maanantai 26. maaliskuuta 2018

Pistääkö Venäjä EU:n polvilleen!?!

EU:n ja USA:n aloitettua talouspakotteet Venäjää vastaan, oli Venäjä hetken hämillään, elintaso notkahti, mutta maassa valmistauduttiin myös muutoksiin. Venäjä aloitti oman elintarviketuotannon ja -jalostuksen kehittämisen. Venäjä alkoi lähestyä kaupallisesti vahvasti kehittyviä maita Kiinaa ja Intiaa. Nyt energia, pääasiassa kaasu ja öljy kulkevat Venäjältä siinä itään kuin Eurooppaan. Suomessa lisääntynyt venäläisten turistien määrä osoittaa, että Venäjä on pystynyt korvaamaan läntisistä pakotteista syntyneen elintasovajeen.

Venäjää ei pitäisi missään olosuhteissa aliarvioida, sillä ainoastaan se ja USA ovat omavaraisia luonnonvarojen suhteen. Luonnonvaroilla tätä maailmaa hallitaan, niillä pystyy ostamaan sitä, mikä omasta maasta puuttuu ja jos yksi ei myy, niin toinen tai kolmas myy varmasti. Jos katsomme maailmaa, on se kolminapainen: USA, Venäjä, Kiina ja tuo neljäs napa taantuva, ongelmissa rypevä EU on vaihtumassa vauhdilla kehittyvään Intiaan. Näistä kulmakunnista EU on luonnonvarojen ja etenkin energian suhteen surkeassa jamassa - SE ON MUIDEN ja KAASUPUTKIEN VUOKSI JUURI VENÄJÄN ARMOILLA! EU on muutenkin hukkumassa itse synnyttämiin ongelmiinsa, joten pieni käännös kaasuhanassa ja täällä teollisuus ja elintarviketuotanto tökkii pahasti. Tökkiminen alkaa ensimmäisenä Saksassa, jossa siirrytään liian ripeästi, toimivan  tekniikkan edellä, tuuli- ja vastaavaan energiaan.

Suomi seuraa sokeasti isompia maita ja kulkee niiden perässä kuin korvasta riuhdottu pikkulapsi. Jos Suomi olisi todellakin puolueeton maa, se ei uskoisi todennäköisyyksiin myrkkyepisodissa vaan vaatisi puolueetonta tutkimusta myrkytysspektaakkelissa. Meidän ja muiden unionimaiden kannattaisi viimeinkin lopettaa Venäjän pinnan koettelu, sillä kun heidän mitta täyttyy ja he kääntävät kaasuhanat kiinni, on EU polvillaan. Jos näin käy on maanosamme yksi suurista häviäjistä, mutta USA yksi voittajista. Pohtikaapa tätä: Ovatko Putin ja Trump sittenkin paljon parempia kavereita kuin päällepäin näyttää? Aivan ensimmäiseksi, jo inhimillisyyden nimissä, tulisi suomalaisten tutkiskella rehellisesti kumpi aiheuttaa enemmän kärsimystä: Jemenissä siviilejä jyräävät suomalaiset panssarivaunut vai kenties todennäköinen kaasu, joka todennäköisesti ei ole aiheuttanut ensimmäistäkään kuolonuhria?

2 kommenttia:

  1. Erkki Tuomioja on samoilla linjoilla Venäjän suhteen

    https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005619313.html?utm_campaign=tf-HS&utm_term=2&utm_source=tf-other&share=84c380074a525706d3889e3463e286d7

    Asiaa totisesti Valkosen Javalta

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!