tiistai 24. marraskuuta 2015

NATO-SUOMI OLISI NYT SODASSA VENÄJÄN KANSSA?

Syyrian selkkaus osoitti karulla tavalla kuinka suuri riski Natoon kuuluminen olisi Suomelle. Tänään Nato-maa Turkki ampui alas venäläisen rynnäkkökoneen, joka ei mitenkään uhannut Turkkia ja jonka Turkki väittää lentäneen sen ilmatilassa. Ylen toimittaja totesi tänään Venäjän ilmaiskujen sotkeneen Syyrian tilanteen. Minun käsittääkseni Syyriassa on ollut sekaista jo vuosia ennen Venäjän lentokoneiden ilmestymistä sotakarkeloihin. Ennen Venäjän Syyriaan tuloa siellä on kuollut satojatuhansia ihmisiä ja yli miljoona on lähtenyt pakolaisiksi. Kaiken sekaannuksen takana on pitkälti ollut Nato, USA ja EU.

Ensinnäkin USA aseisti Syyrian oppositiota, josta syntyi mm. Isis. USA:n rooli on vähintäänkin mielenkiintoinen, sillä se esim. aseistaa kurdeja ja turkkilaisia, jotka sotivat keskenään. Tunnettu tosiasia lienee myös se, että Turkki auttaa Isistä, joka sotii USA:ta ja kurdeja vastaan. Siispä Syyrian asiat olivat varsin sekaisin jo ennen Venäjän kuvioihin tuloa. Kaiken huipuksi Turkki takaa Isiksen talouden välittämällä terroristien öljyä maailmalle. On käsittämätöntä kuinka Yle vaikenee ja vääristelee totuutta, jonka jokainen voi tarkistaa nettiä käyttämällä niin itäisistä kuin läntisistä uutistoimistoista.

Turkin käyttäytyminen osoittaa sen, että Natoon kuuluu varsinaisia höyrypäävaltioita, jotka eivät välitä vähääkään edes USA:n sopimisista. Usa, Venäjä ja Ranska ovat ilmoittaneet, että maat informoivat toisiaan lento-operaatiosta, jottei mitään ikävää tapahdu. No nyt tapahtui, Nato-maa Turkki ampui alas venäläisen rynnäkkökoneen. Pelkään ettei venäläisillä ole järkeä laskea kymmeneen ja rauhoittua, vaan maa tekee jotain joka saa taas lumipalloilmiön nytkähtämään.

Meidän on tajuttava se, että Naton ja USA:n etupiiriin kuuluu Suomen kantilta katsottuna varsin oudosti toimivia, käyttäytyviä ja vähemmän deokraattisia maita. Turkki antoi esimakua tästä juuri tänään. Jos Suomi olisi nyt Natossa, saattaisi se aivan meistä riippumattomista syistä ajautua avoimeen konfliktiin Venäjän kanssa. Lievempi, mutta kyseenalainen tilanne olisi sekin, että Suomi Nato-maana joutuisi puolustamaan Naton kumppanimaan hallitusta, joka hyväksyy esim. lapsiavioliitot ja kivitykset. Eiköhän tämä päivä osoittanut, että meidän kannattaa pysyä kaukkana liitoutumisesta. Samat riskit odottavat myös idän suunnalla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!