tiistai 24. maaliskuuta 2020

PITÄISIKÖ TALOUSTIETEILIJÄT AMPUA?

Suomessa hyväpalkkaisissa hommissa istuskelee pari pataljoonaa taloustieteilijöitä. Näitä käiväröitä löytyy niin rahoitusyrityksistä, median palveluksesta, yliopistoista sekä tietenkin valtion hallinnosta. Pohtikaapa tarkkaan taloustieteilijöiden aikaansaannosten historiaa: Koska olette kokeneet taloustieteilijän ennustaneen jotain oikein tai peräti antamaan ohjeita, joilla lama tai edes taantuma vältetään? - ETTE KOSKAAN! Talousveijarit latelevat aina itsestään selvyyksiä tai saivartelevat: Ei tämä ole mikään lama, vaan vain taloudessa tapahtuva korjausliike.

Jonkun sopisi laskea mitä taloustieteilijät Suomelle maksavat, ensin omine palkkoineen ja toiseksi ennusteineen ja toimineen. Veikkaanpa, että pitkä penni saatettaisiin, jos palattaisiin kreikkalaisten oraakkeleiden ennustusmetodeihin ja povattaisiin taloutta lintujen lennosta tai vastaavasta. Ei nyt pistetä Korkmania, Kianderia ja Tuomolaa samaan luuseri kastiin muiden ekonomistien kanssa, mutta pohtikaapa tätä: MIKSI NÄITÄ KOLMEA MAINITTUA TYYPPIÄ KUUNNELLA ja HEIDÄN NEUVOJAAN NOUDATETA, VAIKKA HE SENTÄÄN OVAT JOSKUS OIKEASSA?

En todellakaan yllytä ketään todelliseen väkivaltaan: Kaikilla meillä on oikeus olla ja elää ihmisinä, mutta ehkäpä joidenkin sopivuutta elämän roolinsa tulisi pohtia kahdesti. Tämän jälkeen me voisimme tehdä talouselämän kärkipaikoilla korjausliikkeen, ottaa esiin Mosin-Nagantin ja apua muutamia virkajakkaroita talouspellejemme ahterin alta. Odotan suurella mielenkiinnolla sitä ekonomistia, joka näkee ja julistaa pian pääkaupunkiseutuun liittyvän sijoituskuplan puhkeavan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!