maanantai 23. marraskuuta 2015

Ylen uutisrasismin tavoittena Nato

On hienoa, että Yle kertoo venäläisten sotatoimien Syyriassa aiheuttamista siviiliuhreista. Sen sijaan on kohtuutonta, että niistä toitotetaan joka käänteessä ja länsimaiden vastaavien tekosten siviiliuhreista vaiettaan. Samoin tavoin joka käänteessä Yle toitottaa venäläisten sotivan Syyriassa olevia hyviä kapinallisia eikä niinkään Isistä vastaan. Mihin Ylen uutisointi nojaa ja miten se määrittelee hyvät kapinalliset?

Ei tarvitse suurempaa tutkimista, kun huomaa kaiken USA:sta ja Natosta lähtevän olevan Ylelle ylen hyvää. Jos Yle uutisoisi samoin USA:n ja Naton kuin venäläisten sotatoimien aiheuttamista siviiliuhreista, ei uutisiin muuta mahtuisikaan. Niin paljon siviiliuhreja ovat USA:n miehittämättömät lennokit aiheuttaneet Pakistanissa ja Afganistanissa. Kun Yle tarkoituksellisesti vaikenee näistä iskuista ja korostaa venäläisten vastaavia, on se aivan selkeä puolen valinta: Yle on Naton ja natomielisten äänitorvi Suomessa.

Puolueellisuudessaan Yle syyllistyy häikälemättömästi jopa rasismiin. Pariisin ikävät tapahtumat saivat ansaitun huomion ja uhrit oikeutettua myötätuntoa, mutta entäpä terroristien räjäyttämän venäläisen lentokoneen yli 200 kuolonuhria. Ensin Yle ei millään kertonut, että kyseessä oli Airbus eli eurooppalainen lentokone. Seuraavaksi annettiin ymmärtää, että kone oli huonossa kunnossa tai sen miehistö töpeksi koneen maahan.

Kun vielä huomioimme venäläiskoneen uhreista suurimman osan olleen Suomen rajalla sijaitsevasta Pietarista ja sen, että Suomessa asustaa melkoisesti venäjänkielisiä, on uutisointi Pariisin tapahtumiin verrattuna törkeästi syrjivää eli avoimen rasistista. Suomessa ryssittelystä on tullut normaalia Nato-sopivaa verbaliikkaa ja sen suhteen pienimmästäkin tasa-arvon vaatimisesta tiedottamiseen tai edes Naton toimista kysymisestä on tullut TROLLAUSTA, AIVAN HIRVEÄÄ TROLLAUSTA!

Vanhemmat meistä muistavat kuinka Yle oli aikoinaan kallellaan itään ja punainen. Nyt osittain samat tyypit vetävät uutisointia toiseen laitaan puolueelliseksi. Herää kysymys oliko aikasemmin tiedotuslinjan takana pelko ja nyt raha vai onko Yleen ajautunut väkeä, joka koiranlailla etsii itselleen isäntää? Koko Ylen touhu alkaa muistuttaa lukiolaisten tekemää lehteä, jossa vaietaan ja valitaan totuudesta juuri se, joka parhaiten markkinoi omaa mielipidettä ja näkemyksiä.

Kaiken huippuna voidaan pitää Ylen teettämää tutkimusta, joka pönkittää Ylen asemaa luotettavana uutisoijana. Tutkimusyritys jututtaa tuhatta suomalaista ja kertoo Ylen olevan luotettavin uutisten välittäjä. Tutkimusyritys toimii liiketaloudellisella periaatteella ja yksi sen suurimpia asiakkaita on Yle. Voiko taloudelliseen voittoon tähtäävä yritys vahingoittaa työllään suurta asiakastaan? Tietenkin se voi näin tehdä, mutta jostain kumman syystä kaikissa teettämissään tutkimuksissa Yle pärjää ylettömän hyvin!

On aivan selvää, että Yle ja muu perinteinen media vetelee viimeisään. Jo nyt jokainen asiasta kiinnostunut voi perehtyä monipuolisesti eri tietolähteitä vertaamalla maailman asioihin. Ei uutisoinnissa enää menesty minkään sortin manipuloija, oikean ja väärän opettaja tai mielipiteen muokkaja. Jos uutismedia haluaa säilyttää uskottavuutensa, se säilyy tasapuolisella uutisoinnilla eikä härskillä manipuloinnilla, jota täytyy pönkittää ostetuilla tutkimuksilla.

Yleen upotetaan vuosittain 500 milj. euroa rahaa, joten siinä piisaa voimaa tasapuolisen uutisoinnin toteuttamiseksi. Sen sijaan, että Yle on sinne pesineiden koirankaltaisten uutisisäntää etsivien ns. toimittajien suojatyöpaikka, se voisi keskittyä toimitustyöhön puolueettomana tiedotusvälineenä. Jos tämä ei onnistu, niin ei siihen tarvita kansalta väkisen verotettettua 500 milj. euroa.


4 kommenttia:

 1. YLE ei koskaan ole ollut luotettava tiedon lähde.

  VastaaPoista
 2. Ainoa hyvä juttu mitä koskaan olen YLE:ltä kuullut oli kuunnelmasarja "Kalle Kustaa Korkin seikkailut" tai jotakin sinnepäin.

  VastaaPoista
 3. Kiitos käynneistä ja turkulaaskommenteista! Nyt Yle lorottaa omaan nilkkaan, sillä netin kautta yhä useampi voi verrata uutisten paikkansapitävyyttä ja käydä katsomassa mitä kukin uutisväline on uutisoinut!

  VastaaPoista
 4. https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/raiskaus_kempeleessa_41751

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!