torstai 18. heinäkuuta 2019

PELKISTETTY UUSI SATAMA - TUULAHDUS DDR:stä?

Kaksi skulahtanutta riippusänkyä sai tien toiselle puolelle kaverikseen kaksi tyhjää tuolia. Näin taitavasti kaupunkimme keskustaa elävöitetään!

Taustalla vanha Pakkahuone ja edessä epäkäytännöllinen puuviritys, joka estää mm. moninlle Uudessakaupungissa käviöjöille perinteeksi tulleen puuvenetapahtuman järjestämisen tutuilla sijoillaan. Saimmmeko torin rinnalle sataman, jossa epäonnistunut materiaalivalinta rajoittaa miljoonainvestoinnin käyttöä?

Pelkistettyä ja kivistä 1980-luvun tyyliin. Sataman toteutus ei juurikaan sovi vanhan puukaupungin maineella ratsastavan paikkakunnan historialliseen ilmeeseen!

Kauneus on katsojan silmissä siinä missä kauheuskin. Pohtikaapa nyt ihan rehellisesti satamamme uudistamista ja sitä kuinka hyvin se sopii veneilijöille portiksi vanhaan puutalokaupunkiin. Mielestäni pelkistetty lopputulos näyttää armottoman karulta ja epäkäytännölliseltä. Olisin toivonut satamastamme tulevan silmiä hivelevä ja turisteja keräävän linkin historiallisten puutalojemme und merenkulun välille enkä linkiksi Uudestakaupungista karmeimpaan kiviseen ja betoniseen 1980-luvun DDR arkkitehtuuriin.

Toivon vilpittömästi olevani näkemykseni keralla yksin uuden satamamme suhteen ja toisin kuin omassani, haluan teidän knupeissanne syntyvän mielikuvan aivan jostain muusta kuin DDR:ssä sijaitsevan lautatarhan tyhjästä lastaussillasta, joka odottaa Simsoneilla, MZ:lla Trabanteilla ja Warreilla saapuvia sahureita töihin. Silti rohkenen ihmetellä, voiko tässä kaupungissa tehdä kaupunkilaisten miljoonilla ihan mitä vaan, jos saa ohjattua hankkeeseen rahaa eräästä säätiöstä?


14 kommenttia:

  1. Olet aina arvostelemassa muita, tekisit itse parempaa. Kun kaikki on valmista, on turha valittaa.

    VastaaPoista
  2. Missäköhän pöydässä olisi pitäyt istua että olisi voinut oikeasti vaikuttaa Pasklahden reunustojen rakenteisiin niin kysynpä vaan.

    VastaaPoista
  3. Rannassa ei ole mitään vikaa. Java osaa ja kääntää kaikki kaupungin hankkeet vitsiksi. Vaikka olisi miten hienoa.

    VastaaPoista
  4. On rannassa vikaa! Se viinikauppa puuttuu. Viinakauppakin olisi ihan hyvä vaihtoehto, ehkä. Muuta kantaa en osaa ottaa kun en ole sillan ja Pakkahuoneen välistä osuutta vielä nähnyt livenä.
    JAa

    VastaaPoista
  5. Pelkistetty ranta. Kasveja ja penkkejä voisi olla. Kestääkö puuosat traktoria.

    VastaaPoista
  6. Talveksi varmaan suljetaan koko ranta, kun talvikunnosapito ei onnistu, viiden metrin välein olevien jo nyt liikkuvien ohuiden ja reiitettyjen alumiini ja muovilevyjen takia, kesälläkään eivät kestä kuin kävelyn, ajoneuvolla ajo kielletty?

    VastaaPoista
  7. Puuviritykset luultavasti aika liukkaita kun ensimmäiset huurteet tulevat onkohan kaupungin jakamat nastakengät myös kielletty?

    VastaaPoista
  8. Murheellista tekstiä ikuisilta vastarannan kiiskeiltä. Olette aina haukkumassa omaa kaupunkia. Muuttakaa muualle, jos täällä on paha olla.

    VastaaPoista
  9. Rannasta tuli mukava kokoontumispaikka ja siitä on iloa kaikille kaupunkilaisille

    VastaaPoista
  10. Rannassa on mukava kokoontua, mutta missä parkkipaikat. Parkkipaikkojen puute rajoittaa Pakkahuoneen tapahtumien suuruutta.

    VastaaPoista
  11. Miten tämän valmistuneen rantamiljöön kunnossapito hoidetaan talvella etenkin silloin kun viereen on tiettävästi tulossa junaradan sähköistyskin varoalueineen? Kovasti haasteellisen näköiset nuo isot puuterassialueet. Taitaa tulla lumikolalle töitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei ole tapana ajatella kaupungin asioita lopuun. Tuttu toimittaja kehuu tutun virkamiehen työt.Kritiikkiä ei sallita. Niin meillä toimitaan.

      Poista
  12. Ja varsinkin niiden, joiden venepaikat vielä sattuivat jäämään tuolle rantaosuudelle noiden hyödyttömien lippojen jälkeen, venepaikan käytettävyys huononi reilusti. Venettä ei pääse lastaamaan, vaan tavarat pitää kantaa jostain kauempaa. Sähköä ei saatavilla jos paatilla haluaisi vaikka imuroida tai akkuja ladata. Ja katotaan miten nätisti noi laudoitukset ja ne rautapalkit on talven jälkeen.

    VastaaPoista
  13. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!