lauantai 20. heinäkuuta 2019

VALTAMEDIA UNOHTI: BREXIT VAPAUTTAA KAUPPAA

Valtamedia antaa kaikelle kansalle sen kuvan, että brexitin toteutuessa Britannia katoaa maailman kartalta. Julkinen sana uhkaili lääkkeiden loppumisella ja Suomen metsäteollisuustuotteiden myynnin hiipumisella. Tosiasiassa reilut 64 miljoonaa brittiä jatkaa elämäänsä tarpeineen ja tuotoksineen. He pyyhkivät brexitin jälkeenkin ahterinsa, niistävät nenänsä ja tuottavat edelleen lääkkeitä ja vastaavia.

Nyt Suomi ostaa ja myy tuotteensa Yhdistyneistä Kuningaskunnista EU-sopimusten mukaan. Mikäli Berxit toteutuu, saavat suomalaiset yritykset käydä vapaasti kauppaa brittien kanssa. Mielestäni tämä lisää kaupankäynnin vapasutta eikä rajoita sitä. Jos tähän asti olemme joutuneet myymään briteille wc-paperin ja näsdyykit Ranskan ja Saksan määräämään EU-hintaan. Nyt voimme sopia itse po. tuotteiden hinnan. Luonnollisesti sama pätee toisinkin päin eli Iso-Britannian tänne kauppaamiin tuotteisiin.

Merkittävä muutos brexitin toteutuessa löytyy veroparatiisien vähenemisessä, sillä Britanniasta näitä veronkierron mahdollistamia paikkoja löytyy jopa keskeltä Lontoota. Kokonaan emme veroparatiiseista eroon, sillä niitähän löytyy Luxemburgin, Irlannin ja Hollannin hallitsemilta alueilta. Jostain kumman syystä tavallista EU-kansalaista veroilla kurmoottava EU ei ole kiinnostunut po. maiden veroparatiiseista, jotka se "unohti" 17 maan mustalta listalta. Lopuksi voimme todeta ykskantaan, ettei juuri mikään muutu brexitin myötä huonompaan suuntaan, vaan Suomi voi käydä tulevaisuudessa vapaasti kauppaa brittien kanssa.

Linkki:

 EU:n mustalista veroparatiiseista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!