sunnuntai 22. maaliskuuta 2020

KORONA MUUTTI ARVOMAAILMAN: Hyvästi Helsinki!

Ihmiskuntaa kohtaa epäsäännöllisin väliajoin kerta kerralla vaarallisemmaksi kasvava epidemia. Jos haluamme pitää huolta kaikista suomalaisista, koronatapaus avaa silmämme ja kääntää arvomaailmamme päälaelleen. Tulevaisuudessa yhteiskuntamme ei enää keskity pääsääntöisesti turvaamaan pienen eliitin omaisuuden karttumista ja heidän itsekkäiden, mutta sitäkin yksinkertaisempien, lakeijoidensa viihtyvyyttä lisääviä rakennelmia. Jos katsomme tulevaisuuteen vähänkin inhimillisesti ja lähimmäisiä huomioiden, elämme muutoksen aikaa.

Jos Suomi haluaa pitää huolta kansalaisistaan ja maksaa velkansa, täytyy politiikan tyylin ja painopisteiden muuttua totaalisesti. Esim. emme voi enää upottaa miljardeja rakennushankkeisiin, jotka helpottavat Kaukoitään lentävien eurooppalaisten matkaa - siinä piilee taloudellinen sekä kansalaisten terveyttä uhkaava riski. Jos haluamme välttyä tulevaisuuden pandemioiden hallitsemattomalta leviämiseltä, meidän tulee luoda yhteiskunta, jossa alueet voidaan, karanteenitarpeen ilmetessä, eristää toisistaan. Jos haluamme turvata elintarvikehuoltomme, nämä alueet, maatiloista teollisuuteen ja varastointiin, on kyettävä eristämään. Mikäli haluamme maksaa ulkomaisen velkamme ja jatkaa kansainvälistä kauppaamme, saman eristämiseen valmistuminen koskee merkittäviä vientiteollisuuspaikkakuntiamme.

Jos aiemmin turvasimme kaikkien suomalaisten terveyden ja turvallisuuden, mutta nyt hakkaamme yhteistä varallisuutta pienen eliitin palveluihin ja ilakointipaikkoihin, täytyy viimeinkin tapahtua täyskäännös. Suomalaisten enemmistö tuskin enää hyväksyy sitä, että osan väestöstä kuollessa leikkausjonoihin, pieni eliitti turvaa itselleen taloudellisia etuja ja parantaa viihtyvyyttään rakentelemalla teattereita, kirjastoja, museoita jne.. Enkä missään tapauksessa tarkoita siirtymistä sosialismiin tai kommunismiin, vaan sitä, että Pinochetin vallalle päästämän liberaalisen talouspolitiikan aika on viimeinkin ohi.

Suomalaisille täytyy taata reilu yrittämisen vapaus, joka ei perustu kenenkään hädällä tai terveydellä hyötymiseen ja jonka puitteet eli toimivan markkinatalouden yhteiskunta takaa. Samalla meidän tulee karsia nykyistä kohtuuttoman suureksi paisunutta byrokratiaa. Jotta suomalaiset voisivat vaikuttaa heidän elämäänsä koskettaviin asioihin, tulisi päätösvaltaa ja yhteiskunnan toimintojen valvontaa siirtää enemmän kuntatasolle. Nyt esim. Uusikaupunki ongelmineen on kauempana kansanedustajia kuin Bryssel.

Kansanterveyteen ja luovuuteen satsaamisen on parasta palautua entiselleen. Onhan vähintäänkin typerää hakata satojamiljoonia euroja yhteen luomukseen, joka ei lisää vähääkään kansanterveyttä, kun vastaavalla summalla voitaisiin rakentaa ympäri Suomea satoja aktiiviseen käyttöön syntyvää liikuntapaikka. Sama pätee teatteriin, musiikkiin ja muuhun taiteeseen. Varojen käytön hajaannuttaminen lisää suomalaisten aktiivisuutta ja yhteenkuuluvuutta. Nykytyyli jakaa kansan ja kuten koronan leviäminen osoittaa, se saattaa uhata jopa ihmisten terveyttä ja tulevaisuutta.

3 kommenttia:

 1. Nyt huomataan myös mitä ongelmia on urbanisoitumisesta, taudit leviä kulovalkeen lailla suurissa asutuskeskuksissa, ja palvelut romahtaa. Kyllä maalla on mukavaa ja Sairisissa. ��������

  VastaaPoista
 2. Kiitos käynneistä ja kommentista! Suomessa tulisi torjua vakavasti ja tosissaan koronavirusta, ettei käy kuten Italiassa.

  VastaaPoista
 3. Samaa mieltä!
  Hyviä uusia mielipiteitä Puskaradio Uusikaupunki fb:ssa. Tyksin lääkäri kertoo tulevasta ja toinen kansalainen tavaran hamstrauksesta ruokakaupoista.
  Suosittelen.

  Ravintolat pitäisi sulkea per heti, ottaa seuraavat tiukemmat liikkumisrajoitukset käyttöön per heti, kokoontumisten henkilörajat myös yritysten sisätiloissa pitäisi pudottaa max. 6 hlöön tai alle ellei kaikille osallistujille voida taata min. 4m2:n suoja-aluetta (sylkisuoja-alue), pitäisi valvoa koronatestauksissa että säännöt ovat Suomessa samat kaikille. Nyt ei niin näytä olevan!

  Seuraavaksi tulee vieläkin rankempia määräyksiä. Edelleen ihmiset halailee, nuoleskelee ja räkii toisiaan kännipäissään yökerhoissa tai karaokebaareissa! Kännissä kun unohtuu ulkomaailman tilanne, mikä koko ajan menee pahemmaksi. Seuraavaksi "urheimmat" alkavat kokoontua salaa yksityisissä tiloissa.
  Ehkä tällä on sitten jokin suurempi tarkoitus. Massojen vastustuskykyä ja laumasuojaa nykytiedon koronaan ei saavuteta vielä pitkään aikaan jos koskaan. Elämme nyt jotain maailman historiankirjoituksen käännekohtaa.
  JAa

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!