torstai 15. maaliskuuta 2018

HE LÄHTEVÄT KETKÄ PÄÄSEVÄT - MUUT JÄÄVÄT KAUPUNKILAISTEN RIESAKSI

Uudessakaupungissa on työntövoimaa vetovoiman sijasta: Täältä lähtevät he, ketkä pääsevät ja hekin hakevat muualle, ketkä eivät täältä pois pääse. Olipa lähtöjen syyt mitkä tahansa, ne antavat lohduttoman kuvan kaupungista, joka juuri vietti juhlavuotta ja oli Suomen positiivisimmin julkisuudessa. Mitäpä meidän täytyisi tehdä, jotta kaupunkimme imisi huippuvirkahenkilöitä puoleensa kuin valtakunnansali todistajia? Pitäisikö kaiken pohtiminen aloittaa lähihistoriaan tutustumisella, esityksiin ja päätöksiin perehtymisellä sekä etenkin syventymisellä siihen kuinka päätöksentekomme etenee julkisuudessa? Uusikaupunki oli Suomen laman selättäjä, mutta jäikö lama Uudessakaupungissa selättämättä?

Mahtavat mahdollisuudet, jotka autotehdas kaupungillemme tarjosi, ovat jääneet pitkälti käyttämättä. Tekemisen meininkiin päättynyt mennyt valtuustokausi jäi taakse ja sitä seurasi eripura, julkiset mollauskilpailut. Kaiken riidan esiin kaivamisen huippuna voidaan pitää sitä, että mikäli riitaa ei saada muuten aikaiseksi, kaivetaan esiin sata vuotta vanha kiistakapula. Jos herkkähipiäiset, asemastaan tarkat ja itseään täynnä olevat luottamushenkilöt käyttävät älynsä, intonsa plus aktiviteettinsa oman erikoisuutensa julkiseen markkinointiin sen sijaan, että toimisivat kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi, voiko kukaan edes kuvitella, että heidän alaisenaan viihtyvät armottomat puurtajat ja työlleen omistautuneet virkahenkilöt. Olisiko viimeinkin paikallaan puhdistaa luottamushenkilöplutoonasta heidät, ketkä eivät sinne kuulu?

Jos pääsemme puhdistamaan päätäntäorganisaatiosta itseriittoiset luottamuslinssiluteet, voidaan tämän myötä luoda edellytykset virkahenkilöorganisaation huipun positiiviselle tuuletukselle. Teemme niin rajun organisaatiouudistuksen, että se mahdollistaa osaavien henkilöiden nimittämisen kärkipaikoillemme. Jotta vapautuvien virkojen hakijat olisivat maamme huippua, nostamme viestinnässämme kaupunkimme positiiviset tulevaisuuden mahdollisuudet esiin. Ja lienee paikallaan huomauttaa, ettei liigapelaajia kiinnosta III-divisioonan palkat eli kärkityypeille kunnon palkka. On aiheellista huomauttaa ja meillä myös todistettu, ettei III-divisioonan pelaajasta tule liigatasoista pelkällä palkankorotuksella. Mikäli toimimme esittämälläni tavalla, ehkäpä uusien tekijähenkilöiden rinnalla Rantanen, Nikkari ja Takala jatka työtään meidän kaupunkimme ja sen asukkaiden parhaaksi.

10 kommenttia:

  1. Javalta viestintää ja piiloviestintää Ukista tänään, tässä ja nyt.

    Tässä muuten juttu eräistä ukilaisen yrityksen työntekijöistä. Palkka 1800e/kk

    https://yle.fi/uutiset/3-10117406

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä netto on pienempi kuin Turussa.

      Poista
    2. Ei ole nettopalkka. Se on bruttopalkka josta verot ym maksut napsastaan pois päältä.

      Poista
    3. Näinköhän. Se tekee tuskin kympin tunnilta.

      Poista
    4. No eihän se olekaan enempää. Jos saat 1800 käteen niin silloin br on lähes 2500e. Suurin enemmistö saa alimman mukaan. Kun ei vaadita koulutusta ja tessin alarajalla mennään.

      Poista
  2. Kiitos käynneistä ja kommentista sekä linkistä! Linkki valottaa hyvin Uudenkaupungin muuttunutta asemaa valtamediassa. Enää kaupunkimme ei ole kehittyvä paratiisi ja autotehtaan työntekijät urheita sankareita. Niin muuttuu maailma ja viestintä ikäväksi, jos tyytyy ainoastaan passiivisena seuraamaan asioiden etenemistä sivussa.

    VastaaPoista
  3. Ei ole sankareita, kun ei ole kerran raameja sankaritarinalle. Päivä päivältä käy selville, mistä oikein on kysymys ja siinä ei ole tilaa sankaruudelle.

    VastaaPoista
  4. Noista Ukin päättäjistä ei monikaan ole kiinnostunut kuin omasta palkkapussistaan. Toinen asia jos autotehdas tarvitsisi pitkäaikaisia työntekijöitä, niin eiköhän olisi tullut ihan oikeita asuntoja parakkien sijaan....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rakentajat hakevat pikavoittoja Ugista.

      Poista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!