maanantai 9. maaliskuuta 2020

KIITOS GRETA THUNBERG: öljyn hinta romahti!

Niin se maailma muuttuu ja reagoi ilmastovouhottajien suun pieksäntään. Mitään ihmeempää tai todellisuus pohjaista tekoihin perustuvaa ilmastonpelastamista ei tapahtunut. Ökyvihreät lentelevät ilmastoa saastuttaen kuten aiemmin ja pääministerimme jatkaa työajeluaan ilmastoa saastuttavan diesel Bemarin nahkaisella takapenkillä. Jälkimmäinen on itse asiassa ottanut askeleen kohti ilmaston saastuttajien eturiviä. Kun hänen edeltäjänsä reissasi hybridi Volvolla, ei sellainen kelpaa Marinille, vaan hän suosii päästöhuijauksesta kärähtäneen saksalaisen autoteollisuuden tuotteita. Parjattu Trump sentään pisti saksalaisille roimat rangaistus sakot, mutta eihän meidän vallasväki tee koskaan mitään konkreettista, joka laskisi heidän mukavaa elämisentasoa.

Venäjä ja Saudi-Arabia reagoivat fossiilisen polttoaineen parjaamiseen peläten sen sortin markkinoiden kapenevan. Em. maat haluavat pitää kiinni markkinaosuuksistaan eivätkä kykene sopimaan öljytuotannon rajoittamisesta. Tämän seurauksena öljyn maailmanmarkkinahinta romahti niin, että jos se siirtyy pumppuhintoihin, alkavat muutkin kuin Sanna Marin siirtyä sähkö/osasähköautoista fossiilisiin polttoaineisiin. Parhaimmillaan polttoaineiden hinta tuo melkoisen piristysruiskeen suomalaisten arkeen ja valtion talouteen.

Totuushan piilee siinä, jonka jokainen hoksaa, että harvaan asutussa, kalsassa maassa energian hinta vaikuttaa aivan kaikkeen. Teollisuustuotantoon syntyy pelivaraa, jolla se voi työllistää lisää väkeä. Kuljetuskustannusten laskeminen pudottaa mm. ruuan ja muiden väittämättömyyksien hintaa. Tästä seuraa taasen se, että jokaisella perheellä on enemmän rahaa laadukkaaseen elämään, lasten harrastuksiin ja yksityisten palvelujen käyttöön. Öljyn maailmanmarkkinanhinnan siirtyminen pumppuhintoihin ja lämmitykseen tarjoaa todella merkittävän ruiskeen joka ikiselle suomalaiselle. Ainoa riski on hallituksemme, joka saattaa nostaa polttoaineveroa ja kurmoottaa tavallisen pulliaisen arkea!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!