sunnuntai 7. heinäkuuta 2024

11 YSTÄVÄÄ VAI YLELLISTÄ IDIOOTTIA?



Aaltolan sivaritausta oli YLE:n ja muun valtamedian kansalta varjelema salaisuus. Sehän ei olisi sopinut miehen haukkamaiseen olemukseen, sota-asiantuntemukseen eikä etenkään silloin, kun tyyppi oli tyrkyllä armeijamme ylipäälliköksi. Median käyttämään mediavaltaan kuuluu niin valehtelu kuin vaikeneminen. Kun jostain vaietaan niin, silloin vaiettu totuus pyritään peittämään hulabaloomaisella hehkutuksella, jota esim. YLE:n jalkapallolähetykset ovat tulvillaan. Jonkun tyypin titteli on jalkapalloasiantuntija. Ryhdyin pohtimaan, mikä tekee näistä tyypeistä jalaspalloasiantuntijoita. -No ensinnäkin se, että heillä useimmilla on HJK-tausta ja he tulevat pääkaupunkiseudulta. Harvoista heiltä löytyy yliopistopohjaista koulutusta tietojen lähteeksi tai pelaamista maailman huippujoukkueissa. Näissähän suomalaisista ei ole nähty ketään sitten Litmasen ja Hyypiän.


Kyseiset jalkapalloaasintuntijat ovat tasoltaan samaa luokkaa kuin ja jos jääkiekossa käytettäisiin asiantuntijoina kolmosdivarin entisiä pelaajia eli intoa kumpuaa heistä huomattavasti lajitietoutta, pelinäkemystä ja älyä enemmän. Näillä ns. asiantuntijoilla on suosikkijoukkue, jota he kritiikittömästi ylistävät, sama pätee myös pelaajiin. Kun tältä pohjalta tehdään lähetystä ja pelianalyysejä, tapahtuu se tyyliin upeeta, valtavaa hehkutuksilla - mitään syväluotaavaa tai rohkeaa eivät ns. asiantuntijamme kykene kertomaan katsojalle. Tämä siitä huolimatta vaikka nykyään kommentoijilla ja asiantuntijoilla on runsaasti dataa pelin ja pelaajien tempausten analysointiin. Siispä asiantuntijuuden sijaan "11 tyyppiä" ovat puolustamassa omaa näkemystään, päähänsä luomiaan mielikuvia ja peittämässä omaa lajitietämättömyyttään.

Jos tutkimme YLE:n urheilutoimituksen kehitystä Laura Ruoholan ja Tapio Suomisen ajoista, voi tylysti todeta, ettei kehitystä juurikaan ole tapahtunut eikä etenkään jalkapallossa. Tuntuu jotenkin vastenmieliseltä, rahoittaa YLE:n pienen piirin sisäsiittoista urheilutoimitusta, jonka lajitietämys älyllisyys ja mielikuvitus voidaan kiteyttää yhteen voittajalle tapahtumasta ja lajista seitsemänteen esitettyyn randomplaykysymykseen: MILTÄ NYT TUNTUU? Tosi hoopon kuvan jalkapalloasiantuntijoista antaa sekin, että ensiksi he osoittavat kevyttä lajitietoutta ja seuraavaksi ryhtyvät kansainvälisen politiikan asiantuntijoiksi arvioimalla ja ylistämällä pelaajia heidän poliittisten näkemystensä vuoksi. Koko YLE on sisäsiittoinen kansan manipulointi väline, joka toimii kuin valtio valtiossa - sinne pesineiden omahyväisyydessä, ylimielisyydessä ja kansan halveksimisessa on menty äärimmäisen rajan ylin. Viimeistään nyt meidän tulee räjäyttää koko YLE palasiksi ja rakentaa se uudelleen, edullisesti ja maakunnat huomioiden

11 kommenttia:

  1. Kirjoittajaa edustaa hallituspuoluetta, mikä ei ole Kd eikä Rkp.

    VastaaPoista
  2. Kiitos käynneistä ja taustani paljastavasta kommentista! Näkemykseni ovat ihan omia enkä halua niillä sitoa puolueemme johtoa. Ainoastaan kerran olen keskustellut yhdestä näkemyksestäni puolueenjohtajan kanssa ja silloin edustimme erilaisia näkökantoja.

    VastaaPoista
  3. Ylen organisaatio on tosi raskas ja kyvytyön uusiutumaan. Uskottavuuden säilyttäminen vaatii enemmän kuin uutistunnareiden uusimisen.

    VastaaPoista
  4. Pentti Salmi takaisin. Ja ottelu alkamaan 5 min ennen aloituspotkua. Pentti sitten kertoo missä pelataan ja kuinka paljon porukkaa mahtuu katsomoon. Lopuilla perusjutuilla voi sitten ryydittää selostusta ottelun lomassa. Nyt kymmenille asiantutijoille ja hömppästudiolle ei voi kun haukotella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun kerran pääset ylelle etkä erotu porukasta, pääset sieltä eläkkeelle.

      Poista
  5. Java Valkonen ja muut tämän valtakunnan perussuomalaiset+äärioikeistoon kallellaan olevat pienemmät poliittiset ryhmät vihaavat täydestä sydämestään Yleä. Syy siihen hyvin yksinkertainen, Ylen tuottama ohjelmasisältö ei pääpiirteissään tue perussuomalaisille tärkeää arvomaailmaa.

    Suomi on länsimainen demokratia, EU:n ja Naton jäsen, ja jakaa samat tärkeimmät arvot kaikkien muiden länsimaisten demokratioiden kanssa. Meillä Suomessa sisäisen rauhan tae on jo pitkään ollut se, että täällä pätee enemmistövaltaisuus ja reilut demokratian säännöt. Enemmistö Suomen kansasta on vaaleilla todistanut, että se toivoo Suomen jatkossakin olevan tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja kansainvälistä yhteistyötä kannattava maa.

    Ylen ja kaikkien Suomen peruskoulujen ja muiden oppilaitosten PÄÄTEHTÄVÄ on kasvattaa kansalaisia näiden arvojen pohjalta. Ei ole sellaista koulua tai opettajia Suomessa, joiden tehtävä olisi tunneilla opettaa suhtautumaan ennakkoluuloisesti luokan maahanmuuttajapoikaan tai toisistaan seksuaalisesti pitäviin takapenkin tyttöihin. Eli toisin sanoen, tämän maan koulujen ja Ylen tehtävä on kasvattaa kansalaisiaan (myös perussuomalaisia) suhtautumaan lähtökohtaisesti kaikkiin ihmisiin tasa-arvoisesti.

    Ylen ja koulujen tehtävä on tuomita ja opettaa tuomitsemaan kaikki sellainen käyttäytyminen, joka ei vastaa länsimaisen demokratian arvoja. Näihin kuuluu esim. Venäjän nykyhallinnon tuomitseminen, terrorismin tuomitseminen, rasismin ja sukupuolisyrjinnän tuomitseminen.

    Ylen tehtävä ei ole muuttaa ohjelmasisältöään, vaan perussuomalaisen ajattelun on muututtava yhtenäiseksi valtiollisen linjan kanssa.

    Loppuun vielä pari lyhyttä pointtia:

    -Yle ei ole salannut Mika Aaltolan siviilipalvelustaustaa missään vaiheessa. Asia oli puheena ja kaikkien tiedossa jo kauan ennen hänen presidenttiehdokkuuttaan.

    -Ylen jalkapallostudiot ovat edellä mainituista syistä toimineet ihan oikein nostaessaan Ranskan laitaoikeiston vastustamisen pinnalle lähetyksissään. Eikä ne asiantuntijatkaan sinua Java ärsyttäisi, jos et kaikkea katsoisi niin kriittisesti PS:n sinikeltaisten lasien läpi.

    Rauhaa ja rakkautta, kaikesta huolimatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ylen jututhan tuli jo selväksi ukkolan ulostuomana. Sekundaa ja pullataikinaa. Ylellä ei ole mitään tekemistä enään vastuullisen journalismin kanssa.

      Poista
    2. Kerrottakoon ihan ensiksi, käyttämääsi enään-sanaa ei ole olemassa. Se on enää.

      Sitten asiaan. Ukkolan kirjoitukset ovat täynnä samaa ärsyyntynyttä asennetta, jota kaikki muutkin persut ja heidän kannattajansa suoltavat. Kyllä Ylenkin toiminnasta varmasti vikaa löytää, jos sitä asenteellisella suurennuslasilla etsii. Jos Yle toimisi jotenkin erityisen kyseenalaisesti, niin muutkin puolueet siitä huomauttaisivat.

      Yle tuottaa maan kansalle paljon tärkeää sisältöä. Kertoo uutiset niin kuin tapahtuvat, luotettavista lähteistä. Toisin kuin Venäjällä, niin täällä Suomessa me voimme luottaa valtiollisen kanavan uutisten paikkansapitävyyteen.

      Yle näyttää myös Pikku Kakkosen ohjelmien muodossa lapsille sellaista sisältöä, joita heidän on turvallista katsoa, ilman mainoksia.

      Tähän päälle vielä globaalisti merkittävien jalkapallon arvoturnausten näyttäminen, olympialaiset, yleisurheilun arvokisat ja paljon muuta.

      Jos persut ohjaisivat Ylen sisältöä, niin uutisetkin olisivat MV-lehden tasoa. Toisin sanoen, yhtä luotettavalla tasolla Venäjän uutisten kanssa. Aika saatanan ahdistavaa olisi elää Suomessa, jos uutisissa ei kerrottaisi ollenkaan mitä esimerkiksi ulkomailla oikeasti tapahtuu ja mitä siellä meistä ajatellaan. Joten onneksi meillä on Yle.

      Poista
  6. Ei ole juuri äärioikeistoa suomessa. Se on vaan hieno sana millä pelotella äänestäjiä. Harvempi edes on kunnon oikea rasisti, viherpesu on sekoittanut tähän kaiken woke hömpän. Äärivasemmiston nousua kannattaa seurata, samoin viherterroristien nousua. Ne ajavat suomen suohon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perustelut? Millä perusteella äärivasemmistolaisuus sinun mukaasi näkyy Suomessa ja keille se aiheuttaa uhan? Entä mikä porukka on mainitsemasi "viherterroristit" ja millä tavalla he aiheuttavat uhan Suomelle?

      Poista
  7. On "hienoa", että Suomessa on oikeisto ja vasemmisto.
    Muutoin olisi niin, että Suomessa olisi diktatuuri.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!