ja vapaa-ajan puitteisiin/tarjontaa plus näiden markkinointiin. Näin ei käynyt, vaan jopa vähennämme opetustunteja tilanteessa, jossa opetuksemme taso sakkaa vahvasti. Onneksi SDP näyttää vihreää valoa nuorisolle tekemällään nuorisopassialoitteella, viimeinkin nuoriso ja lapset ovat kaupungissamme muuta kuin säästökohde.

Itse en tunne toimituksen väkeä kuin morjestus tasolla, en ole heidän kanssaan käynyt keskustelua kaupungin taloudesta, mutta pidän pöyristyttävänä lehden uutisointia tekemästäni valtuustoaloitteesta kriisiryhmän perustamisesta. Julkaisun mielestä po. ryhmää ei tarvita. Lehden tulkinta on totaalisen väärä ja auttamatta ahterillaan. Kun katsomme ensinnäkin aloitteen jättämisajankohtaa, lähes puolitoista vuotta sitten ja toiseksi sen jälkeistä kaupungin kehitystä/kuihtumista, noloja, kerrassaan taantumuksellisia, hallintosääntöneuvotteluja ja ajautumista yt-neuvottelujen kautta sopeutustoimiin, ei voi kuin todeta, että jämäkällä kriisiryhmällä olisi ollut massiivisen runsaasti positiivista annettavaa, jotta nykyisestä ja etenkin muutaman vuoden päässä väijyvästä talouskatastrofista selvittäisiin. Kaiken mainitsemani voi tarkistaa, niin halutessaan, pöytäkirjoista. Kuten jo mainitsin, pelkään ongelman ytimessä piilevän toimituksen ymmärtämättömyyden ja jos näin on, silloin asiat ovat nolon huonosti, sillä tietoa voi antaa, mutta ymmärrystä ei!

18 kommenttia:

  1. Asukkaat ei voi kuin ihmetellä, valtuustoa ja virkamiehiä ei voi vaihtaa, eikä lehden päätoimittajaa.

    VastaaPoista
  2. Miten tästä eteenpäin? Onko esittää vaihtoehtoja?

    VastaaPoista
  3. Turha esittää mitään kun mikään ei muutu. Esittäjä saa ainostaan solvausryöpyn päälle ja hankalan henkilön maineen. Olkaamme porukalla takarivin taaveja, silloin saamme kiitosta ja olemme yhteistyökykyisiä ja kaupunki alkaa kukoistamaan jopa taseella voi silloin maksaa laskuja.

    VastaaPoista
  4. Kaupungin tilinpäätöksien muutamien vuosien saatossa kumulatiivisesti kertyneillä miljoonilla EI makseta yhtään kaupungille kohdistettua laskua!

    Yhtään miljoonaa näistä taseen miljoonista ei löydy kaupungin pankkitililtä!

    Voi kunpa löytyisikin, niin kaupungilla olisi varaa ties mihin. Vaikka maantiesiltaan Koiviston saareen Madonmaan kautta.

    Koittakaahan avata jo, miksi tilinpäätöksien taseissa on edelleen kumulatiivista plussaa.
    Mitä on jätetty tekemättä, siirretty tilivuosien yli ja mikä kohta alkaa (2025) kaikessa suuruudessaan?
    Näillä kolmella "avainsanalla" pääsee eteenpäin tilinpäätöksien sisälle.

    Jo paljon ennen vuotta 2030 kaupungin taseessa ei ole yhtään ylijäämää -päinvastoin!

    Tätä ennen ilmeisesti kaikki johtoryhmän virkamiehet ovat jo eläkkeellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi nuorempia on tulossa tilalle.

      Poista
    2. Kyllä. Mistähän ne nuoret saavat keksittyä rahoituksen kaikkeen siihen, mistä vanhemmat eivät pystyneet luopumaan, saaneet kuntoon tai toimimaan? Ei kai vaan sakunkulmatyyppisistä palvelutoiminnoista. Eihän nuoret sellaisia palveluita tarvitse! On somea, äksää ja tiktokkia.

      Poista
  5. Myös vanhimmat isojen puolueiden nokkamiehet ja naiset. Vieläkö ihmettelette, ettei juurikaan mihinkään rakenteellisiin toimintoihin uskalleta puuttua nyt vaikka tiedossa on Wintterin lainojen hoitamisen vaikutukset kaupungin eri palvelusektoreiden toimintoihin vuoden 2025 jälkeisinä vuosina.

    VastaaPoista
  6. Törkeetä luottamustoimen laiminlyöntiä, kun totuus ei paina päätöksenteossa mitään. Kaikki tietää mikä on edessä 2026.

    VastaaPoista
  7. Joo ja niihän niissä sopeutuksissa kävi, että lapsilta ja nuorilta ja näiden ryhmien kanssa työskenteleviltä leikataan. Johtoporras ja muu paperin pyörittelijä joukko saa jatkaa niinku ennenkin.

    VastaaPoista
  8. Aluevaltuuston kokoomuslainen puheenjohtaja vaihtumassa – Katajan luottamusta koskeva aloite menossa seuraavan aluevaltuuston käsittelyyn
    https://www.sv24.fi/uutiset/aluevaltuuston-puheenjohtaja-vaihtumassakatajan-luottamusta-koskeva-aloite-menossa-seuraavan-aluevaltuuston-kasittelyyn-6.139.144098.af2e679fdf

    VastaaPoista
  9. Kiitän vilkkaista vierailusta ja kommettien sisältämistä ajatuksista! Murheellinen totuus lienee se, että meillä päättäjät tyytyvät turvaamaan nykyisen brezneviläisen harmaan valmistelun jatkumisen eli väki vähenee, nuorilta ja ikäihmisiltä leikastaan tulevaisuudessa entistä rajummin. Kuinka voi odottaa parempaa tulevaisuutta päättäjiltä, jotka eivät usko kasvun mahdollisuuksiin.

    VastaaPoista
  10. Mitä tarkoittaa brezneviläisen harmaa?

    VastaaPoista
  11. Ko henkilöllä oli harmaa takki. 🤔

    VastaaPoista
  12. Loistava lukukokemus! Viestisi on sekä oivaltava että hyvin muotoiltu. Arvostan sitä, että jaat arvokkaan näkökulmasi. Lue, miksi Aviator-peli on puhuttanut niin monia, blogistamme.

    VastaaPoista
  13. https://sinun.vuodatus.net/lue/2020/07/ugissa-pian-suomen-eniten-opetusnelioita-per-lapsi

    VastaaPoista
  14. Šakkilukioon vain yksi ensisijainen hakija - toivo elää
    https://www.aamulehti.fi/pirkanmaa/art-2000010317232.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajatus ei välttämättä ole huono. Lukiossa shakki ei ole itseisarvo vaan sillä on välinearvo ja sekin vain osassa opintoja. Ehkä lukioon yritetään houkutella lahjakkaita opiskelijoita, muitakin kuin shakista kiinnostuneita. U:kin lukion tilanne on se, että pyritään nostamaan sijoitusta lukiovertailussa tarjoamalla laadukasta opetusta ns. "peruslukiotasolla".

      Poista
  15. Kohta Laitilan opiskelijat tulevat Ukin lukioon.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!