maanantai 5. maaliskuuta 2018

TEKIJÄMIEHEN KUPPI TÄYTTYI?

Sain äsken puhelun erään kaupungin kaupunginhallituksen jäseneltä. Hän kyseli erään paikkakunnalla työskentelevän virkamiehen tekemisiä ja aikaansaannoksia. Olisi tehnyt mieli vastata: Mies ei tahdo päästä töihin ja jos pääsee, haisee viinalta, oksentelee työntekijöidensä päälle, huutaa alaisille, manaa luottamushenkilöt lehdessä alimpaan manalaan, hamuaa lisää valtaa, pitää kokouksia ulkomailla, vinguttaa kaupungin luottokorttia, hamuaa kannustinlisiä, polttaa tupakkia ja vetelee oikein henkisavuja.

Jos olisin toiminut kaupungin ja sen asukkaiden edun mukaisesti, minun olisi täytynyt todeta se, mitä edellä esitetty litania sisältää. Onneksi en kuulu luottamushenkilöihin, joita, näissä asioissa, kuntalaki opastaa valheen poluille. Joskus aiemmin itsekin jouduin puhumaan pelkkää hyvää vähemmän hyvästä miehestä. Nyt yksityishenkilönä, vapaana valheeseen pakottavan lain ikeestä, kykenin rojauttamaan totuuden kaupunkilaisten ja heidän etunsa edelle.

Pitäisiköhän meidän pohtia syytä siihen, miksi aikaansaavien tekijähenkilöiden työntövoima on Mörnessä vetovoimaa suurempi? Olemmeko ikuisesti taantumuksen suossa, jossa vanha painolasti vetää meitä yhä voimakkaammin ja yhä syvemmälle Danten alimpaan kerrokseen. Olisiko organisaatiomuutoksen sijaan paikalla organisaatiojohdon tuuletus? Saisimmeko näin positiivista pysyvyyttä kauniiseen kaupunkiimme, jossa on meri ihan rannassa, hevostenjuottokaivo ja sitä valvova torivahti?

40 kommenttia:

 1. Kohta voipi olla, että Ukissa on taas kerran sama virka haettavana.

  VastaaPoista
 2. Atso on hakenut Washingtonin kaupunginjohtajan virkaa?

  VastaaPoista
 3. Johan on erikoinen alustus. Herää enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Lähtijä on kyllä ihan selvä.

  VastaaPoista
 4. Osaavat virkamiehet lähtevät Ugista. Saammeko enää päteviä hakijoita?

  VastaaPoista
 5. 21.16 tullut toteamus ja kysymys on ihan aiheellinen.

  VastaaPoista
 6. Minkä takia joku kysyisi joltain Javalta yhtään mitään? Palturia koko juttu.

  VastaaPoista
 7. Valkonen yrittää kohauttaa. Siltä muista kaupungeista mitään kysellä. Kokoomuskin potki sitä kuin koiraa. Vähäistäkään luottamusta täällä tai muualla.

  VastaaPoista
 8. Valkosen toistama torivahti menee yli hilseen. Onko täällä torivahtia

  VastaaPoista
 9. Minne A. Vainio on hakenut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä Vainiosta ole kysymys.

   Poista
  2. Saloon mutta siitä on jo aikaa. Ei valittu.

   Poista
 10. No. Eiköhän tuo viimeistään huomenna ole jo tiedossa kenestä on kyse. Notta kannattaa vilkuilla ympärilleen mitä muualla tapahtuu. Jos tämä mies lähtee niin johan ollaan Ugis tai Ukis kuses sanan varsinaises merkitykses.
  Ei tämän enempää. Javan tietotoimisto pitää siis paikkansa. Valitettavasti. Että sellaista.

  VastaaPoista
 11. Vanhan uimahallin takana

  Tässä alla Facebookista uusi päivitys kopioituna. Tästä voi alkaa vetää johtopäätöksiä miten Ukin omistama rakennuskanta on reeras
  "
  Kaupungin todella heikosta asuntotilanteesta huolimatta mun on pakko nostaa kissa pöydälle: Hitsaajankujan rivarien kunto.

  Asuimme siellä reilu vuosi sitten vuoden ajan. Meidän oli pakko muuttaa pois, koska oireilimme niin voimakkaasti. Ennen Hitsaajankujalle muuttamista olimme harvoin sairaana. Muuttamisen jälkeen jatkuvasti, myös koirat oireilivat. Pois muutettuamme sairastelu loppui kuin seinään.

  Emme suinkaan olleet ainoita, jotka oireilivat pahasti. Meitä ennen asunut perhe muutti pois sairastelun takia, tämän sain sattumalta tietää, kun heille tuli paketti vanhalla osoitteella. Muissakin taloissa ihmiset olivat oireilleet. Siellä asuessamme tuli muutamia tapauksia vastaan.

  Tänään tapasin yhden Hitsaajankujalla edelleen asuvan ihmisen ja kyselin hänen terveydentilaansa. Hän kertoi sairastelevansa jatkuvasti.

  Uskokseni kaikki Hitsaajankujan asunnot ovat enemmän tai vähemmän asuinkelvottomia. Kiinteistöyhtiö ja kaupunki ummistaa silmänsä ongelmalta. Mielestäni on todella edesvastuutonta vuokrata huoneistoja siitä huolimatta, että ongelma on tiedossa.

  Yksilötasolla sairastelu aiheuttaa suurta henkistä ja fyysistä kärsimystä, pahimmillaan pysyviä sairauksia. Taloudellisesti sairastelu koskettaa asukkaiden lisäksi mahdollista työnantajaa ja kaupunkia lisääntyneinä sairaskuluina.
  "

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaiset tilat pitäisi tutkia välittömästi ensimmäisten oireiden ilmettyä. Ei ole kenenkään etu kääntää selkää ongelmille ja aiheuttaa inhimillisiä kärsimyksiä viattomille vuokralaisille.

   Poista
 12. Kysykää Walalta ja Koskelta. Siellä se vastaus luuraa. Wala kyllä lausuu medialle mitä sylki tuo suuhun. Viime torstaina tästä saimme esimerkin Vakka-Suomen Sanomissa. Asioita lauottiin julki joista edes valtuuston puheenjohtajatkaan ei edes tiennyt. Mistäköhän Wala kaiken keksiikin ihan itse???

  VastaaPoista
 13. Ei keksi vaan kertoo sosialistien ryhmäkokouksessa päätetyistä asioista.

  VastaaPoista
 14. Ei ollut lehdessä mitään. Valkosen häirikköuutinen.

  VastaaPoista
 15. Kyllä oli lehdessä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missä lehdessä

   Poista
  2. Sote kaatuu kertoo Vapaavuori tänään
   http://vapaavuori.net/kolmen-isannan-lojaliteettiloukussa/

   Poista
 16. Kommentti anonyymi 5. maaliskuuta 2018 klo 22.49 ja Varpen tämän päivän Uudenkaupungin Sanomien kirjoitus osoittavat kaupungissamme vallitsevan vastuuttomuuden. Uutta täytyy saada hintaan mihin tahansa, mutta kaupungin vuokralaisten ongelmista ei välitä yksikään luottamusmies.

  VastaaPoista
 17. Tässä lehdessä
  http://ukinyt.fi/wordpress/arkistot/6026

  VastaaPoista
 18. Ei täällä tekijät viihdy. Virastotalo ympäri, ravistus ja uudelleen täyttö. Ylhäältä aletaan täyttämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Sama koskee poliitikkoja, jotka ovat päästäneet asiat tälle mallille.

   Poista
 19. Nikkari tarjosi meille momenttumin kiertää jäävuori, mutta se ei kelvannut.

  VastaaPoista
 20. Mitä mieltä Valkonen on sotesta. Tuleeko vai ei?

  VastaaPoista
 21. https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005593380.html

  Suoraa puhetta kapinajohtajalta

  VastaaPoista
 22. Menkää latsomaan http://ukinyt.fi/wordpress/arkistot/6026. Valkosta haukutaa aina valehtelijaksi, mutta lopulta sen puheet pitää aina paikkansa. Todellinen valehtelija on Wala.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wala ei ole sanonut tästä asiasta mitään.

   Poista
 23. Ajatellah. Niin sillä Valkosella olikin luottamusta niin Ukissa kuin muualla vaikka epäilyjä eilen heiteltiin. Eikä tässä tainnut olla vielä kaikki mitä eräältä johtohahmolta kuulin. Enpäs nyt kerro oliko hahmo poliitikko tai virkamies ja mistä on kyse. Muutoksia tulee ja se on varma.

  VastaaPoista
 24. Kiitoksia käynneistä ja kommenteista! Ensinnäkään koiria ei saa potkia eikä potkita ja toiseksi ei minuakaan ole kokoomuksessa potkittu! Meidän ongelmamme on liian hanakka lähimmäisen tuomitseminen. Minä mukaan lukien syyllistymme ihmisten huonojen puolien turhan voimalliseen korostamiseen. Jos kaikista asioista keskusteltaisiin monipuolisesti, avoimesti ja toisiamme kunnioittaen, löytyisi jokaiselle oma paikka näistä kuvioista - KUKAAN MEISTÄ EI OLE KAIKESSA YLIVERTAINEN TAI KAIKESSA UMPITUNARI. Jos tutkimme omia tekemisiämme plus kykyjämme rehellisesti ja arvioimme toistemme kykyjä ja tekemisiä rehellisesti me kaikki olemme voittajia!

  Jos ja kun kaupungin asunnot ovat tuossa kunnossa on ongelmien syyt selvitettävä ja poistettava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykö ryhtyä perseennuolijaksi

   Poista
  2. Osa kaupungin omistamista asuinrakennuksista on jo elinkaarensa päässä. Tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että suuria korjausinvestointeja osaan rakennuksista ei enää kannata tehdä. Kumma kun tästä asiasta ei osata tai haluta puhua. Sen sijaan muita kaupungin omistamia isoja rakennuksia on menossa vasaran alle- osa niistä on uudempia kuin osa kaupungin omistamista asuinrakennuksista.
   JAa

   Poista
  3. JAa, mitenkä se rakennuksen ikä vedetään aina mukaan? Toki se vaikuttaa, mutta ei ole argumenttina kestävä.

   Jos on 20 vuotta vanha rakennus ja läpimätä, tai 100 vuotta vanha rakennus ja täysin terve. Tuolla logiikalla ei saa purkaa 20 vuotta vanhaa rakennusta, ennen kuin se 100-vuotias on ensin purettu?

   Poista
  4. Tarkoituksella tuon esiin tämän ikäasian. Kaupungin eri yhtiöiden kautta omistamista asuinrakennuksista on osa siinä kunnossa aikakautensa rakennustavan ja korjaushistoriansa vuoksi, että niitä ei kannattaisi enää korjata. Eli tekohengittää vuokralaisten rahoilla ja kaikkien kaupunkilaisten verorahoin kyseenalaisia remonttilainoja taaten.
   Sen verran vielä, että täysin tervettä rakennusta ei ole.
   JAa

   Poista
 25. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Keskustelun voi aloittaa joku tavalla 1.: Sinä saatanan mulkku munit silloin ja taidat munia aina tai tavalla 2.: Homma olisi voinut onnistua paremmin, jos olisit saanut apua, yritetään ensikerralla isommalla porukalla. Kumman tavan luulette vievän asiaa paremmin eteenpäi 1. vai 2.. 1. vie ikuiseen umpikujaan ja 2. ei ole nuolemista ja vie eteenpäin.

  Kuten Juha edellä toteaa, mielipiteiden esittämisen sijaan rakennuksiin tulee perehtyä faktoihin nojaten. Tähänkin asiaan on syytä paneutua nopeasti ja ryhtyä toimiin ennen kuin joku suoltaa nekin rahat johonkin Tallinna-tunneliin.

  VastaaPoista
 26. Näin sotemullistus etenee ehkä tai ei
  https://www.talouselama.fi/uutiset/hallitus-antoi-esityksensa-soteuudistus-voimaan-suunniteltua-hitaammin-kokonaan-valmis-vasta-2024/597ac3e6-b36e-3bcc-8391-a1e9df6b7e1a

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!