torstai 4. heinäkuuta 2024

TUPSULA UBER ALLES ja WINTTER JAWOHL






Vain meillä, ei missään muualla, ei edes kansallissosialistisen työväenpuolueen Saksassa tahikka Stalinin Petroskoissa, onnistunut moinen ihmepeli. Ensinnäkin kaupunki ostaa liiketilaa kaupungin parhaalta paikalta ja antaa sen aivan avoimesti yhden valtuutetun kera hänen kavereidensa käyttöön vuosiksi. Jos toinen päättäjä kysyy: Mikä on vuokran suuruus? Vastausta ei tule, korkeintaan hänelle sanotaan, ettei ole kulujakaan. Toinen päättäjä kysyy edelleen: Kuka maksaa lämmityksen tai kiinteistön ostosta aiheutuneet kulut? - Ei vastausta, ilmeisesti koko homma rahoitettiin myymällä pipot, joista ainoastaan tupsut ovat jääneet jäljelle, joita nyt maireana näytellään kaikelle kansalle - tulee väkisinkin mieleen takavuosien juustomuotticase eli summa summarum, mitä on opittu? -EI MITÄÄN! Kiinteistönhoitokuluja ei varmaankaan kerätty, kun kaupungin omistuksessa po. kiinteistöä ei hoidettu ja se pääsi huonon hoidon vuoksi purkukuntoon. Kyseiseen kiinteistöön liittyy yksi ylpeilyn aihe: Kiinteistön myynnistä ei aiheutunut kuluja - no eipä sitä saatu myytyäkään ja harva, edes kiinteistön ohi vaeltanut, tiesi sen olleen vuosia myytävänä.


Kerrankin kaupunkiorganisaatiossa on euroissa mitattavaa osaamista. Minulle kerrottiin Crushell-salin tapahtumien tuottaneen vuodessa yli 80 000 ihan oikeaa euroja, siis sellaista valuttaa, jolla saa kaupassa maitoa ja makkaraa - kyse ei siis ole Uiton ruplista ja siihen liittyvän talousopin negatiiviskumulatiivisesta saldoeskaloitumisesta. Nyt po. henkilö valitaan vastaavaan virkaan( + paljon muuhun) Wintteriin. Henkilö on oikea, mutta valintatapa jättää ikävän sivumaun ja hyvä veli -kuviotuulahduksen tästä rekrytoinnista. Jo nyt voi havaita pirun päässeen irti eli koiran leuat pitävät, kelpo perustein, melkoista jaaritusta valinnasta ja sen toteutustavasta. Kun kerran rekrytoidaan, niin se täytyy tehdä avoimesti julkisen haun kautta, silloin valitulla omalla "pojalla" on hyvät evät aloittaa tehtävässään - nyt hän on vain suhmuroinnin kautta paikkansa saanut kaverien plus toverien kaveri. Kuinka meillä osattiin tämäkin sössiä ahterilleen, nyt hyvän miehen on hankala käyttää kykyjään kaupungin hyväksi.

Pahimmillaan käy niin, että valittu kaveri nostaa kytkintä, sillä uskon miehelle, joka tekee Crushell-salista merkittävän busineksen, olevan kysyntää isommillakin areenoilla. Ja mitä meille jää tämän jälkeen, kun viimeinen tätä lintua kannattanut sulka vaihtaa maisemaa? Löytyykö tähän hommaan korvaaja vaikkapa päätäjien pöydästä? Nyt homma julkiseen hakuun ja valitaan näyttöjen perusteella paras hakija - ei pitäisi olla vaikea toteuttaa täällä. Toinen homma, mikä pitää hoitaa välittömästi, on kaupungin kiinteistöjen AKTIIVINEN myynti! Samalla on syytä pohtia paria seikkaa: 1.) Kenen laiminlyöntien vuoksi Esko Holvin kiinteistö, sen ollessa kaupungin omistuksessa, ajautui kunnossapitolaiminlyöntien seurauksena purkukuntoon - joskus on pakko etsiä syyllistä, jottei sama virhe toistu. 2.) Minkälaiset verotulot ja montako työpaikkaa kaupunki menetti, kun se osti pääkadun parhaalla paikalla sijanneen liikehuoneiston ja asetti sinne pipoista skalpeerattujen tupsujen näyttelyn estäen siten tuottoisan liiketoiminnan po. tiloissa? 

31 kommenttia:

  1. Vastaus kaikkiin edellisiin löytyy kaupunginhallituksesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kätynneistä ja nasevasta kommentista! Saas nähdä minkälainen polemiikki valinnasta syntyy, käsittääkseni avoin haku oli esillä kaupunginhallituksessa. En lähde kuitenkaa hallituksen jäsenten kantoja punnitsemaan, koska ne kääntyvät, kuten pyöräkatosepisodissa: KOVASTA ALKUVASTUSTAMISESTA ESITTELIJÄN TAHTOON NÖYRTYMISEEN.

      Poista
  2. US puolustaa kaupungin keskustan kiinteistöjä käyttäviä henkilöitä. Toimittaja ei ymmärrä kiinteistöjen aiheuttamia kustannuksia. Jos otat vertailuun Raatihuoneen aiheuttamat vuotuiset kulut kaupungille ja nukketeatterin tuomat tuotot, niin terve menoa Piironkinlaatikko.

    VastaaPoista
  3. Mikä logiikka on viljellä venäläistä ja saksalaista liturgiaa joka kolmanteen lauseeseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me elämme ukilaisen valvontakomission alla Vannaksen kaupungissa.

      Poista
    2. Mikä ukilainen valvontakomissio? Tämä ja sun vuodatus blogiko?

      Poista
    3. Puheenjohtajisto, joka vaalii entisten virkamiesten mainetta ja nykyisten virkamiesten etuja.

      Poista
  4. Esko-Holvista olisi tehty tarjous ja kaupat, jos kaupunki ei olisi laiminlyönyt huoltoa ja antanut kattojen vuotaa. Rakennuksia ei enää voida korjata kohtuullisin kustannuksin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alistakatua uusittiin yli kahdella miljoonalla eurolla kahden korttelin välillä. Se on mennyt hukkaan jos ei nyt kunnosteta Esko-Holvin kiinteistöä ainakin miljoonalla eurolla. Mörnen päätökset ovat sen menneisyyden kaltaisia.

      Poista
  5. Joissain kinkereissä kerrottu Crusell-näyttämön tuotot eivät kai ole yhden henkilön aikaansaannos. Niissä jossain kinkereissä kerrottu jäi vajaaksi. Ei sitten osattu kertoa, että mitä se summa oikeasti on. Eli mainitun näyttämön, mikä ei ole kaupungin lakisääteinen palvelun tuottoareena, menot ja kulungit ovat vuositasolla isommat mitä kertottu summa.
    Ei ole haitaksi se, jos vähän tutkii ja suodattaa kerrottuja asioita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuotoksi todettu yli 80 000 euroa vuosi. Se on hyvä summa.

      Poista
    2. Niinkö? Paljonko on sijoitettu pääoma Crusellin kiinteistön kaupungin hallinnoimaan osaan ja mikä on sen tasearvo noin 35 vuotta kiinteistön valmistumisen jälkeen?

      Poista
    3. Crusellista kerrotaan vain niitä positiivisia tietoja jotka palvelevat jotain tarkoitusta. Totuutta ei.

      Poista
  6. Yhteisten rahojen tuhlaus tai huonot päätökset eivät ole rikoksia. Julkisella voi näin toimia kun hyvävelijärjestelmä on voimissaan. Hyvä osoitus on hyvinvointialueiden rahankäyttö ja poliittinen turvasatama kavereille.

    VastaaPoista
  7. Miksi Java Valkonen haluaa käydä kaupungin politiikkaan liittyvää keskustelua täällä omassa blogissaan, eikä facebookissa keskusteluun tarkoitetussa omassa ryhmässään (Uudenkaupungin valtuusto & kaupunkilaiset)?

    Täällä käydyn väittelyn teho ja painoarvo jäävät melko vähäiseksi, vaikka ajatukset olisivatkin hyviä. Syynä on se, että anonyymisti kommentoinnista johtuen keskustelijoiden puoluetaustat jäävät epäselviksi ja silloin kaikki kommentit saattavat tulla saman puolueen ja samanmielisten henkilöiden kirjoittamana. Täällä käydystä keskustelusta ei voi tehdä mitään puolueettomia johtopäätöksiä esim. kuntalaisten mielipiteestä.

    Toinen ongelma on se, että näissä kirjoituksissa sormella osoitetut henkilöt eivät välttämättä pääse puolustautumaan ja kertomaan omia näkemyksiään heihin kohdistuvista väitteistä. Facebook on huomattavasti tasapuolisempi ja helpommin tavoitettava alusta keskusteluun kuin tämä oma suojasatama eli rajoittuneen porukan lukema blogi.

    Vai riittääkö blogin isännällä uskallus tulla mielipiteineen isomman yleisön arvioitavaksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monet tämän blogin lukijoista eivät kenties halua rekisteröityä palveluun jonka ainut tarkoitus on kerätä tietoja käyttäjistä ja myydä niitä eteenpäin. Tällä avoimella blogilla ja tämän kaltaisilla on paikkansa. Tähän blogiin voi kirjoittaa kuka tahansa, esim. FB:n käyttäjä.

      Poista
    2. Niin voikin, mutta tätä blogia ei tunneta eikä lueta niin laajasti kuin edellä mainittua Facebookia. Tasapuolinen mielipiteiden vaihto paikalliseen politiikkaan kuuluvissa asioissa tapahtuu siellä omilla kasvoilla ja omalla nimellä. Tällaisiin blogeihin voi samat henkilöt samasta puolueesta kirjoittaa vaikka kaikki kommentit, kun anonyyminä saa paukutella menemään.

      Tällaiset blogit on 90-luvun muinaisjäännettä. Jos mielipide on tärkeä, niin kyllä siitä sosiaalisessa mediassa uskaltaa keskustella omilla kasvoilla.

      Poista
    3. Facebook on jäänne 90-luvulta jota ei edes enää boomeritkaan käytä. Facebookiin voi tehdä tilin muutenkin kuin omilla tiedoilla. Vain täysin piittaamaton omista tiedoista, yhteyksistä, liikkumisesta, yhteystiedoista ja kuvista välinpitämätön käyttää enää edes Facebookia.

      Mitä väliä sillä on mistä puolueesta jokin kirjoittaja on ? Jokainen voi kirjoittaa vaikka ilman puoluetta. Blogiin voi kirjoittaa hyviä ja rakentavia kommentteja tulematta leimatuksi jonkin puolueen jäseneksi.

      Tähänkin blogiin voi rekisteröytyä ja kirjoittaa omalla nimellään. Vahvaa tunnistautumista ei tarvita kuten ei Facebook -palveluunkaan.

      Blogit ovat edelleen nykyaikaa. Ei niitä muuten olisikaan.

      Poista
    4. Facebook perustettiin vasta vuonna 2004, joten aika paska argumentti. Täällä kirjoittelevista suurella osalla on varmasti tili facebookissa, mutta ei vaan uskallus riitä kirjoitella omalla nimellä ja kuvalla.

      Sopiihan teidän täällä kirjoitella ja syytellä viranhaltijoita milloin mistäkin, mutta ei teidän nimettömällä puskista huutelulla ole mitään merkitystä. Tämä blogikirjoittelu on vain näkymätöntä pienen piirin harrastelua.

      Poista
  8. Johon sinäkin näytät osaltasi osallistuvan kun nimeä eikä naamaa näy

    VastaaPoista
  9. Tässä kallista yleä ja työpaikkavalintoja ilman cv:itä
    Sanna Ukkolan kolumni: Katsoin salatun koulutusvideon, jota Yle ei suostunut näyttämään – Siis ihan oikeasti: Voi herran jestas!

    https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/808aff2e-86f9-4774-862f-4ffb81028c83

    VastaaPoista
  10. Kiitos käynneistä ja kommentoinnista! Pahoittelen hoppua, joka on alistanut ja saanut minut poistumaan toisaalle - siksi olen estynyt sananvaihdosta kanssanne. Olen käynyt kaupunkilaisten/virkahenkilöiden kanssa keskustelua kaikilla foorumeilla ja kaikin tavoin, jopa poliisin välityksellä - siispä tunnen foorumit jokseenkin jotenkin tyydyttävästi, välttävästi, jos tunnen niitä ollenkaan. Joskus taannoin kävin aktiivista keskustelua Facebookissa ja muistan lämmöllä etenkin Timo A. Järvisen kanssa käytyjä keskusteluja, joissa erimielisyydestämme huolimatta säilyi tyyli ja huumori. Kuten tuolloin, lähdettäessä Facebook keskusteluun, tarvitaan aikaan, kyseessä on hektinen toiminta, jolla on sivusta seuraajansa ja tykkääjänsä. On Facebook-tyylin vastaista kirjoitella sinne verkkaisesti vaikkapa, kun kerkeää, kerran päivässä, kun keskustelun seuraajat ja muut odottavat välitöntä vastaamista. Mielestäni Facebookin foorumit ovat keskustelupalstoja, kun taas blogit enemmänkin mielipiteen vaihtovälineitä. Kumpaakaan väheksymättä, kumpaakin kanavaa tarvitaan. Aikoinaan Laitilassa kaupunginjohtaja otti aktiivisesti osaa some keskusteluun, sitä kaipaisin meilläkin.

    En hauku virkahenkilöitä, vaan nostan esiin heidän vähemmän onnistuneita ja enemmän epäonnistuneita tempauksiaan. Tästä esitän faktapohjaisia näkemyksiä, joihin jokaisella on oikaisu- ja kommentointimahdollisuus. Kun keskustellaan asioista kuten ne ovat, ei kenenkään pidä olla herkkähipiäinen ja tuntea saavansa salpietaria haavoihinsa. Korostan luottamushenkilöiden kantavan vastuun päätöksissä, he tekevät valinnat valmistelun antamista vaihtoehdoista(meillä vaihtoehdosta). Luottamushenkilöiden tehtävänä on vaatia entistä parempaa valmistelua, jotta kuntalain pykälä toimia kuntalaisten parhaaksi toteutuisi. Laki vaatii kunnan tarjoavan huomenna parempaa kuin eilen - sopii pohtia, onko tämä toteutunut ja esim. miten edistetään nykyisten ikäihmisten asemaa hakkaamalla verovaroja johonkin epämääräiseen und toivottoman kaukaiseen huuhaajunavirtsaukseen?

    Kaikki keskustelu on loistava valmistava osa demokratian toteutukselle varsinkin silloin, kun lehdistömme ykkönen on vähintäänkin koomisen tumpelomainen uutisväline. Korostan vielä: SEURATKAA PÖYTÄKIRJOJA, SIELTÄ LÖYTYY TIEDOT SIITÄ, MITÄ KUKIN PÄÄSSÄÄN PÄÄTTI OLLA MIELTÄ! Loppuun korostan, että lukuisat rustaukseni ovat siirtyneet täältä Facebookin keskustelupalstoille, joten kaipa silläkin oma Facebookin lukuarvoa lisäävä vaikutus on. Pahoittelen sitäkin, että en voi käydä keskusteluja, vaikka niin haluaisin, enää edes viestien välityksellä. Minulla ei yksinkertaisesti ole aikaa laadukkaaseen kommunikaatioon, enkä myöskään halua mennä viestityksessä siitä missä aita on matalin eli ajautua pohtimattomien vastausten tielle sellaisten ihmisten kanssa keitä suuresti arvostan. Anteeksi pitkäsanaisuuteni ja nauttikaa kelistä, kun siinä on kerrankin vaihtoetoja eli keliä kuivan ja kostean nautiskelijoille. Mukavaa viikonloppua ystäville, tovereille ja muillekin lähimmäisille!

    VastaaPoista
  11. Lähes riittävän hyvää suomenkieltä pl. juna ed. tänään kirjoitettu kommentti blogiveteraanilta. Asiapitoinenkin niiltä osin, miten eri somealustat toimivat. Aivan pakko on nyt kysyä, että
    mikä siinä junassa niin nakertaa someakateemikko Valkosta?

    VastaaPoista
  12. Kiitos käynneistä ja kommentin sisältämästä kysymästä? Yhteiskuntamme nopeasti korjausliikkeitä vaativat ovat toisaalta kuin matkustajien siirto maanteiltä ratakapasiteetia rasittamaan. Suomessa ikäihmiset eivät saa ansaitsemaansa ja kustantamaansa vahuudenturvaa, lapset ampuvat toisiaan ja Suomi, entinen rauhan turvaamisen ja rakentamisen suurvalta on muuttunut yksinkertaisten ja sitäkin itsekkäämpien pikkuhaukkojen pesäksi. Meidän omassa kylässä olemme ajautuneet vastaaviin ongelmiin, joten heidän asiansa tulisi nostaa esiin ja laittaa yleisen keskustelun kautta edes kohtuullisellle tolalle.

    VastaaPoista
  13. Tarvitsemme siis henkilöjunan Tyksin esh-palveluihin, Turun amk- ja yo-kampuksille Kupittaan asemalle saakka. Ja toki sieltä takaisin Ukiin. Vai mitä Jari?
    JAa

    VastaaPoista
  14. Kiitos käynneistä ja Juha kommentistasi! Juuri kun nettikauppan asiosta saamme kaikki tavarat kotiin samaan hintaan kuin turkulaiset eikä meillä ole tarvetta ostosmatkailuun, julkinen puoli keskittää toimintojaan niin, että niiden vuoksi täytyy lähteä koti seudulta. Minä käyttäysin ratakalustoa toisin. Jo parikymmentä vuotta sitten esitin radalla liikkuvan synnytysvaunuosaston perustamista, niin että se olisi määrätyn ajan vuodesta Loimaalla, Salossa ja täällä. Nuorille pareille jaettaisiin lisääntymiskalenterit, jotka opastaisivat parittelemaan niin, että synnyttäminen ajoittuisi synnytysvaunun sopivaan paikalla oloon. Varsin oiva ratkaisu, joka vähentäisi kaiken sorttista hiilinjalanjäljen jättämistä. Niin ja mikäli synnytys tapahtuisi silloin , kun vaunu ei olisi synnyttäjän kotipaikkakunnalla, saisi hän rapsut törkeästä syynnytysohjeistuksen rikkomisesta ja mainittu rikollienen sasi kera rikoskumppanin mennä synnytysvaunupaikkakunnalle synnyttämään resinalla!

    VastaaPoista
  15. Jari hyvä, luepa vaikka tämä kolumni. Alkaa kirjoitustyylisi kaivata jo muutosta. Siitä voi saada uutta jutun tynkää sunnuntaiaamuksi, kun taas tarjoat kansalaisten luettavaksi faktafantasiafutuurisarkasmia mustahuumorikastikkeella.

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010543934.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tänne suuntautuneesta käymistilastanne ja kiitos vihjeen antajalle ja pahoittelen, jos alan kyllästyttää, mutta ei hätää, olen jo montuun kuuluvien ikäinen - aika korjaa mainitun ongelman, jos en itse siihen kykene! Hyvän linkin pistit, mutta kehoitan käyttämään omaa päätä, kun lukee linkissä mainittujen kahden kotityypin pohdintoja ja lausahduksia!

      Poista
    2. Valko-Venäjä liittyi vain kaksi päivää sitten Shanghain yhteistyöjärjestöön, jonka jäsenvaltioita ovat Kiina, Kazakstan, Kirgisia, Venäjä, Tadžikistan, Uzbekistan, Intia, Pakistan ja Iran.
      Mielenkiintoinen kokoonpano. Ainakin neljä maata ovat ydinasevaltioita.

      Poista
    3. Kommentti: Viktor Orbán matkusti Vladimir Putinin luo, ja se voi olla voittoisa uhkapeli
      https://www.hs.fi/kirjeenvaihtajat/art-2000010544630.html

      Poista
  16. Ugissa pitää kehua virkamiehiä. Kaikki muu on haukkumista . US kertoo huonoista päättäjistä. He myyvät kaupunkilaisten rakasta omaisuutta. Kuinka moni kaupunkilainen on käynyt Esko Holvin kiinteistössä tyai Raatihuoneessa.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!