torstai 22. maaliskuuta 2018

TORIMME HUUTAA KAMELINJUOTTOKAIVOA!

Meillä historia hönkii kaupunkiin tulijaa vastaa ja kewskustassa se oikein tiivistyy. Kaikki uudistukset pakkaavat tyrehtyvään vastustukseen. Viimeksi valmistunut kaupunkimme keskustaa hallitseva ja komistava tyylikäs rakennelma on hevoistenjuottokaivo. Siellä se yksin kyykkii vailla muuta seuraa kuin orpo torivahti. Auoilta rauhoitettu tapahtumilta suojattu torimme tarjoaa tilaa kansainväliselle tuulahdukselle. Pelkkä suomenhevoisten juottopaikka tuntuu nurkkapatrioottiselta, rasistiselta ja vähintäänkin syrjivältä, joten toria tulisi pikimmiten kansainvälistää.

Älkääkä pelätkö, en haaveile torille mitään ralliperinteeseen liittyvää, enkä kansainvälistä Ferrari-henkisyyttä tai muutakaan autokaupunkiimme sopimatonta. Mielessäni ei ole mitään autoiluun tai nykyaikaan liittyvää, minä pohdin sopivaa kansivälisyyttä hönkivää kaveria ihanalle hevoistenjuottokaivolle ja se on kamelienjuottokaivo. Saisi torivahtikin vaihtelua ja vaihtelun vuoksi hän voisi joka toinen päivä verhota itsensä burkaan ja kesähelteellä haaremivetimiin. Tuolloin toria katsellessa ei kaukaisellekaan saapujalle tulisi äitiä ikävä. Hän näkisi torimme äärettömän viehkeyden hunnutettuna historian havinaan, joka kotoisuudellaan auttaisi kotoutumaan.

Kaupungissamme uhrataan parhaillaan julmetusti rahaa arkkitehotuuriseen luomistyöhön, jossa virkahenkilöstö ottaa, halujensa mukaan, vapaasti rajoittaen kansan vapaasti tekemiä ehdotuksia. Emme saa ehdotuksinemme käpertyä itseemme, vaan meidän tulee jalostaa kaupunkimme arkkitehtuuria avarakatseisesti vieraiden kulttuurien menneisyyksistä apua ammentaen. Ennakkoluulottomasti muiden kulttuurien historiaa vähättelemättä voimme aloittaa avarakatseisesti torimme sosiaalisen toiminnan laajentamisen luomalla sinne ihka elävän lammaspaimenten taukotuvan. Uudessakaupungissa uudistamisen mahdollisuudet ovat rajattomat, kunhan vain muistamme perinteisen perussääntömme ja päämäärämme. Perussääntö: UUDISTAMINEN EI SAA TUODA MITÄÄN UUTTA ja päämäärä: AUTOTON AUTOKAUPUNKI - kun näillä eväillä uudistamme kaupunkiamme ja lopulta pääsemme päämääräämme, on siinä muilla ihmettelemistä!

5 kommenttia:

 1. Miten sitä arkkitehtoonista parantamista voidaan tehdä jo keskustan aemakaava-alueella? Aiotaanko purkaa matalia puutaloja pois poikkeusluvilla vai mitä?
  Aiotaanko kerrostalojen vierustoille rakentaa uusia taloja poikkeusluvilla vai mitä?
  Koittakaahan nyt miettiä kaupunkikeskustan tilaa. Kauppakeskukset on Ketunkallion kyljessä niin alko kuin apteekki. Alisenkadun matalien kivijalkakauppojen määrä sen kun lisääntyy kun väki hakee helppoja shoppailupaikkoja em paikoista. Tulevat koulu ja tk-ratkaisut syövät vuosikymmeniksi lähes kaikki ylimääräiset teknisen toimen rahat niin mikä tässä apolissa on nyt taustalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maksamme korjausvelkaa ja kaupungin omistamia turhia kiinteistöjä.

   Poista
  2. Kaupunki koostaa arkkitehtuuripoliittista ohjelmaa strategian tueksi

   Arkkitehtuuripoliittisen ohjelman näkökulma on rakennetussa ympäristössä, siinä arjen ympäristössä missä mm. käymme töissä, vietämme vapaa-aikaamme, kohotamme kuntoamme ja perheen pienimpien lapsuusmuistot syntyvät.

   Arkkitehtuuripolitiikka koskettaa niitä päätöksiä, joita teemme kokonaisympäristömme ja sen rakennusten suunnittelussa, rakentamisessa ja ylläpidossa. Ohjelma nivoutuu myös kaupungin strategiaan ja muihin tulevaisuuden suunnitelmiin, kuten keskustan kehittämisohjelmaan. Kiteytettynä ohjelma tulee sisältämään rakennetun ympäristön laatutavoitteita ja konkreettisia toimenpiteitä, joilla haluttu laatu saavutetaan.

   Pähkinänkuoressa:
   > määritellään erityispiirteet
   > asetetaan laatutavoitteet
   > kuvataan toimenpiteet ja toimintamallit, joilla tavoitteisiin päästään

   Apoli koskettaa koko kaupunkia ja sille on määritelty neljä alueellista painopistettä:
   > saaristoalue
   > keskusta ja asuinalueet
   > kyläkeskukset
   > maaseutu

   Ohjelma osallistaa kuntalaisia ja muita sidosryhmiä monin eri tavoin. Tavoitteena on järjestää mm. erilaisia kohtaamisia, kyselyjä ja työpajoja. Ohjelmaa esitellään ensimmäisen kerran 15.3. Apoli-illassa klo 18 alkaen, Viikaisten auditoriossa. Illan teema on Menneisyyden tulevaisuudet. Siinä palataan vielä hetkeksi historiassa taaksepäin ja niihin suunnitelmiin, joita kaupungin kehittämiseksi on menneisyydessä laadittu.

   Poista
 2. Niin mihe ja miks näi olle tarvita jotta apostolien pelei? Kuka se maksa ja onk se valtuutettuje päättämä kans?

  VastaaPoista
 3. http://www.ts.fi/uutiset/maailma/3888366/Trump+valitsi+vierelleen+Boltonin+joka+haluaisi+pommittaa+niin+Irania+kuin+PohjoisKoreaa

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!