sunnuntai 26. maaliskuuta 2023

KIINA ja VENÄJÄ VIE - LÄNSI VIKISEE

Lännen Venäjään kohdistamien pakotteiden tuli pistää maa polvilleen muutamassa viikossa, maximissaan aikaa Venäjän romahdukseen laskettiin kuluvan muutama kuukausi. Kuinkas on käynyt? -Länsi on polvillaan, mutta Venäjä ja sen keralle liittynyt Kiina ovat kasvattaneet vaikutusvaltaansa maailmalla. Tämä osoittaa, että olemme toimineet väärin ja meidän asiantuntijamme ovat laskeneet pahasti vikaan tai he eivät millään muotoa edes ole asiantuntijoita. Puolensa valinnut ja asiantuntijoita sokeasti ruokkiva, käyttävä ja tukeva valtamedia tuomitsee kaiken boikottiin kohdistuvan vähäisenkin  kritiikin ja siihen suuntautuvat muutosehdotukset trollauksena, Venäjän nuolemisena ja sodan hyväksyjänä.

Kuitenkin asiantuntijoita hyysäävän valtamedian sivuilta, joskin miltei piilotettuna, löytyy selkeitä tilastoja plus kirjoituksia, jotka kyseenalaistavat Venäjään kohdistuvien pakotteiden toimivuuden und seuraukset. Nyt mediassa kuplii keskustelu kiinariippuvuudesta ja siitä irtaantumisesta. Meidän pitäisi ensimmäiseksi todeta se, että jo lääketeollisuutemme on äärettömän vahvasti riippuvainen Kiinasta. Jos Venäjän boikotointi nosti energian hintaa ja sai EU-väen vapisemaan kalsan talven vilpoisuudessa, niin Kiina boikotin myötä monet em. palelijat saavat lämpimän piipahduksen krematorion nieluun ennen kuin he leijailevat polttolaitoksen piipusta tuhkana ja hiussuortuvina vapaan lännen taivaalle; niin riippuvainen EU:n lääketuotanto on kiinalaisista raaka-aineista.

Murheellista kyllä, meidän tulee hyväksyä se, että siinä missä omaan mahdottomuuteensa ja rappioonsa lopahti Rooman valtakunta ja Osmanien imperiumi, niin nyt taitaa olla ns. lännen valta-aika lopussa. Jos aiomme välttää mainitsemaani muutosta maailman järjestyksessä ja EU:n putoamista ylemmyysasemastaan, tulee meidän olla realisteja ja ottaa totuus ja muut maat sekä talousalueet vakavasti. Nykyinen muita, etenkin kehittyviä, maita holhoavan rasistisen asenteen ja sanelupolitiikan tulee muuttua totaalisesti. On lähinnä koomista, kun katsomme omien kehitysprojektiemme toistuvia epäonnistumisia ja sitä hätää, tuskaa ja kuolemaa, minkä länsi on kylvänyt kehittyviin maihin, silti tuomitsemme Kiinan ja Venäjän toimet samoilla seuduilla. Ilman Venäjän vehnää Afrikka ja Lähi-itä kuolisivat nälkää ja Kiina sentään tekee, joskin ketun häntä kainalossa, rautateitä, satamia, tehtaita pitkin kolmatta maailmaa, joten jäähilettä pipoon ja järki käteen!

LINKIT:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!