torstai 12. maaliskuuta 2020

TRUMPIN TOIMISSA LOGIIKKAA - VALTAMEDIASSA EI

Aamutelevitsiooni tarjosi tutun ja tuvallisen aloituksen päivään. Laakerit korvissa lähetystä vetäneen SKF-mannekiinin johdolla tehtiin USA:n presidentistä pelleä. Melkoisena höyrypäänä minäkin miestä pidän, mutta kyseinen kansan valitsema tapaus johtaa suurta valtiota, joten tuskin hän mikään kaikkien ääliöiden isä on. Minua ihmetyttää se objektiivisuuden puute, jolla Trumpin tekosia uutisoidaan valtamediassa. Nyt asiaa uutisoineelta toimittajalta puuttui tiedot Trumpin päätöksen perusteista tai vaihtoehtoisesti hän pyrki tietoisella valheilla plus vaikenemisella trollata Suomen kautta amerikkalaisia äänestäjiä.

Trump ilmoitti jotenkin näin: EU:n alueelta ei perjantain jälkeen voi matkustaa Yhdysvaltoihin, mutta Isosta-Britanniasta sallitaan po. matkailu uudelle mantereelle. Päätös voidaan perustella täysin loogisesti ja nämä perustelut aamuinen "toimittaja" jätti kertomatta. EU:n valtiot kuuluvat Schengen-alueeseen eli täällä voi ylittää valtioiden rajat, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, ilman rajatarkistuksia. Iso-Britannia ei kuulu Schengen-alueeseen, joten sinne ei mennä eikä sieltä tulla ilman kontrollia. Lisäksi USA:n matkustavat joutuvat Yhdysvaltojen järjestämään kontrolliin ennen kuin he pääsevät jatkamaan matkaansa uudelle mantereelle. Trump torjuu EU:sta tulevan hallitsemattoman ihmisvirran, mutta hyväksyy kontrolloidun matkailun Isosta-Britanniasta. Eikö Trump toimi USA:n presidenttinä täysin loogisesta pyrkiessään turvaamaan yhdysvaltaisten terveyden ja rajoittamaan koronaviruksen leviämistä.

Trump ilmoitti rajoitusten astuvan voimaan muutaman päivän viiveellä. Meillä hallitus ilmoittaa päivällä puolihämärästi ettei mittavia yleisötilaisuuksia saa järjestää. Tänä iltana pelataan jääkiekkoa tyhjille katsomoille ja koripallosarjat pistetään kerrasta poikki. Joten eikö tässäkin tapauksessa hosujat löydy aivan jostain muualta kuin Valkoisesta talosta? Kun vielä huomioidaan yhden ministereistämme vaativan Kreikkaa avaamaan ovensa Turkista vyöryvälle ihmistulvalle, voi Suomen perustellusti osoittaa Suomen toimivan täysin epäloogisesti koronaviruksen leviämisen torjunnassa ja vähät välittävän sen enempää EU:n kuin omien kansalaistensa terveydestä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!