torstai 2. maaliskuuta 2023

VARO VAALIKONEIDEN VALHEITA JA JOHDATUSTA!


Nykytrendiin sisältyy vaalikoneiden tiirailu ja hyvä niin, antavathan ne jonkin sortin kuvan ehdokkaasta. Ikävä totuus vaalikoneissa piilee siinä, että se on pullollaan vastauksia, joiden tarkoitus on miellyttää mahdollisimman montaa lukijaa. Huomionarvoista on sekin, kuka on laatinut vaalikoneen kysymykset. Yleensä suurten mediatoimijoiden vaalikoneiden sisällön laatijat tulevat pääkaupunkiseudulta. Vaikka sekaan pistettäisiin joku kotiseutua liippaava kysymys, ei se muuta mainittujen vaalikoneiden valjua ja pääkaupunkiseudun passiiviväestön maailmankuvaa heijastelevaa ilmettä.

Tästä johtuen vaalikoneet väkisinkin suosivat ns. vallassa olevia media suosikkeja. Sopii muistaa sekin, että meillä vajaa kymmenen päätoimittajaa päättää miten aasioista kansalle kerrotaan ja miten kansan mieltä manipuloidaan. Luonnollisesti po. mediatalojen valikoneetkin pyrkivät noudattamaan päätoimittajien määrittämää linjaa. Tuo linja palvelee niitä pääomapiirejä, jotka hyötyvät siitä, että valtatakunnan tuotannon tulos suunnataan mahdollisimman voimakkaasti mitään tuottamattomalle pääkaupunkiseudulle.

200 kansanedustajasta 23 tulee pääkaupungista ja 36 Uudeltamaalta. Voimasuhde maakunnan ja pääkaupunkiseudun välillä tuntuu äärettömän selvältä 141 - 59. Silti maakuntia kupataan häikäilemättömästi pienen pääkaupunkilaiseliitin eduksi. Maakunnissa ongelmat löytyvät terveyspalveluiden huonoudesta,  niihin ei ole rahaa, kun samaan aikaan upotetaan miljardeja euroja, mitään tuottamattoman pääkaupunkiseudun passiiviväestön liikkumiseen. Maakunnista tarvitaan kunnollisia kansanedustajia, sellaisia miehiä ja naisia, ketkä todella edustavat äänestäjiään. Vaalikoneiden sijaan tarkastele tehtyjä päätöksiä ja ehdokkaiden aktiivisuutta. Maakunnat tarvitsevat 141 kunnollista kansanedustajaa, puolustamaan 4 miljoonan suomalaisen oikeuksia ja etuja, muuten kehäkolmosen ulkopuolinen Suomi on kuin aikoinaan siirtomaa Kongo, josta pääkaupunkilais-Leopoldit repivät yltäkylläisen elintasonsa ja käyvät virkistymässä sekä kurmoottamassa alamaisiaan.

1 kommentti:

  1. Kuka hullu äänestää vaalikoneitten mukaan, sinne voi kirjoittaa mitä vaan. Ensinnäkin kysymykset on huonosti laarittu. Moni asia ei ole on off kysymys.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!