keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Saatiin VANNAS-ALLAS monitoimihallin, uimahalliremontin oder hiekkatekonurmen hinnalla!

Uudenaupungin keskustasta valmistui kerralla hieno. Miljoonien euron voimalla toteutettu suunnittelu und työ muutti Pasklahden pohjukan haisevasta lätäköstä silmille kauniiksi und jaloille mukavakulkuiseksi käyskentelysopukaksi. Uusikaupunki ehosti kasvojaan häikäisevän huomattavasti, etenkin Pasklahden valaistus on harvinaisen hieno sekä näkemisen arvoinen. Käykää ihmeessä iltakävelyllä nauttimassa mahtavasta valo/vesielämyksesestä.

Valoviritykset eivät Uudessakaupungissa mene aina ihan putkeen. Toivotaan nyt käyvän toisin, etteivät Vannas-allasta kiertävät valot sammu suhisten niiden jäädessä joka syksyisten veden nousujen alle. Niin ikään on paikallaan toivoa valoilta jämäkkää jään kestävyyttä. Olisihan se tosi noloa, jos koko komeus olisi kaput ensimmäisen nousuveden oder talven jälkeen.

Kun puhutaan yhteisön rajallisista varoista, on jonnekin laitettu raha aina jostain muualta pois. Tämä korostuu etenkin silloin, kun varallisuutta on vähän oder se on peräti miinuspuolella. Tuolloin pyritään priorisoimaan turha prameus und keskittymään investoinneissa tärkeiden puutteiden korjaamiseen sekä mahdollisimman täydelliseen kansan tarpeiden tyydyttämiseen. Demokratia takaa näiden kansalle tärkeiden tarpeiden toteutumisen.

Toista on epädemokratiassa. Etenkin edesmenneissä Neuvostoliitossa und Hitlerin Saksassa näyttävä mahtipontinen rakentaminen ajoi tylysti kansan tarpeiden ohi. Päättäjät rakensivat spektaakkelityylisiä muistomerkkejä. jotka eivät juurikaan palvelleet kansa arkea tai tarpeita. Mainituissa yhteiskunnissa näihin mahtipontisiin puitteisiin satsattiin säästämällä räikeästi kansalta und teettämällä työ kansalla. Kansa sai kiristää armottomasti vyötä, kun betoonilla sekä valoilla pönkitettiin vallasväen asemaa und elostelun puitteita.

Edellä mainittu on  esimerkki, ajan saatossa hukkuneesta, totalitarismista, jossa rakennelmista ei pahemmin kansalta kysellä. Onnekkaina me elämme päätöksenteon suhteen avoimessa demokratiassa, jossa kansa saa, valitsemiensa edustajien välityksellä, juuri sitä, mitä se haluaa. Me uusikaupunkilaiset halusimme hienon, valaistun Pasklahden, kaupungin työntekijöiden irtisanomisia, kaupungin palveluiden alasajoa, muuttotappiota emmekä monitoimihallia, uimahalliremonttia oder tekonurmea. Pulinat pos, kansan tahto on toteutunut. Ai niin: Siltä pupillit puhki, joka vanhoja muistaa... Scheiße, дерьмо!

5 kommenttia:

 1. um, zu... und oder...Vannas säätiöllä on kovat kriteerit ennen kuin sieltä mitään saa. Yleensa tarvitaan veronmaksajien rahaa toinen puoli. Lisäksi Vannas- raha on priorisoitu tuonne prameuspuolelle, taitaa olla ihan säännöissä. Säätiön yleiskulut ovat myös huomattavat, pitäähän myös puheita pitää kilometrikorvaukset pitää huolehtia.

  VastaaPoista
 2. Kiitos käynneistä ja Eetulle kommentista! Säätiön kuuluu kaunistaa kaupunkia, joten kaikki ei ruma sopii sen kuvioihin! Jututanpa huomenna säätiön tilintarkastajaa, näen hänet usein aamukahvilla.

  VastaaPoista
 3. Joku piti arkkitehtuurista entisessä valtakunnassa. Mutta joo että mitä liikkuva jää tekee uusille valoille? Saas näkki.

  VastaaPoista
 4. Kiitos käynneistä ja kommentista! Toivotaan, että valot kestävät. Sen verran kalliit oppirahat on valojen kanssa tässä kaupungissa maksettu!

  VastaaPoista
 5. Paskalahden korjaaminen oli toisaalta jo pakko, osittain mätä, ett pian koko sorvakkokoti olis ollut pasklahdessa.
  Ei sillä väliä mist raha tulee kyllä se kelppaa eihän keskustan kanedustajatkaan kyselleet mist rahaa tulee se on pääasia et tulee ja kyl sit siitä joku syytön aina vastuuseen saadaan niinkuin tapana on. Eee mää tiedä mittään ku muukki otti niin määki.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!