maanantai 20. maaliskuuta 2023

HITLERIN ÄITI: Ei meidän Adolf, mut ku poja


Meillä valtamedia on valinnut suosikkinsa ja se suhtautuu siihen kuin äiti lapseensa ja eihän oma lapsi mitään pahaa tee, hän vaan sattuu olemaan paikalla, kun muut tekevät pahaa ja saa syyt niskoilleen. Jos joku muu olisi käyttäytynyt kuin Marin pääministerinä, olisi hänet tuomittu alimpaan demonimanalaan. Niin hirvittävää oli silmät päässä seisoneen ja suu vaahdossa raivonneen Marinin kuin sienillä ajataukset sumentaneen tai sammuttaneen vaandaalinomaista käytös vaalitentissä. Joku toinen olisi saanut saman käytöksen seurauksena medialta tuta. Mainittua barbaarista esiintymistä korosti seuraavana päivänä lähetetty pienpuolueiden vaalitentti, jossa keskustelijat kunnioittivat toisiaan, eivät huutaneet päälle ja vastasivat jopa juontajan esittämiin kysymyksiin.


Kun katsoi ykköspoliitikkojen vaalitenttiä, käy nyt usein mielessä, kuinkahan kävisi, jos järjestettäisiin tentin kätkeen yllätyspuhallus tai peräti huumetesti, niin pöhelösti, kiivaasti ja silmät päässä seisoen jotkut tyypit joskus käyttäytyvät? Silti valtamedia kehuu suosikkejaan vähät välittäen näiden mokista tai barbaarisesta esiintymisestä. Kritiikitönttä on valtamedian uutisointi, kun joku palaa "harha-ajatuksista" valtamedian linjoille. Hän saasynninpäästön kuin oma lapsi äidiltään , näin kävi Erdoganille, joka lupasi Turkin hyväksyä Suomen NATO-hakemuksen. Hetkessä, tästä valtamedian aiemmin kurdien säälimättömäksi vainoojaksi leimaamasta pahiksesta tuli valtamediassa lähes rauhan enkeli. Valtamedia suhtautuu synnyttämiensä mielikuvien tukijoihin toistuvassti ja todellakin yhtä kritiikittömästi selityksiä etsien kuin äiti lapsensa tekemisiin.

Väkisinkin, valtamedian harjoittamaa "journalismia" seuratessa, syntyy joidenkin uutisia vastaanottavien päässä mielikuva Hitlerin äidistä puolustamassa omaa kultamussukkaansa: -Ei meidän Adolf, mut ku nuo poja, Göbbö Jooseppi keksii ja kutsuu kolttosiin, Himmlerin Heke se yllyttää meheviin metkuihin ja Hermannilla on aina ilkeä virne naamalla ja joku juonikas jeppe mielessä. Poja on poikia, kyllä tekin lapsena. Koomisinta lienee se, että kaiken tämän manipuloinnin keskellä valtamediamme kehtaa pitää itseään tasapuolisena, suvaitsevaisena ja kaikille mielipiteille avoimena tiedotusväylänä. Valheella on lyhet jäljet. Näin sanotaan, mutta eihän valheesta kärähdä, jos sitä ei kerrota eikä siitä saa edes puhua omalla nimellä vaan täytyy käyttää termiä muuneltu totuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!