keskiviikko 24. heinäkuuta 2024

MIKÄ OLISI NATO-ÄÄNESTYKSEN TULOS NYT tai HUOMENNA?



Valtamedia vaati luottamaan sokeasti viidenteen artiklaan ja vetosi sen suhteen kansaan kuin pappi Jumalan sanaan. Armottoman mediamyllytyksen ja Venäjän haukkumisen seurauksena, gallupien mukaan, julkinen sana sai kansa tukemaan puolustusliittoon liittymisen kannalle. Toisin sanoen Suomessa liityttiin NATO:n jäseneksi ilman virallista kansanäänestystä. Sopiikin pohtia, liittyikö Suomi liittoon vastoin NATO:n omaa päätöstä, joka olisi toteutunut mahdollisen kansanäänestyksen myötä. Kun olemme ns. "vippaskonsteilla" mukana puolustusliitossa, voiko liitto vedota liittymiseemme ja evätä mahdollisen viidennen artiklan mahdollisesti tuovan turvan? Entäpä USA:n turvatakuut, kun sieltä kuuluu yhä kovemmin: EU valtiot hoitakoon oman puolustuksensa ja ostakoot aseet meiltä! Ikävä tosiasiahan on se, että EU maiden eväät eivät näytä edes Ukrainan auttamiseen, joten kuinka sitten, jos Suomi tarvitsee apua?


Suomen tilanteesta on turvatakuiden osalta käyty yhä enemmän keskustelua ja etenkin skeptisyys takuisiin on herännyt. Kysymys piilee siinä, kuinka epäileväisiä suomalaiset ovat NATO:n tuomien turvatakuiden pitävyyden suhteen. Jopa, syvästi "länteen" kumartavan, valtamediamme palsoilla ovat turvatakuiden suhteen saaneet epäilevät Tuomaksetkin tilaa. En missään tapauksessa puolusta Venäjän toimia Ukrainassa, mutta totuushan on se, että ryssä on kaikessa viime päivien kauheudessaan pikkupiru verrattuna "länteen", jota voimme pitää perustellusti suurella hehkuvalla atraimella pikkumaita osoittava jättisaatanana. Tuntuisiko järkevältä aloittaa uudelleen keskustelut NATO-äänestyksestä tai edes tehdä sen suhteen gallupeja. Veikkaan, että usean suomalaisen mielessä puolustusliiton turvatakuut ovat karisseet kuin lumi tuulisen metsän puiden oksilta. Entä mikä olisi Sauli Niinistön ajatuksen, maanosamme maiden omasta puolustusliitosta, herättely kansainväliseen keskusteluun?

24 kommenttia:

  1. Tässä sitä valmistellaan
    https://finland.representation.ec.europa.eu/uutiset/edustuston-paallikko-maria-blassar-aika-herata-presidentti-niinistosta-eun-varautumisen-raportoija-2024-03-21_fi

    VastaaPoista
  2. Luuleminen ei ole faktaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Natoon uskominen on luulemisen ja toiveajattelun summa.

      Poista
  3. Mitä Nato-gallupit auttaisi postyymisti? En ymmärrä ollenkaan. Sen sijaan votka voisi auttaa erinäisissä keskusteluissa.

    VastaaPoista
  4. Olkoon piru mikä tahansa, niin Suomen ja Venäjän välit eivät tule palautumaan millekään yhteistyön tasolle kenenkään meidän elämämme aikana, ei tällä vuosisadalla, ei välttämättä enää koskaan koko elinkelpoisen maailman historiassa. Vaikka emme olisi Natoon liittyneet, niin Suomen ja Venäjän välit olisivat ihan samalla tavalla jäissä. Mielipidettä sairaan diktaattorin johtamasta Venäjästä ei ole luonut media, vaan suomalaiset ihan omasta oikeuskäsityksestään johtuen ovat asettuneet Venäjää vastaan.

    Voit itkeä Venäjä-suhteiden palautumisen perään vaikka koko loppuelämäsi, niitä ei tule ja hyvä niin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä tyypillinen valtamedian luoman ryssävihan sumentama aivoton idiootti, joka ei ymmärrä maailman realiteetteja. Oikeudenmukaisuuteen on turha vedota ja suurempaa ei kannata ärsyttää.

      Poista
  5. Mistä suomalaiset luovat tai ovat luoneet omat oikeuskäsityksensä? Juomavedestä vai mediasta? Kallistun jälkimäiseen. Entä sinä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä Venäjän mediasta on luotu käsitys.

      Poista
    2. Jos joku ei ilman median uutisointia koe epäoikeudenmukaiseksi itsenäiseen länsimieliseen valtioon hyökkäämistä, naisten ja lasten raiskaamista, ja siviilien tunteetonta joukkomurhaamista, niin kyllä ihan saatanan kuvottavan sairas ja tyhmä ihminen saa olla.

      Poista
    3. Venäjä teki saman kuin Usa Vietnamissa, Irakissa, Libyassa, ja pahemmin kuin ryssät Ukrainassa. Pahinta usalaisten sodissa on loppu. Aina ne ovat antanut periksi ja jättäneet liittolaisen yksin. Pahan teon teki Suomi liittyessään puolustusliittoon, jota johtaa tuuliviirimaa.

      Poista
    4. Naapurisi tunkeutuu kaverisi taloon, pahoinpitelee hänet ja koko hänen perheensä, hajottaa kaiken irtaimiston ja varastaa rahat.
      Menetkö sen jälkeen taputtamaan kaveriasi olalle ja sanomaan: "Ei naapuriani tarvitse tuomita teoistaan, koska hän jätti teidät kumminkin henkiin. Joku ilkeämpi olisi saattanut tappaa teidät"?

      Poista
    5. Sama koskee jenkkejä, kuinka monta sataatuhatta irakilaista lasta kuoli lääkeboikotin vuoksi. Lännen paremmuuden korostaminen on räikeää rasismia. Silloin nostaa euroopan asukkaat herraskansoiksi, jotka voi päättää muiden elämästä.

      Poista
  6. Minkä kielisiä media-alustoja suomalaiset lukevat?

    VastaaPoista
  7. Valtamedia sopivasti manipuloimia uutisia, joita kansa katselee.

    VastaaPoista
  8. Mikä on valtamedia? Iltapäivälehdet.

    VastaaPoista
  9. Tämä kannattaa lukea, miten Natoa voidaan testata

    Pekka Toverin julkaisusta nousi kohu – Näin hän kommentoi nyt: "Kysymys ei ole siitä"
    https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfd740f8-491c-45a0-ac6a-8fc206f28ba4

    VastaaPoista
  10. Venäjän syyttäminen kaikesta ja lännen ylistäminen osoittaa tietämättömyyttä ja typeryyttä.

    VastaaPoista
  11. Kiitos käynneistä ja kommentista! Onko oikeudenmukaisuuteen vetoamisessa vähäisintäkään järkeä, jos ne kenellä on valta, eivät välitä siitä vähääkään. Kysehän on otsikossa siitä, miten NATO-puolustusliittoon liittymisestä suhtaudutaan nyt ja tulevaisuuxdessa - luotetaanko turvatakuihin`sen lupaamiin turvatakuihin? Keskittykää tänne jätettyihin näkemyksiin menemättä sen tekijän persooonaan - turha on sättiä kenenkään luonetta/tietämystä vai tuleeko siitä kukaan hyvälle mielelle? Keskustelun rikkaus piilee näkemyseroissa!

    VastaaPoista
  12. On todella rikkautta kehumalla Putinia. Kun ainoa fakta on, Putin hyökkäsi Ukrainaan. Kertokaa yksikin asia mitä Venäjän kansa hyötyy hyökkäyksestä, Venäjällä oli mahdollisuus tulla talousmahdiksi, Putin pilasi sukupolvien ajaksi, Venäjän kansan vaurastumisen. Nyt tarvii hakea apua samanlaisista diktaattori maista joissa ei demokratia toimi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Venäjällä on laaja tuki maailmalla. Lännen pakotteet ovat saaneet tämän aikaan. Kolmansissa maissa vihataan niitä riistänyttä länttä.

      Poista
  13. Onko demokratia ainoa ja oikea kansojen hallinnointimuoto?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Winston Churchill sanoi :parempaakaan kukaan ei ole vielä kukaan keksinyt.

      Poista
    2. Mitä btitit levittivät maailmalle Churshillin aikana? Impeeriumin jäsenmaat saivat kokea riistoa, orjuutta, nälänhätää, kuolemaa ja sotia. Imperiumin hyvinvoinin ja demokratian mahdollisti mielivalta maailmalla.

      Poista
    3. Millä tavalla diktatuuri on hyvä kansojen hallintamuoto? Millä tavalla se on demokratiaa parempi?
      Elämmekö me suomalaiset liian vapaassa maassa vai pitäisikö meidän elämistä, olemista, liikkumista ja esimerkiksi nettiin kirjoitettuja mielipiteitä rajoittaa enemmän?

      Poista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!