maanantai 15. huhtikuuta 2024

VALLANVAHTIKOIRA: RIN-TIN-TEIJA




Toimittaja, pää sellainen, kehuu lehtensä olevan vallan vahtikoira, joka vain haluaa lukijoita. Pieni tarkastelu po. läpyskän, kuihtuvan levikkialueen, tapahtumiin osoittaa väkisinkin vallan vahtikoiran nukahtaneen jo aikaa sitten. Kun po. koiran kita aukeaa, sieltä sujahtaa kieli nuolaisemaan, ilmoitusdenaarien toivossa, vallan ahteria. Jos kaupungin asukasmäärä romahti yli 18 000:sta vajaaseen 15 000 tuhanteen ja sen talousluvut ennakoivat lähivuosina tapahtuvaa romahdusta, niin väkisinkin usea kulkevainen kysyy: MITÄ VALLAN V AHTIKOIRA VARTIO? Eipä ole koira havainnoinut tai ilmaissut mitään niistä vallan päätöksistä, jotka ovat johtaneet paikkakunnan väestökatoon ja yleiseen alennustilaa. Pikemminkin toisinpäin eli media on hehkuttanut lähes poikkeuksetta ahterilleen lojahtaneita hankkeita eikä se ole puuttunut siihenkään, kun päättäjät siirtyvät kaupungintöihin ja petaavat hommia jopa lapsilleen.

Eli eipä ole nyt mistään schäfer-vartiokoira Rin-Tin-Tinistä kyse vaan jostain pilalle hemmotellusta puudelista, jolta lähtee alkuun ääntä, mutta toden koittaessa se pinkaisee emännän sängyn alle tutisemaan pelosta. Oikea epätasapuolisen journalismin kukkanen lienee sekin, että läpyskä valitsee suosikkiluottamushenkilöt ja jakaa heille palstatilaa, vihjaten samalla lehden vaikuttavan tuleviin vaaleihin. Nyt kun katsotte läpyskän sivuille ilmestyneitä paikallispoliitikkojen rustauksia, voi niiden takana olevien tyyppien todeta olevan valmiita epäreiluihin vaaleihin, joissa lehden rooli ratkaisee. Vastavuoroisesti suosikkipäättäjät käyvät ihastelemassa ja tykkäämässä päätoimittajan postauksia FB:ssä. Onhan tämä niin läpinäkyvä sulle mulle -kuvio, kun joku vaan voi olla. Ammattitaitoinen päätoimittaja olisi ottanut yhteyttä puolueiden nokkaheppuihin ja delegoinut koko homman heille - se olisi ollut puolueeton tapa toimia. Tällaista on vallan vapaa vipeltäminen, kun vahtikoiran roolin otti RIN-TIN-TEIJA!

30 kommenttia:

  1. Onneksi on oma blogi kirjoituksille. Yritähän saada tämä alustus paikallislehden " Täst vinkkelist" tai mielipidejutuksi perusteluna vaikka sananvapaus.

    VastaaPoista
  2. muut nuolee median persettä, yksi haastaa median ja saa paskat silmilleen.

    VastaaPoista
  3. On niin reipasta tekstiä, että taisi Jari poika ajautua Ukarin uloimmalla radelle.

    VastaaPoista
  4. Olihan se erikoista, että Plari helmikuussa lähestyi vain noin 30 valtuutettua ( valtuustoon meitä kuuluu 43 kpl. eli miksi ei kysytty kaikilta ? ) kysyen heidän halujaan kirjoittaa vinkkelipalstalle. Yhdeltäkään perussuomalaisilta ei taidettu edes kysyä ? Noista 30:stä kirjoitustaitoisia on kymmenkunta ( esim. eräs ylikonstaapeli lienee poliiseista se, joka ei osaa kirjoittaa.... ), joiden proosaa olemme saaneet lehdestä ahmia. Useimmilla ei ole mitään oikeaa sanottavaa kunhan sanoja pyöritellään 3.000 merkin edestä. - Java taisi viimeistään nyt saksia poikki napanuoransa lehteen ja Teijaan ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääasia, että lehden likainen peli paljastuu. Miksi täällä ei voi olla kunnon lehteä?

      Poista
  5. Taitaa Jussilan kyyninen päätoimittajuus olla perinnöllistä---

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä ei sentään olla niin alhaalla.

      Poista
  6. No ei olla mutta läheltä liippaa ..... semminkin kun. Nyt Jussila johtaa " merihysteriajoukkojaan " ja kirjoittaa viisauksiaan lehteen ja on hienostelevasti " emeritus ", jota normaalisti tittelinsä perässä käyttävät vain eläköityneet professorit.

    VastaaPoista
  7. Java suuttui Uitolle, kun ei saanut kirjoituksiaan julkaistuksi Uudenkaupungin Sanomista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänäänkin oli

      Poista
    2. Oli niin mitä ja missä?

      Poista
    3. Uuden mahdollisuuden näyttämö: Teatteri- ja esittävän taiteen polku Uudenkaupungin lukioon? | Uudenkaupunginsanomat
      https://www.uudenkaupunginsanomat.fi/2024/04/uuden-mahdollisuuden-nayttamo-teatteri-ja-esittavan-taiteen-polku-uudenkaupungin-lukioon/

      Poista
    4. https://kulissien-takaa.blogspot.com

      Poista
  8. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Jospa nimettömät eivät kritisoisi nimiltä mainiten lajitovereitaan - asiat voi ilmaista muutenkin. Minulle tarjottiin, oikein pyydettiin, kirjoitusta lehteen, mutta ilmaisin, että kyse ei ole siitä. Ensinnäkin halusin kaikkien mahdollisten ehdokkaiden asettamista samalle viivalle palstatilaa jaettaessa ja toiseksi halusin, ettei tekstistäni jätetä osaa pois kuten aiemmin on tehty. Minä en tunne po. päätoimittajaa ollenkaan, olen muutaman kerran hänen kanssaan keskustellut yleensä muiden läsnäollessa, joten mistään välillämme olevistas siteistä ei voi mainita edes vähimmässä määrin. Toivon kyseseiselle tapaukselle hiukuan ammattimaisempaa suhtautumista työhönsä kera menestyksen - Hänen tulee huomioida, ettei hän nyt asemassaan edusta mitään vasemmalla kädellä julkaistavaa ilmasisjakelulehteä, vaan yhtä Suomen vanhinta sanomalehteä. Luonnollisesti huomioin hänen olevan oman Kaartinsa vanki, mutta silti toivon rutkasti parempaa julkaisupolitiikkaa ja yhteistyötä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidat hiukan provosoida toimittajia. Jännä odottaa vastausta sieltäpäin. Olette kuin Israel ja IRAN.

      Poista
    2. Jos tuosta ei provosoidu, se on ihmeellinen asia. Hyvä levyvalinta täydentää vittuilun.

      Poista
  9. Ukaria on kyllä syytäkin moittia, vai oletteko löytäneet aikoihin siitä muuta luettavaa kuin tekstari-palstan? Reseptejä, mainoksia, ristikoita, kivoja kuvia, ruokalistoja, telkkariohjelmat ja siinä se. Ei kun olihan vielä ne tärkeimmät judouutiset. Joka lehdessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ukari kaksipäiväiseksi niin ollaan nykyajassa.

      Poista
  10. Uitto osti palstatilalla valtuutettujen tuen. Vain yksi ei lähtenyt mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tuo yksi jäi täysin yksin, ei ole hänen olonsa herkkua.

      Poista
    2. Koska olet jonkun poliitikon kehunvan Uudenkaupungin Sanomia?

      Poista
    3. Lehden uutisointia ei voi parhaalla tahdolla kehua. Kaupungin päätöksistä uutisointi on yksipuolista virkamiehille pokkurointia

      Poista
    4. Miten palstatilalla voi ostaa jonkun tuen?

      Poista
    5. Jää vastapalveluksena velkaa. Sillai se menee. Saakohan suosikit alehintaan vaalimainoksia.

      Poista
  11. Vaalimainonnassa on usein alennukset, joista ilmoitetaan vaalien lähestyessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ja vaalikaranteeni koskee toisia, vaan ei kaikkia. Tutut saa tutun hinnalla vaalimainokset.

      Poista
    2. Olisko tästä hinnoittelusta esitää jotain dokumenttia ? Ettei jäisi pelkästään heitoksi.

      Poista
    3. Tuskin ovat niin hölmöjä, että paljousalennusta inheempiin tarjouksiin nimii laittavat. Joskus ilmoistus julkaistu vahingossa kahdesti.

      Poista
  12. Kyllä lopun alkua alkaa olemaan, tarjoavat taajaman ulkopuolelle vielä eilispäivän lehteä. Lehdet tulevat postissa siis päivän viiveellä. Uskomatonta. Pieni arvuuttelukisa, koska lehdestä tulee kaksi kertaa viikossa ilmestyvä? Hintahan pysyy tietenkin samana.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!