perjantai 13. maaliskuuta 2020

PÄÄKAUPUNKISEUTU ERISTETTÄVÄ ja UHRATTAVA?

Aikoinaan varuskunnissa torjuttiin kausiflunssat ja vastaavat hyvin yksikertaisella konstilla, sairaat jäivät varuskunnan sairaalaan ja varusmiehet marssitettiin metsään. Metsässä leireilevät selvisivät pääsääntöisesti kausitaudilta. Luonto ja pakkanen nujersi ne pöpöt, jotka olisivat lisääntyneet ja kaataneet varuskunta oloissa sotilaita petiin. Koronaviruksen osalta näyttää pätevän sama juttu. Vaikka ensimmäinen tapaus havaittiin Lapissa, ei se päässyt muhimaan ja leviämään, vaan hyytyi lumen ja pakkasen keskelle.

Meidän ongelmamme koronaviruksen osalta sijoittuu pääkaupunkiseutuun, jonne  pasiliskot pesivät, jossa muhivat, josta leviävät, koska kulmakunnalta puuttuu pöpöjä tuhoava lumi plus pakkanen. Kansantalouden kannalta se, että koronavirus voi hyvin pääkaupunkiseudulla, on se pieni paha, koska siellä ei juurikaan sijaitse elintarviketuotantoa tai synny vientituotteita. Kyse on mitään tuottamattomasta, omistajien, paperin pyörittäjien ja heidän lakeijoidensa alueesta. Lieneekin paikallaan eristää koko kulmakunta muusta Suomesta ennen kuin luonto kääntää kulkunsa kohti kevättä ja kesää ja muu Suomi menettää ilmaston tarjoaman suojan.

Suomelle tärkeä omavarainen elintärkeä elintarviketuotanto ja vientieloisuus täytyy ehdottomasti suojella pääkaupunkiseudulla muhivalta koronavirukselta. Ensinnäkin ihmisten liikkumista tulee rajoittaa, toiseksi pääkaupunkiseudulla tuotettujen elintarvikkeiden vienti terveeseen Suomeen tulee lopettaa välittömästi. Jos emme toimi näin ja priorisoi suomalaisia tärkeysjärjestyksen mukaan, ovat pahimmassa tapauksessa kaikki Suomen toiminnot uhattuna. Emme tietenkään hylkää pääkaupunkilaisia oman onnensa nojaan, vaan voimme rahdata heille esim. ravitsevia palkokasveja pudottamalle ne vaikkapa lentokoneesta tms. jonnekin kehäkolmosen sisäpuolelle.

Koronaviruksen leviämisen ehkäisyn vuoksi pääkaupunkilaisten matkailu ja taudin levittäminen muuhun Suomeen tulee estää välittömästi. Suojatoimiksi riittävät julkisen liikenteen lopettaminen po. alueelta sekä maantieyhteyksien katkaiseminen. Kulku/liikenneväylien ulkopuolille täytyy pikaisesti rakentaa esim. 3 kilometrin suojavyöhyke piikkilankaesteineen. Jotta suojavyöhyke eristäisi mahdolliset taudinkantajat muusta Suomesta, täytyy alue miehittää järeillä aseilla varustetuilla sotilailla. Kun hoidamme pääkaupunkiseudun ruokahuollon mainituilla palkokasveilla, se riittänee, sillä muun Suomen työn tuloksilla pääkaupunkiseudulle on viime vuosikymmeninä kanavoitu kaikenlaista kivaa: Viimeksi Oodi kirjasto ja seuraavaksi olympiastadion, joten eristetyllä alueella saa ajan kulumaan kliffasti.

Tulevaisuutta ajatellen ja seuraavaan, kenties koronavirusta pahempaan, pandemiaan pitää varautua siirtämällä pääkaupunkiseudulle sijoitettuja toimintoja ns. todellisen talven Suomeen. Ensinnäkin kaikki pääkaupunkiseudun käynnissä olevat hankkeet tulisi välittömästi keskeyttää ja esim. olemassa olevia toimintoja täytyy sijoittaa terveeseen talvi-Suomeen. Viidellemiljoonalle suomalaiselle on aivan sama, palveleeko esim. YLE kansalaisia Lieksasta, Kärsämäeltä tai Suomussalmelta. Tärkeintä on yleläisten turvallisuus, terveys ja suomalaisten tiedonsaannin varmuus. Kaiken kukkuraksi toimintojen siirto pääkaupunkiseudulta on ilmastonmuutoksen torjumista, sillä laitoksia ja hallintoa siirretään pois kivihiilienergia-alueelta!

3 kommenttia:

 1. Ihan hupaisia kaavailuita, enkä usko, että kukaan jossain muualla Suomessa asuva panisi vastaan pääkaupunkiseudun mahdollisimman tehokasta eristämistä järki-Suomesta, vaikka pitempäänkin. Mutta mitä tuohon pakkasen ja lumen vaikutukseen tulee, niin jos ne jotain vaikuttavat, niin ne parantavat virusten säilyvyyttä. -70 oC pakastimia käytetään labroissa yleisesti mikrobikantojen säilöntään, ja erityisen tärkeät kannat heivataan nestetyppeen, rapiat -190 oC. Haitallista mikrobeille tässä suhteessa on toistuva sulaminen ja uudelleen jäätyminen.

  VastaaPoista
 2. Kiitos käynneistä hyvästä informaatiosta! Tietoni pasiliskoista ja niiden kyvyistä säilyä ja edetä ovat äärimmäisen vähäiset. Jostain kumman syystä intissä toimittiin menestyksellä, kuten kerroin alustuksessa. Tiedä häntä johtuiko se telttamajoituksesta, jossa pötkötettiin koivet tulessa ja pää jäässä. Jostain syystä koronavirus ei kuitenkaan leviä kylmissä oloissa. Tämä saattaa johtua myös harvasta asutuksesta. Kiitos vielä J. Jörgenseenille täsmätiedosta!

  VastaaPoista
 3. Kyllä on suuri siunaus, että Suomeen on tällainen THL perustettu ja YLE, joka tiedottaa kattavasti TV:ssä jokaisesta karhusta joka on jonkun Kehä III sisäpuolella nähty (etelästä katsoen).
  Punainen nauha kulkee teeveeruudun alareunassa että varo karhua ja pysy sisällä. Vielä ei ole tullut samaa punasta nauhaa että pysy sisällä niin vältät koronan.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!