tiistai 23. heinäkuuta 2024

UUTINEN VOI OLLA ja KERRANKIN SE ON HYVÄ!


Aamun aviisin avaus tuotti melkoisen yllätyksen. Kerrankin sai lukea jotain niin mukavaa, että unihiekat räpsähtivät kerralla silmistä ja päivä alkoi harvinaisen iloisissa merkeissä. Kiitos Kirsti ja Pekka Ajanko, te palautitte mahtisijoituksellanne Uudenkaupungin sivistyneiden paikkakuntien joukkoon. Toimintanne on loistava osoitus siitä, että kotipaikkakunnan eteen voi puheiden sijasta myös tehdä jotain ja sijoittaa omia varojaan. Saamme kirjakaupan ja Kaisan takasin, tämä on sellainen iloinen ihme, ettei niitä juuri pääse näkemään tai kokemaan. Tapahtunut on hyvä esimerkki siitä, mikä on yksittäisten ihmisten, positiivisuuden, kotipaikkarakkauden ja yrittäjyyden voima. Koko kaupunki saa kiittää Ajankoja sijoituksestaan. Nyt niin kaupunkilaisten kuin kaupungin tulee pitää huoli kirjakaupan paluun onnistumisesta ja toimivuudesta eli ryhtyä sen asiakkaasi. Kunpa vielä näkisimme Tainankin kokemuksella ja ammattitaitoidollaan työskentelevän tutussa kirjakaupassa. Joka tapauksessa voisimme todeta lyhtaikaisen kirjakaupattomuuden olleen vakava muistutus siitä kuinka käy, mikäli emme suosi kaupunkimme oman kaupungin PALVELEVIA YRITYKSIÄ!

27 kommenttia:

  1. Toivotaan että liike kannattaa.Siihen voimme asukjkainakin vaikuttaa

    VastaaPoista
  2. Pelastuuko Uki nyt kaikilta tässäkin blogissa julkituoduilta uhkakuviltaan vai mitä tämä nyt tarkoittaa?
    Muuttuuko esimerkiksi Alisenkadun kivetetty promenadi nyt Suomen vilkkaammaksi katuosuudeksi?

    VastaaPoista
  3. Kyselee nimimerkki isbn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei mitään niin hyvää etteikö ukissa siitä löydetä vikaa. uki kuolee omaan negatiivisuuteensa. jos epäilysten ja tappiomielialan kyvämisen tilalle saataisiin myönteistä toisia tukevaa asennetta, ukilla olisi toivoa

      Poista
    2. Virkamiehet ovat toistuvilla epäonnistumisillaan vieneet uskon kaupungin kehittämiseltä.

      Poista
    3. Virkamiehet ovat edes yrittäneet kehittää kaupunkia. Mitä ovat tehneet luottamushenkilöt ? Ei mitään näkyvää ole saaneet aikaan eikä ilmeisesti tule mitään näkyvää saamaan aikaankaan.

      Poista
    4. Miten virkamiehet ovat yrittäneet, mutta luottamusmiehet eivät ole? Esimerkiksi miten.

      Poista
  4. Siis kuntapäättäjät ovat vieneet uskon, koska ovat toistuvasti hyväksyneet esitykset.
    Mitä hyvänsä kaupungissa päätetään, niin kehitys on luettavissa täältä

    https://www.lounaistieto.fi/tilastot/vaesto/

    Sivuilla on yksi taulukko, joka kertoo kaupungin kehityksen suunnaan.
    Taulukon nimi on
    Väestönmuutos kunnittain 2020-2030/Ennuste 2021 (Varsinais-Suomi).

    Nautitaan nyt kuitenkin kesästä ja rauhasta.


    VastaaPoista
  5. Mikä on toimintaympäristössä muuttunut niin että kirjakauppa sittenkin kannattaa ? Ei mikään. Kirjakaupan asiakkaita ovat ne, jotka haluat ostaa kirjan. Kirjan voi lainata kirjastossa tai sähköisenä. Näitä kirjan haluavia on enenevässä määrin vähemmän kuin ennen. Nuoret eivät välttämättä halua ostaa kirjoja. Kirjakaupan "pelastamiseen" on jokin syy ja sen on ilmeisesti liiketoiminnan kannattavuuteen perustuva. Tuskin kukaan sijoittaa rahojaan kannattamattomaan liiketoimintaan. Orastava ajatus on että kaupunki ja yritykset ovat jotenkin sitoutuneet asiakkaiksi. Kaupungin osalta hankintaki rajoittaa mutta ei yrityksiä. Yritykset ostavat toimistotarvikkeita edelleen vaikka eivät kirjoja.

    VastaaPoista
  6. Kiitos käynneistä sekä mielipiteenilmaisuilta! Paras ja ainoa tapa taata kirjakaupan ja muidenkin liikkeiden säilyminen sekä kasvu, on saada kaupunki kasvu-uralle. Uudestakaupungista täytyisi tehdä vetovoimainen kaupunki eli sen tulisi tarjota jotain sellaista, mitä nykyinen kotikunta ei tuleville uusikaupunkilaisille tarjoa. Osaameko antaa positiivisen kuvan, jolla olisi katetta, kaupungin tulevaisuudesta ulospäin? Osaammeko markkinoida kaupunkiamme - jos Gordon Herbert valitsi Uudenkaupuingin ja Pyhämaan mikset sinäkin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei yksi pääsky kesää tee.

      Poista
    2. Niin, positiivisen kuvan antamista Uudestakaupungista sopii odottaa aika monelta, myös blogin pitäjältä itseltään. Jos puheissaan ja kirjoituksissaan keskittyy listaamaan vain asioita mitä ei olisi pitänyt tehdä tai päättää joskus menneisyydessä, niin ei edistä positiivista ilmapiiriä, kuvaa tai suuntaa.

      Arvo niille kaupungin viranhaltijoille, päättäjille ja yrittäjille, jotka rohkeasti ponnistelevat kohti parempaa huomista uusia ajatuksia toteuttaen, epäonnistumisia pelkäämättä. Risuja niille, jotka vain kaivavat hätiköidyilläkin päätelmillä virheitä ihmisten tekemisistä esittämättä itse mitään innostavaa vaihtoehtoa.

      Poista
    3. Lisäyksenä vielä edelliseen. Kirjoitit kolme kuukautta sitten 24.huhtikuuta kotikaupungistasi ihanan markkinoivan ja mielikuvaa parantavan kirjoituksen otsikolla "KAUPUNKI, JOSSA KAIKKI ON PASKANA".
      Tuota kirjoitusta on jaettu myös eteenpäin somessa. Niin se paska leviää, kun sen joku ensin liikkeelle punnertaa.

      Uudenkaupungin markkinointi kiittää.

      Poista
  7. Sun vuodatuksessa on uusia esimerkkejä Tontonmäkipolitiikasta. Miksi ihmeessä Ugissa onnistuisi joku unelmien markkinointi kun se ei onnistu hyvien liikenneyhteyksienkään vieressä? Salon kaupunkikin on yksi esimerkki.

    VastaaPoista
  8. Merefestit on hyvä esimerkki. Annetaan Sainion hoidettavaksi.

    VastaaPoista
  9. Uudistetut merefestit toisi kaupunkiin lisää asukkaita, uusia pysyviä työpaikkoja jne. Niinkö?

    VastaaPoista
  10. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Ongelmien esiinnonostot ovat välttämätön osoitus rehellisyydestä ja siitä, että korjattava epäkohtakohde on havaittu, jotta se voidaan pikaisesti laittaa ja laitetaan kuntoon - salaamalla ja valehtemalla ei saada mitään hyvää aikaiseksi. Muistakaa katteettomana tunnettu neuvostohymistely. Valmistelukoneistoamme vaivaa uskottavuus/motivivaatio-ongelma - ihmiset, ketkä eivät asu täällä, eivät halua muuttaa tänne ja haluavat jopa jättää työpaikkansa täällä, eivät voi uskottavasti antaa Uudestakaupungista kuvaa parhaana mahdollisena asuin/työpaikkakuntana.

    Positiivinen poikkeus päätäntä/valmisteluorganisaatioissamme on kaupunkisuunnittelujaosto, jossa ihan aidosti ja oikeasti kyetään keskustelemaan ongelmista ilman, että joku vetää porot sieraamiin ensimmäisestä valmistelulle esitetystä vaihtoehdosta. Vain luovuudella ja positiivisiin ratkaisuihin tähtäävällä yhteistyöllä kaupunkimme viestintä saadaan näyttämään houkuttulevalta. Wintteri muodostuu melkoiseksi valmistelumme laadun koeponnistustapaukseksi. Muutaman vuoden sisällä näemme selkeästi, tuleeko koulu/vapaa-aika kombinaatista mahtava vetovoimatekijä vai mahtava onhgelma.

    VastaaPoista
  11. Tuo yrityksille rahaa ja hetkellisesti myös työtä. Pointti oli siinä miten asioita hoidetaan. Samanlaisesti voisi kysyä tuoko grusell - viikko pysyviä työpaikkoja. Kaikki tapahtumat tuo rahaa yrittäjien kassaan josta seuraa verotulojen kasvua kaupungin kassaan.

    VastaaPoista
  12. Turhaan selität, ei tollainen kysyjä ymmärrä mitenkään, että juhlat voivat hyödyttää kaupunkilaisia muutenkin kuin tarjoamalla halpaa viinaa ja meteliä.

    VastaaPoista
  13. Taas tämä

    Positiivinen poikkeus päätäntä/valmisteluorganisaatioissamme on kaupunkisuunnittelujaosto, jossa ihan aidosti ja oikeasti kyetään keskustelemaan ongelmista ilman, että joku vetää porot sieraamiin ensimmäisestä valmistelulle esitetystä vaihtoehdosta.

    Niin kai. Mitäs olette vuodessa saaneet aikaan muuta kuin keskustelua.
    Asukasluku jatkaa edelleen laskuaan ellette ole sattumalta siellä jaostossa vielä sitä huomanneet. Kumma juttu, vaikka siellä keskustellaan isollakin joukolla kun ylimääräisiäkin keskustelijoita näyttää tilaisuuksissa viihtyvän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellähän juuri istuu isojen möhläysten äiti. Keskustelemalla ja hölmöjä ideoimalla ei tämä kaupunki suosta nouse.

      Poista
  14. Politiikka pilaa kaiken hyvän.

    VastaaPoista
  15. Kiitos käynneistä ja terveestä skeptisyydestä! ikävä kyllä meillä on puheenjohtajistoja, johtoryhmiä ja muita kuppikuntia, jotka takaavat nykymenon jatkumisen, mutta se mitä kaupunkisuunnittelujaosto kylvää, tulee itämään ja tuottamaan hyvää kaupungille. Tuossa olen kommentoijan keralla samaa mieltä, ideat voisivat todellakin jalostua teoksi nopeamminkin, koska talouden ja taseisiin uskomisen seurauksena pahimmillaan koko kaupunki itsenäinen tulevaisuus on äärimmäisen ikävästi liipasimella. Sen ratkaisee Wintteri - tuleeko sen valmistumisen myötä kaupungille suuri megavoitto vai multimahtava tappio?

    VastaaPoista
  16. Nyt oli hyvä vastakkainasetus.

    Sen ratkaisee Wintteri - tuleeko sen valmistumisen myötä kaupungille suuri megavoitto vai multimahtava tappio?

    Mitkä Suomen, Euroopan tai koko maailman megatrendit edistävät megavoittoa?
    Kai siellä jaoksessa osataan keskustella tilastotiedotkin ukisilmälasien läpi?

    VastaaPoista
  17. Kiitos käynneistä ja kommentista! Omasta luomisvoimasta ja luovuudesta Wintterin onnistuminen on kiinni. Se vaatii melkoisia ponnisteluja opetus/hyvinvointipuolelta. Olen täällä omia ajatuksiani jo avannut ja ne eivät laajoissa keskusteluissa saaneet vähäisintäkään tuulta alleen, joten täysin turha turha minun niitä on toistaa. Yksi Wintterin mahdollisuus on sekin, jos se ei täyty oppilaista, siirtää kaikki kaupungin mahdolliset toiminnat po. kiinteistöön. Olisihan vetovoimatekijä virkahenkilöillä, kun on uimahalli työpaikalla. Sen jälkeen tulisi päästä eroon kiinteistöitä, joista ei ole päästy eroon aimminkaan - lohdullista?

    VastaaPoista
  18. Sen verran osallistun väittelyyn, että mikään ulkoinen signaali ei puolla sitä etteikö kaupungin eri toimintoja aleta keskittää Wintteriin. Se on lähes pakko. Wintteri on ainoa kaupungin ja rahoittajien hallinnoima iso rakennus, jonka korjaustarpeet ja niiden mahdollinen toteutumakin on löyty jo nyt lukkoon. Missään muussa kaupungin omistamassa rakennuksessa näin ei ole ja se alkaa näkyä jo katukuvassa. Kaupungin omistamien rakennusten "ulkoseiniä ei voi montaa vuotta peitellä taideteoksien taakse". Tämä vinkiksi. Europuolella tämä näkyy nyt jo masentavan tuskaisesti kun katsotaan kaupungin myytävänä olevien rakennusten ostotarjouksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osa kotouttamista on se, että kaupungin tiet ja rakennukset ovat kuin lähtömaassa. Tutun näköinen ympäristö auttaa ainakin ukrainalaisia.

      Poista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!