tiistai 23. tammikuuta 2018

MEDIA JA MIELIPIDEMITTAAJA KESKUSTELEVAT

-.-.-.-.
-Mikä helvetin gallup tämä muka on?
-Ihan normaalisti toteutettu mielipidetiedustelu!
-Ei kai me tällaista tulosta olla tilattu. Tämä on ihan päin helvettiä!
-Teimme rehellisen mielipidemittauksen ja yhteenveto näyttää tältä.
-Ei se voi näyttää tuolta, kun me tilaamme sen! Älä missään tapauksessa päästä tätä julkisuuteen!
-Tämä on rehellinen mielipidetutkimusyhtiö. Emme me voi tilauksesta muuttaa tuloksia.
-Kauanko olet ollut työssäsi?
-Vajaan kuukauden.
-Onko kyseessä ensimmäinen suunnittelemasi gallup?
-On, olen suunnitellut ja vetänyt sen itse alusta loppuun asti.
-Katsoppas ketkä omistavat työnantajasi ja tee tutkimus uudelleen tai et ole siellä toista kuukautta töissä.
-Tämä on tehty normaalilla 1 500 tutkitun otoksella ja kertoo ehdokkaiden aidon kannatuksen. Mikä voi olla ongelma?
-LOPPUTULOS! Vaaleihin on hyvin vähän aikaa. Tuollainen tutkimus vaalien alla saa monet kansalaiset kääntymän tutkimukseessa johtavan puolelle ja se ei vetele.
-Ranskassa ei mielipidetutkimuksia saa edes tehdä vaalien alla, joten kaipa meillä ilmoitettavan tuloksen täytyy olla edes rehellinen?
-Nyt ei olla Ranskassa vaan Suomessa. Meillä on aivan oma kulttuuri. Nyt pistät sata tyyppiä soittamaan siten, että alkuperäinen ykkösehdokas on edelleen ykkösehdokas!
-Miten tuon voi tehdä rehellisesti ja ilmoittaa kansalle kuinka tutkimus toteutettiin?
-Ensinnäkin soitat kaksi kolmasosaa puheluista pääkaupunkiseudulle johtavassa asemassa oleville henkilöille, niiden löytäminen ei ole vaikeaa. Kun soitatte kehäkolmosen ulkopuolelle, soitatte duunarien ollessa töissä, ette kahvituntien ja ruokatuntien tai ilojen aikaan.
-Entä kuinka voimme julkaista sen, miten tutkimus tehtiin, jos se toteutetaan esittämälläsi tavalla. Ranskassa tutkimuksen otokset ja taustat täytyy kertoa tarkasti?
-Olet todellakin aloittelija, täytyykö minun vääntää kaikki rautalangasta. Katso nyt viimeinkin ketkä omistavat tutkimusyrityksen, jossa työskentelet. Koska olet nähnyt niiden yritysten hallitsemissa julkaisuissa perehdyttävän vähääkään tarkemmin tutkimusten taustoihin? Korkeintaan otosmäärä ja tutkimusajankohta ilmoitetaan kansalle eikä Suomessa kukaan ole kiinnostunut tarkemmista yksityiskohdista. Eikä niihin hoksaa paneutua edes maakuntamedia. Teet tutkimuksen sovitusti, julkaiset sen sopivasti ennen vaalipäivää. Parikymmentä prosenntia kansasta haluaa olla aina voittajan puolella ja niin alkuperäinen ykköehdokas voittaa vaalit selkeästi ja sinulla helpot hommat jakuvat!
-Selvä, tehdään niin! Kiitos konsultoinnistsa - olen vähän noviisi!
-Kiitos itsellesi. Hoidetaan tutkimukset kunnolla ja päästetään kansa äänestämään ja todetaan vaalien jälkeen: PULINAT POIS, KANSA ON PUHUNUT!

6 kommenttia:

  1. Näin se menee mutta mitäs teet sen lauluja laulat kenen leipää syöt.

    VastaaPoista
  2. Lehtikirjoituksissa voisit keskittyä oikolukuun

    VastaaPoista
  3. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Nykyään on oikolukuohjelmia, jotka muokkaavat tekstin halutessa priimaksi. Siksi on hyvä käyttää vippaskonsteja kuten kirjoitus- ja kielioppivirheitä kirjoituksissa. Ensimmäinen virhe kannattaa laittaa aina kirjoituksen alkuun, se saa etenkin heidät, ketkä eivät pidä sinusta lukemaan juttusi loppuun - haluavat huomata kuinka munit, kun et osaa kirjoittaa. Hyvä tapa painottaa kirjoituksessa olevaa tärkeää sanomaa on esim. jättää ei sana pois - sellainen lause luetaan useaan kertaan ja se pureutuu lukijan muistiin. Voit laittaa jonkun sanan lauseeseen kahdesti ja ihminen alkaa alitajuisesti pohtimaan kumpi sana on liikaa ja taas asia tarttuu hänen mieleensä. Kirjoituksessa voi myös sekoittaa vaikkapa puolueiden tai seurojen nimiä ja palaute on taattu, mutta myös sanoma on noteerattu. Mainehan kirjoitusvirheiden kylvössä menee, mutta mitä sillä on väliä, jos sanoma menee paremmin perille! Ihan tutkittu juttu tämä on, joten en elvistele sen keksimisellä!

    VastaaPoista
  4. Palautetta palautteesta kaupunkilaisvalkoselle. Palturia eli paskaa ja vielä tietoisesti toistona. Näinhän se meni kun kiusaantuneet hyökkäsivät ja uusmerihistorioitsija piti piikkiä auki. Osa asioista julkaistiin jo ennen polittiista päätöstä. Kunnes yhtenä vuodenvaihteena tuli äkkilähtö ja ulkopaikkakuntalainen alkoi hoitaa otonaisena tämän niin tärkeän toimijan työsarkaa. Tarkoitushakua ja tietoisuutta. Ja ketähän se palveli?

    VastaaPoista
  5. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Toivottavasti kaikki paska ei pulpahda uudelleen pintaan - viime lauantaina jo hiukan kupli!

    VastaaPoista
  6. http://magneettimedia.com/kokoomusjohtaja-jos-maahanmuuttajien-kielitaidottomuus-haittaa-haivy/

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!