sunnuntai 15. maaliskuuta 2020

KORONA TEKEE MARINISTA PRESIDENTTIÄ?

Istuvan presidentin kansansuosio huitelee paljon korkeampana kuin hänen puolueensa suosio. Vastaavankaltaista kannatusta ei ilmene muiden poliitikkojen kohdalla. Valtamedian harjoittaman vaikenemisen ja hypetyksen seurauksena Pekka Haaviston suosio kasvoi yli oman puolueen kannatuksen. Kun miehen itsekkyys, pyrkyryys ja jopa julmuutta hipova ulkoministeriön henkilöstöpolitiikassa paljastui, taittui Haavistonkin kannatus siten, etteivät enää edes kaikki vihreät pidä häntä parhaana vaihtoehtona presidentiksi. Kansa odottaa jonkun poliitikon nousevan päätä pidemmäksi, sillä suomalaiset haluavat, presidentin valtaoikeuksista huolimatta, maalle vahvaa johtajaa.

Sauli Niinistön takaa saattaa kuka tahansa nousta presidentiksi, pelikenttä on täysin avoin. Nyt Sanna Marinille tarjoutuu koronaviruksen myötä mahdollisuus näyttää johtajuutta ja nousta muiden puolueiden yläpuolelle. Vaalitenteissä kiukutellut, ilmastoaktivisti, joka valittiin SDP:n varapuheenjohtajaksi keräämään nuorien ääniä, nousi "vahingossa" Rinteen munimisen ansiosta pääministeriksi. Yhdessä yössä, joka asiaa sorkkivasta, kaikkitietävästä yksinhaltijapääministeristä Rinteestä kuoriutui Marinia nöyrästi seuraava vaappuvasti taapertava ankanpoikanen. Ehkä saamme joskus tietää Marinin roolin ja aktiivisuuden Rinteen pudottamisesta pääministerin rahilta - ehkä jo tuolloin pulpahti ensimmäisen kerran esiin Marinin johtajuus.

Koronahässäkkä alkoi hapuillen Marinin hallitukselta, mutta lopulta Sanna Marin nosti itsensä muiden yläpuolelle kutsumalla oppositiojohtajat neuvotteluihin. Pääministeri ryhtyi kerralla ottamaan etäisyyttä vaalitenttien hänestä antamaan kuvaan äksyilevästä ilmastovouhottajasta. Koronatapaus on suuri mahdollisuus Sanna Marinille. Jos hän nyt jättää valtamedian rakastaman, mutta kansaa kyllästyttävän roolin, tuulimyllyjä vastaan rynnivänä, ilmastoemona ja ryhtyy määrätietoisesti johtamaan taistelua vallitsevaa epidemiaa vastaan, nousee Marin kansan silmissä muita päätä pitemmäksi poliitikoksi. Jos hän vielä jatkossa hoksaa maakunnat, joissa Suomen kansan ylivoimainen enemmistö asuu, alkavat presidentinlinnan ovet aueta Sanna Marinille. Loistavat mahdollisuudet tarjoutuvat myös Aino-Kaisa Pekoselle, joskin hän sosiaali- ja terveysministerinä lähtee pääministeriin nähden suosiokisaan jonkinmoiselta takamatkalta. Pekosesta täytyy todeta hänen olevan Kyllösen lisäksi toinen kovan luokan vasemmistoliitosta ponnahtava ministeri!

1 kommentti:

  1. Seuraava pressa on Paavo Väyrynen, kuulin varmalta taholta.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!