lauantai 21. maaliskuuta 2020

KORONA EROTTAA JYVÄT AKANOISTA!

Kiinalle täytyy antaa täydet pisteet koronaepidemian seläntaittamisesta. Myös Italia ansaitsee hatun noston, koska maa teki pikaisen päätöksen turvata kiinalaisten kokemukseen ja osaamiseen ja siten suojella kansalaisiaan kasvavilta kärsimyksiltä. Suomen hallituksen touhut ovat rajoittuneet ensin ongelmien vähättelyyn ja esim. Italiaa syytettiin ylireagoinnista - lopulta presidentti patisti pääministerin toimimaan. Jotenkin tuntuu koomiselta, että nykyisen hallituksen linjan loivat presidentti ja oppositiopuolueiden puheenjohtajat.

Vieläkin hallitus hapuilee päätöksissään: Miksei niitä alueita suojella ulkopuolisilta, joissa koronatartuntoja ei ole ja miksei pääkaupuinkiseutua, joissa epidemia jyllää voimakkaimmin ei eristetä muusta maasta. Kiinassa eristettiin 10 miljoonaa ihmistä ja sillä käännettiin koronaviruksen eteneminen. Meillä asiat etenevät vain presidentti Niinistön jyrähdysten jälkeen. Onneksi Niinistö hoitaa leiviskänsä miehekkäästi, mikä olisikaan tilanne ilman häntä. Oppositiolle täytyy antaa kiitos hallituksen tukemisesta, mutta toisaalta tässä ei piile mitään ihmettelyn aihetta, koska, kuten jo totesin, alkujen aluksi oppositio loi linjan, johon pääministerikin lopulta lähti mukaan.

Kuntien suhde koronavirukseen vaihtelee merkittävästi. Yleensä tiedotus ja viestintä pelaavat mainiosti avoimuuden hengessä. Kunnat keräävät kokemuksia, tietoa ja taitoa keskittääkseen ne kuntalaisten parhaaksi. Toisessa ääripäässä kaikki lamaantuu, ei edes pyritä menemään suon yli niin, että heilahtaa, vaan jäädään tuleen makaamaan. Ikävä kyllä kotipaikkakuntani Uusikaupunki asettuu jälkimmäiseen kategoriaan. Jopa koronaepidemian kannalta keskeiset lautakunnat lamaantuvat eli eivät kokoonnu. Syyt hämmästyttävät vuonna 2020: ei ole asioita ja toinen syy putkahtaa esiin viestinnästä, kaupungissa ei kyetä järjestämään etäkokouksia - ongelmat ovat samat kuin intiaaneilla, jotka eivät kovan tuulen ja pimeyden vuoksi kyenneet lähettämään savumerkkejä.

1 kommentti:

  1. Päiviä lasketaan jo Suomessakin. Tämä on edessä. Hajuton, väritön, mauton, äänetön ja näkymätön. Korona.
    Ukin puskaradio fb
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=684075939029867&id=100022824010056&_ft_=top_level_post_id.684075939029867:content_owner_id_new.100022824010056:story_location.6&refid=18&__tn__=,;

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!