keskiviikko 4. maaliskuuta 2020

SUOMALAISILLE HOITAJILLE KUNNON PALKAT!

Suomen meiningin kääntyvät yhä käsittämättömämpään suuntaan. Filippiiniläisiä hoitajia toivotetaan tervetulleeksi pyörittämään suomalaista terveysbusinesta. Filippiiniläisille tarjotaan jopa lisäkoulutusta ja kaikki tämä saa hyväksynnän valtamediassa. Hyväksyisin tilanteen, jos suomalaiset hoitajat saisivat heidän ansaitsemansa palkan ja heistä olisi pula. Nyt tilanne ei ole tuo, vaan suomalaisia hoitajia on lähtenyt maailmalle siellä tarjottavan paremman palkan ja kohtuullisemman työtaakan vuoksi.

Katsokaa yksityistä terveysbusinesta etenkin vanhusten hoidon suhteen. Alan yritykset keräävät valtavia voittoja, firmojen johtajat kuittaavat pahimmillaan vuosittain miljoona tulot. Kaikki tämä perustuu siihen, että vammaiset, vanhukset ja sairaat saavat huonoa kohtelua alipalkatun ja heidän tarpeisiinsa alimitoitetun henkilökunnan palvellessa heitä. Kukaan ei ole puuttunut järkyttävän suuriin voittoihin, joita nämä kuolemaa, tuskaa ja hätää niittävät yritykset keräävät omistajilleen. Viimeistään tämä osoittaa puheiden hoitajien työn arvostamisesta ja hoitajamitoituksista kuuluvan sarjaan sanahelinä.

Ihmettelen terveysbusineksen ja sen johtajien erityisasemaa Suomessa. Jos joku tavallinen suomalainen keräisi miljoonia euroja itselleen ja työnantajalleen kohtelemalla asiakkaita ja läheisiään niin huonosti, että sadat näistä kärsisivät ja pahimmillaan jopa kuolisivat luvattujen palvelujen laiminlyönnin vuoksi, häkki heilahtaisi välittömästi. Mutta nyt tämän kuvottavan hädän ja kuolemien jatkumiseksi muokataan yleistä mielipidettä siihen suuntaan, että Suomeen ryhdytään tuomaan hoitohenkilökuntaa Filippiineiltä. Sopii pohtia sitäkin, minkälaisen aukon nämä hoitajat jättävät omaan maahansa, kun heidät rahdataan tänne pyörittämään pienellä palkalla Suomen parasta suojattua businesta, joka perustuu ihmisten terveyteen ja hätään!

5 kommenttia:

 1. Vaikeahan tuota olisi osuvammin muotoilla. Mutta. Samasta asiasta jankuttamisen uhallakin täytyy taas muistuttaa siitä, että ongelman toteaminen ja osuvakaan kuvailu ei riitä ilman selvää ja toteuttamiskelpoista ehdotusta ongelman ratkaisuksi. Korostaisin vielä tuota toteuttamiskelpoisuutta. No, eiväthän nämä asiat helppoja ole, ja voi olla, että tehokkaita parlamentaarisia keinoja ei tässä puoluetoimistodiktatuurissa löydy. Jos tuohon tulokseen päädytään, niin jäljellä ovat ulkoparlamentaariset menetelmät.

  VastaaPoista
 2. Vaikuttaa muuten lähes joka paikkaan

  Koronasokki saattaa romahduttaa Suomen julkisen talouden - kokoomuksen Elina Lepomäki varoittaa yli 10 miljardin euron alijäämästä
  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/eaaae971-2494-4aa3-b5bc-0f3c7cc67444

  VastaaPoista
 3. Joko Java on lukenut valtuuston puheenjohtajan uusimman kolumnin jossa hän vertaa äänestäjiä koiriin?

  VastaaPoista
 4. Kiitos käynneistä kommenteista ja kysymästä! En ole moiseen kolumniin perehtynyt.

  VastaaPoista
 5. Kolumni löytyy
  https://www.vakka.fi/a/ns002422359

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!