perjantai 12. heinäkuuta 2019

MAHDOTONTA SIHYSÄHINÄÄ MAHDOTTOMASTA SIHYSTÄ!

Timo A. Järvinen esittää loogiset perusteet koulu/uimahalli/liikuntahallitarpeelle. Kun päätös rakentamisesta tehtiin, Uudellakaupungilla oli autotehtaan synnyttämä imu, jota ruokki edellisen valtuuston kaupungin kehittämispäätös Uudenkaupungin historian taloudellisesti suurimmalla hankkeella. Kymmenien vuosien jälkeen Uudenkaupungin väkiluku kääntyi jopa kasvuun.

Huomioiden tuolloinen kaupunkimme väkiluvun orastava positiivinen väestökehitys voidaan sihypäätöstä pitää järkiratkaisuna. Kaikille tuli yllätyksen väestökehityksen jatko ja kääntyminen negatiiviseksi kaupungissa, johon syntyi tuhansia uusia työpaikkoja. Tämä osoittaa murheellisella tavalla varsin alhaiseksi valmistelutason, jolla Uudenkaupungin virkahenkilöstön huippu räpeltää päivästä viidenteen. Tavallaan Järvinen osoittaa elinkaariperusteissaan saman murheen todetessaan kaupungin olevan kilpailukyvytön verrattuna yksityisiin toimijoihin.

Ikävä kyllä kaupunkiorganisaatiomme kyvyttömyyden laajuus ja vahvuus on paljon mittavampaa kuin Järvinen aavistanee. Se vie pohjan sihy tarpeelta siitä yksinkertaisesta syystä, että väki kaupungissamme vähenee ja tekee moisen hankeen tarpeettomaksi ja taloudellisesti mahdottomaksi. Elinkaarimallivouhkaamisen sijaan, meidän tulisi saattaa kaupunkiorganisaatiomme kuntoon edes siinä määrin, että se kykenisi takamaan kaupunkilaisten alkeelliset perustarpeet, joihin eivät kuulu tuolien ripustaminen puihin, riippusänkyjen virittely puistoihin saati liikenteen sabotointi jollain demokatuverukkeella. Kaupunkimme virkahenkilöstö tarvitsee tuuletusta, muuten olemme pian kriisikunta ja osa Laitilaa tai Raumaa.

Tämä päivä ja YLE:n maakuntaradio osoitti julmalla tavalla sen, minkälaisessa valhekuplassa monet meistä elää. Uudellekaupungille nauretaan muualla oikein röhötyyliin, tänne ei haluta muuttaa mistään hinnasta ja pahiten kalskahti lähetyksessä korvaan: Onneksi pääsin Uudestakaupungista pois! Meidän tulee viimeinkin aukaista silmämme pienen eliittimme pienen piirin omahyväiselle tyylille tehdä itsekkäästi yhteisiin paikkoihin jotain lystiä ja kivaa. HEI HALOO: Nyt tähän huhaatouhuun on annettu 900 000 € rahaa. Valmistelijoiden älyttömyydet, jotka tekevät kaupungistamme kansallisen naurukohteen ja kasvattaa muuttokynnyksen Uuteenkaupunkiin ylipääsemättömäksi juopaksi, täytyy äärimmäisen äkkiä lopettaa.

On aivan selvä, että kaupunkimme kasvaa, viranhaltijoiden älyttömyyksistä huolimatta jonkin verran. Mutta jos haluamme vahvaa halittua kasvua, vaatii se hallittua otetta niin valmistelijoilta kuin päättäjiltä. Me tarvitsemme rantarakentamista rantaryteikköihimme, me tarvitsemme markkinointia, jotta saamme maaseutumme eläväksi, me tarvitsemme esim. uusvanhan kaupunginosan ja me tarvitsemme suuren rakennushankkeen keskustaan: vaikkapa tornitalon tai kaksi, joista löytyy parkkipaikkoja, liiketiloja, asuntoja, terveyskeskus/sairaala, senioriasuntoja, palveluasuntoja, hotelli näköalaravintoloineen.

Uusikaupunki täytyy nostaa rohkeudella ja luovuudella kasvu-uralle. Sen täytyy tapahtua niillä realiteeteilla ja ne sudenkuopat välttäen, mitkä Tarmo Kangas mainitsee tekstissään: MEIDÄN TÄYTYY OLLA ROHKEITA JA AVARAKATSEISIA, MUTTA EMME SAA OLLA TYPERIÄ UTOPISTEJA, JOTKA HÄVITTÄVÄT KAUPUNKIMME SUOMEN KARTALTA! Me tarvitsemme nyt Timo A. Järvisen parasta osaamista. Unohtakaa mahdolliset ennakkoasenteet ja kääntäkää ajatuksenne miehen kykyihin: KENELLEKÄÄN MUULLE TÄKÄLÄISELLE EI MAKSETA SAMANLAISIA SUMMIA PUHUMISESTA JA NEUVOITTELEMISESTA KUIN JÄRVISELLE!

Lakituvassa Järvinen kykenee esittämään asiat niin, että istuva oikeuden puheenjohtajatuomari tuntee olevansa idiootti, jos hän on Järvisen kanssa eri mieltä. Totuus on se, että Järvinen kykenee myymään vaikka hanhen paskaa harakoille ja hyvällä katteella. Jos meillä on tällainen tyyppi talkooissa mukana, käyttäkäämme häntä ilman ennakkoluuloja. Pistetään Timo A. Järvinen neuvottelemaan suurten rakennusfirmojen kanssa tornitalohankkeesta. Minä uskon, että hän selviää tehtävästä voittajana. Tämän jälkeen voimme perustellusti ryhtyä pistämään kaupunkiamme kokonaisvaltaisesti kuntoon ja sitä myötä sihykin nousee kasvavassa, kuntoon saatetun kunnallistekniikan, kaupungissa realistiseksi ja tarpeelliseksi.

Viimeinkin Uudessakaupungissa täytyy asioihin paneutua laajasti. Ei riitä, että tänään sauhutaan sihystä, huomenna puuastioista, ylihuomenna ripustetaan riippusänkyjä ja ensiviikolla kohelletaan jotain muuta. Me tarvitsemme kaupunkiimme johto-organisaatiota, joka pitää hommat kuosissa ja takaa monialaisen kehityksen. Me tarvitsemme myös Tarmo Kankaan realismia. Me tarvitsemme hallittua mediaosaamista ja viestintätaitoa, jottei tämän päiväinen kaupunkimme naurunalaiseksi tekeminen ei toistu. Homma on ihan hanskassa, kun pistämme oikeat ihmiset oikeisiin hommiin - UUDENKAUPUNGIN KASVU ALKAA HUOMENNA, JOS TEEMME OIKEAT PÄÄTÖKSET TÄNÄÄN!

Timo Järvinen SIHYILEE!

Tarmo "Tarzan" Kangas SIHYILEE!

Sami "Chávez" Laaksonen SIHYLEE!

15 kommenttia:

 1. Entäs mihin Laaksosta sitten tarvitaan? Vai suosittelisiko Ukin kaupunki häntä Ylelle ulkomaantoimittajaksi tai -kirjeenvaihtajaksi jonnekin espanjankieliseen maahan? Yksinoikeudella saataisi sitten plarista lukea jotain kaukomaiden vähemmistöjen kaltoinkohteluista ja muista vastaavista. Mehän Ukissa (pilvilinnas ja kuplas) voimme auttaa maailmaa pelastumaan ties miltä pahuudelta.

  VastaaPoista
 2. Miten väkipakokuntaan joku sijoittaisi 50 miljoonaa johonkin tornitaloon kun ei nykyisiäkään uusien kerrostalojen asuntoja saada myydyksi?
  Aika erikoinen esitys että joku valtuutettu lähtisi vapaa-ajalla ja vapaaehtoisesti neuvottelemaan jostain tornitalon rakentamisesta. Markkinatalous ei kulje ihan nyt Valkosen ajatuksen virran mukaan.

  VastaaPoista
 3. Kiitos käynneistä, hienosta päättäjän tulevaisuuden pohdinnasta sekä alustuukseen kohdistuvasta oivasta kriitiikistä! Me määräämme markkintalouden toimivuuden täällä, ei tilastokeskus tai tuttamattoman pääkaupunkiseudun kasvuun nojaava, sijoituspiirien vetämä, kohtalo-oppi. Kaupungistamme täytyy tehdä houkutteleva asuinpaikkaa niin ökyille kuin lapsiperheille ja niitä syntyy tänne plus ne muuttavat tänne.

  Jos meillä on varaa pistää lähes miljoona euroja johonkin keskikaupungin huuhaahankkeeseen, on meillä oltava varaa välttämättömien olemassa olevien kunnnallisteknisten uhkien/puutteiden korjaamiseen, ikäihmisten palvelujen kehittämiseen, koulujen, liikunta- ja kulttuuriharrarrastuspaikkojen entraamiseen. Kaupungilla on rutkasti rantaa, jota voidaan käyttää virkistykseen ja asumiseen - ei ole merenrantatontit jääneet myymättä. Muistakaa: Suomalaista suurin osa haluaa asua omakotitalossa, joten satsataan siihen.

  Kasvu on meidän omissa käsissämmeniin niin kauan kuin autotehdas kasvaa ja kehittyy. Täytyisi takoa, kun rauta on kuuma eikä manata ja odottaa sen kylmenemistä. Olemme odottaneet, mitään positiivista tekemättä, jo useat vuodet. Se osoittaa ettei nykyisellä valmistelulla voida saavuttaa mitään positiivista, josta kostuisivat nykyiset ja uudet uusikaupunkilaiset. Meillä on valtava vaje markkinointi/viestintäosaamisessa. Kuunnelkaa YLE Areenasta viime viikkoinen iltapäivä lähetys Uudestakaupungista: Uusikaupunki on vain naurettava vitsi, ei kaavailtu tulevaisuuden asuinkaupunki vaan paikkakunta, josta halutaan muuttaa pois! Amatöörimäinen valmistelumme on ajanut kaupunkimme onnettomaan tumpeloiden ja loosereiden maineeseen!

  Sami Laaksonen touhuaa koulutukseensa ja kokemuksiinsa nähden ihan väärässä paikassa. Kun katsomme esim. YLE:n nykyisen Etelä-Amerikan kirjeenvaihtajan passiivisuutta, Laaksosen sikäläisten olojen, kulttuurien tuntemusta ja tekstintuottamiskykyä tarvitaan YLE:n uutisissa ja dokumenttien teossa. Kun huomiomme mainitut asiat, luulisi Laaksosen tapauksessa kyseessä olevan pelkkä ilmoitusasia. Varmaankin oman puolueen ministerit auttaisivat miestä tilanteessa, josta hyötyy koko YLE:n seuraajakaarti! On kerrassaan säälittävää, jos nuorimies noilla eväillä jämähtää tänne!

  VastaaPoista
 4. Miksi päättäjät eivät vaadi virkamiehiltä selvitystä kaupungin omistamasta rantarakentamiseen soveltuvista maista? Luulisi sellaista maata kaupungin omistuksessa vielä olevan semminkin kun kaupungin pinta-ala on reilusti suurempi kuin Turun! Taivassalon ja Pyhärannan välisellä alueella on merenrantaa kymmeniä kilometrejä ja saaret päälle. Erikoinen asia oikeasti.
  Olen täysin samaa mieltä siitä, että lähes miljoonan euron suunniteltu satsaaminen keskikaupungin elävöittämiseen on valtaosin väärä panostus. Lopputuloksesta ei tule lisäarvoa. Vain väylät on pidettävä kunnossa maan päällä ja alla. Patsaiden ja valotaiteen pystytys ei kuulu kunnan lakisääteiseen palvelutarjontaan.
  Kaupunkikehitys muilla isommilla paikkakunnilla on sen jo näyttänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos käynneistä ja osuvasta kommentistasi! Meidän kaupunkiheittämisemme on sitä, että yritetään saada keskustaan ihmisiä, joita ei edes ole. Viestintämme/mediamme hehkuttaa älyttömiä virityksiä mahtavana menestyksenä ja muut nauravat näille pienen piirin kivana pitämille hullutuksille. Typeryyttään kaupunkimme vetovoima on ajettu miljoonilla euroilla umpisurkeaan tilaan. Jokaisen pitäisi hoksata, että jossain on mätää ja pahasti hiekkaa rattaissa, jos kaupungin työpaikat lisääntyvät tuhansilla ja silti sen väkiluku pienenee.

   Järvinen on jo nyt talkoissa mukana, joten, jos hän taistelee sihyn eteen, niin varmasti hän taistelisi myös sihyn toteutus edellytysten eteen. Kaupungin kasvuun voi vaikuttaa monella tavalla ja näihin meidän täytyy ryhtyä OSAAMISELLA ja Tarmolla eikä millään tuoleja tai rättejä puihin tahikka suljetaan keskustan vilkkain risteys tekonurmella, jossa ei voi palloilla. Nykyisen kaveri/suojatyöpaikka politiikkan sijaan pötevyyskeskeistä rekrytointia kaupunkimme huipulle!

   Uudenkaupungin kasvu on on mahdollista ja jopa erittäin realistista syntyneiden työpaikkojen myötä. Tarvitaan valuuttaa ja tukea järjelle eikä puuha-Pirkkojen älyttömyyksille! Meillä on kymmenen viime vuoden ajan suollettu valmistelijoille erilaisia kehitysmalleja, jotka on aina torpattu, joten ideoista ja esityksistä kaupunkimme kasvu ei ole kiinni!

   Poista
 5. Joo että pitäiskö Ugiin alkaa houkutella nuoria naisia Thaimaasta tai jostain kaukaa. Saataisiin sadoille Ugin poikamiehille seuraa ja paremmat mahdollisuudet perustaa perheitäkin.
  Sihyyn käyttäjiä jne. Ei muuta juuri nyt kun sitä vappusatasta odotellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimiva vaihtoehto eikä tule kotoutusongelmia.

   Poista
 6. Java ja muut kaupunkikehittäjät!
  Tämän linkin asuntokauppa- jutun lukemalla alkaa valjeta myös Ukin status asuntobisneksessä.
  Suosittelen erityisesti ja myös kaupunkikehitykseen veronmaksajain rahaa jakaville tahoille. Huomioikaa artikkelissa Salo. Se ei ole tien päässä niin kuin Uki.

  https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006171869.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos käynneistä hienosta ideasta ja vaisevasta linkistä! Uusikaupunki ei ole tiensä päässä! Täällä on kasvanut voimakkaimmin Suomen talouden perusta: VIENTITEOLLISUUS TUHANSILLA TYÖPAIKOILLA! Sen sijaan, että keskustaan yritetään naurettavin vippaskonstein saada ihmisiä, joita ei edes ole täällä, meidän täytyy ryhtyä järkitoimiin, jotta saamme asukaslukumme kasvuun - EIKÄ SE OLE EDES VAIKEATA!

   Käänteet tulisi kääntää vaikkapa ryteikköiseen rantaamme, joka tulisi kaavoittaa niin asumiselle kuin viihtymiselle. Matkailullisesti emme hyödynnä maailman kauneinta saaristoa, emme tarjoa lapsille mitään erityisen hyvää, vanhuspalvelut on ulkoistettu, liikuntapaikat unohdettu, kunnallistekniikka päästetty rappiolle jne..

   Meidän täytyy satsata niihin oikeisiin asioihin, jotka helpottavat ihmisten elämää ja tekevät Uudestakaupungista kiinnostavan asuinpaikan. Autotehtaan nostetta on jatkunut jo kolme vuotta, emmekä ole saaneet siitä mitenkään otetta. Uudet tyypit ja uudet kujeet kehiin, muuten Uusikaupunki tosiaan on tiensä päässä!

   Poista
 7. Kaupunki on logistisesti teiden päässä. Ei ole toimivaa joukkoliikennettä saati moottoritietä eikä sijantia Turun ja pk-seudun puolivälissä.

  VastaaPoista
 8. Kiitos käynneistä ja nasevasta kommentista! Uusikaupunki ei ole tien päässä, vaan kahden tien alussa: maa- ja meritien. Kaupunkimme voi olla portti niin viennille kuin tuonnille. Viimeinkin voidaan lopettaa puheet: TÄNNE TÄYTYY TUODA KAIKKI! Nettikaupan ansiosta koko Suomi on samalla viivalla. Itse ostin juuri tuotteen suoraan valmistajalta hintaan 30€, vastaavan tuotteen hinta Turussa satasen ja tänne kivijalkaliikkeeseen tilattuna reilun satasen - NÄIN MINULTA SÄÄSTYI 70€ paikallisten palvelujen käyttöön.

  Uudellakaupungilla on mahtavat menestysmahdollisuudet, kunhan opimme hyödyntämään ne. Meidän kasvun perusta vientiteollisuus on kunnossa. Kunhan monipuolistamme elinkeinorakennettamme, niin kaikki ei ole yhden kortin varassa. Meidän ongelmamme löytyy luovuuden puutteesta, markkinoinnin ja viestinnän osaamattomuudesta. Tuosta ensimmäisestä hyvä esimerkki löytyy uudesta satamasta, joka on pelkistetty kuin DDR:n lautatarhan lastaussilta: KERRASSAAN KAMMOTTAVA RAKENNELMA KAIKESSA KARUUDESSAAN!

  VastaaPoista
 9. Sinusta Java on suoraan sanottuna pölvästi. Kehut tuollaisia tyyppejä kuin Järvinen ja Laaksonen.

  VastaaPoista
 10. Kiitos käynneistä ja mainioista kommenteista! En minä ketään kehu, korostan ihmesten osaamista, toimintaedellytyksiä ja taipumuksia positiivisesti. Kuvitelkaapa nyt esim. kuinka Laaksosen koulutus palvelee Uuttakaupunkia. Eipä pahemmin hyödytä meitä kunnallispolitiikassa hänen espanjaa puhuminen saati Etelä-Amerikkalaisten ymmärtäminen - VÄHÄN SAMA HYÖTY, JOS KIRURGI PISTETTÄISIIN KUKKIMAAN SUOTA ETÄMPÄNÄ! Tuskinpa ilman Järvisen puheenlahjoja kaupunkimme olisi 43-0 elinkaarim allin takana! Toivon, että arvioitte ihmisiä ilman ennakkoasenteita - KAIKISSA MEISSÄ ON JOTAIN MAINIOTA TAI PERÄTI HYVÄÄ!

  VastaaPoista
 11. Hei, juhlakausi on taas täällä. Niiden, jotka hyötyivät meistä, tulisi tulla esiin ja antaa todistus meistä. Niiden, jotka eivät ole saaneet meiltä lainaa, tulisi ottaa yhteyttä meihin nyt.

  Pieni johdanto itsestäni.
  Nimeni on Claudia Klein, olen saksalainen ja edustaan ​​Spotcap Global Financial Services -yritystä. Annamme kaikenlaisia ​​lainoja 3 prosentin korkotuella

  Tarvitsetko lainaa velan vakuuttamiseksi ennen vuoden loppua?
  Tarvitsetko lainaa yrityksen perustamiseen tai liiketoiminnan laajentamiseen? Tarvitsetko lainan lomalle?
  Tarvitsetko lainan auton tai talon ostamiseen?
  Tarvitsetko lainaa uuden projektin käynnistämiseen tai nykyisen projektin loppuun saattamiseen?

  Mistä tahansa syystä se voi olla ja tarvitset rahaa. Tässä on ratkaisu taloudellisiin huolenne.
  Asianomaisten osapuolten tulee ottaa yhteyttä meihin saadaksesi lisätietoja sähköpostitse: | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsAppissa: +4915758108767 |

  Lainaamalla verkossa olemme erittäin luotettavia ja luotettavia. On erittäin tärkeää, että työskentelet oikean yrityksen kanssa. Autamme sinua saamaan lainaasi parhaan hinnan riippumatta luottoasi! Jos etsit minkäänlaista lainaa, olemme oikea yritys, johon voit ottaa yhteyttä.

  Ota yhteyttä jo tänään saadaksesi lisätietoja lainatarjouksestamme tämän sähköpostin kautta: | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsAppissa: +4915758108767 | & Vastaa hetkessä.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!