torstai 11. heinäkuuta 2024

FIASKOTUOMARI ja -YLE: ENGLANTI TAISTELI FINAALIIN!


Hieno laji kärsii vieläkin hämäristä käänteistä. Kun kisa tiivistyy pelattaessa finaalipaikoista lisääntyvät Englannin ihmeelliset rankkarit. Voivottelevat ja filmaavat engelsmannit olivat eilenkin tuomarin suojeluksessa ja jopa siinä määrin, että tuomaria voidaan pitää ottelun ratkaisijana. Hyvä muistuttaa YLE:n "asiantuntijoita", että pelin viheltänyt saksalainen pillipiipari on ollut hyllytettynä, koska manipuloi eli vaikutti ottelun lopputulokseen. Juuri tällaisia taustoja voisi ylen 11 tyyppiä selvittää ja lopettaa tapahtuneen toiston ja onnettoman mihinkään tietoon perustumattoman lässytyksen. Jos jossain valinnat tehdään riman ollessa matalalla, niin YLE:n jalkapalloasiantuntijoiden rekrytoinnissa. Mihin moinen mutu pohjainen juttelu voi perustua vuodesta ja kisasta toiseen - asiantuntijaksi jalkapallotoimittajaksi vaaditaan jotain muutakin kuin intoa olla jalkapallohenkilö ja luulisi satojenmiljoonien eurojen budjetilla löytyvän asiantuntijoita ja jos ei muuten niin korvataan määrä laadulla ja kutsutaan Litmanen paikalle.


Sellaisen vihjeen voisin YLE:lle antaa, jotta selvittäkääpä kansainvälisten jalkapallokuvioiden ne lonkerot, jotka ulottuivat Suomeen asti. Mitähän Suomifutis ja sen kärkihahmot saivat vastineeksi hyysätessään FIFA:n pääjehujen toimintaa? Perustuuko HJK:n asema tuolloiseen Suomifutiksen pieneen sisäpiiriin, jolle vallan lisäksi lankesi tosi isojen poikien tukemisesta mitä ilmeisimmin myös mammonaa. Entä onko UEFA puhdistettu saastasta? Näihin kysymyksiin voisivat Ylen jalkapallo "asiantuntijat" etsiä vastauksia vai tarvitaanko tähän kovempi luonteisempien jämäkämpien ja osaavampien MOT-toimittajien käyttöön ottoa? Kautta linjan voi todeta suomalaisen urheilujournalismin iloisesti hymyilevän pohjasakan löytyvän jalkapallopiireistä. Vastapainoksi on nostettava YLE:n yleisurheilupuolen osaamisen, jonka kirkkaimmaksi toimittajaksi nostan Petra Mannerin.


LINKKI: 

1 kommentti:

  1. Engallin rankkarin katsoin monta kertaa hidastettuna, kyllä se jalkaan tuli ja laukauksen voima tapettiin. Fanit ja vastustajat voi olla erimieltä, mutta ei kyllä ollut täysin perusteeton.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!