perjantai 19. heinäkuuta 2024

TURVATAKUUT: VIRON ILMAVOIMAT ja KEPPIHEVOSJOUKOT?



Ennen liittymistä NATO:n sotilasliittoon suomalaisille kerrottiin mahtavasta viidennestä artiklasta, joka antaisi maallemme turvatakuut Venäjän uhan suhteen. Valtamedia antoi ymmärtää, että käytännössä sormia napsauttamalla USA olisi puolustamassa Suomea. Ainoastaan NATO-jäsenyyden hinnasta keskusteltiin ykköstiedonvälittäjissä. Jos joku esitti skeptisiä ajatuksia NATO:n turvatakuiden suhteen, sai hän pahimmillaan Venäjän trollin kruunun päähänsä. Nyt olemme NATO:ssa ja pahimmillaan näyttää siltä, että turvatakuumme rajoittuu Viron ilmavoimiin ja keppihevostasoisiin ulkovaltojen tukeen. Totuus lienee se, että Venäjän hyökkäys Ukrainaan osoitti venäläisille sen, että maan miehitys nielee kohtuuttomasti hyökkääjän voimavaroja. Meillähän on vahva tykistö ja korkea puolustustahto ja muutenkin sotilaallinen yhteiskunta, homotkin marssivat kymmenientuhansien joukoin puolustamassa oikeuksiaan, joten tuskin tänne venäläiset ovat änkeämässä. Sopiikin pohtia pääkaupunkivetoisen valtamediamme asiantuntemusta, vilpittömyyttä ja todenmukaisuutta uutisoinnissa, jolla Suomi saatiin liittymään NATO:on.

6 kommenttia:

  1. Onneksi Venäjä pelkää natoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelkäsi, kun nato laajentui sen naapuriin. Nyt venäläinen näki ettei nato tee mitään, se ei pelkää paperitiikerii.

      Poista
    2. Venäjä ei pelkää NATO:a, joka on "paperitiikeri". Suomi taistelee yksin vaikka asemateriaalia saakin. NATO on aikamoinen "kupla" koska sitä ei ole testattu.

      Poista
  2. Media kusetti Suomen kansaa ja Natoon liityttiin mielipidetutkimusten perusteella.

    VastaaPoista
  3. https://www.kauppalehti.fi/uutiset/tutkija-nyt-on-aika-panikoida-venajasta-totaalinen-irtautuminen-poydalla/3051fdeb-cec6-4ed2-af04-2f6ccd99f518?ref=whatsapp:0f6b

    VastaaPoista
  4. Kun Suomessa käytiin NATO-kaskustelua, nostettiinko esiin vaihtoehtoa, jossa USA ei kuuluisi po. puolustusliittoon?

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!