lauantai 13. huhtikuuta 2024

MAAILMAN ONNELLISIN vai ONNETTOMIN KANSA?




Suomesta löytyy jumalaton liuta professoreita, dosentteja, asiantuntijoita, johtajia, kirkon kihoja joita yhdistää jumalaton palkka. Palkkansa vastineeksi nämä kansanrahoilla kekkuloivat isotuloiset eivät juuri muuta tee kuin vaativat kansalta säästämistä ja elintasostaan tinkimistä. Jos nostat esille esim. sen, että mielestäsi Alkon johtaja, kuka tienaa 30 000€/kk plus bonukset, ansaitsee liikaa, sinut leimataan kateelliseksi herravihassa rypeväksi moukaksi. Asioihin ei saa puuttua, jos se koskee eliittimme tuloja tai asemaa, ainoastaan taviksen täytyy tinkiä. Ajatelkaapa Alkon johtajan homman helppoutta. Ensinnäkin yhtiö toimii monopoliasemassa ja jos kauppa käy niin se on hyvä, kun rahaa tulee ja jos kauppa ei käy, se vasta hyvä onkin, kun kansa pysyy raittiina - bonukset satavat aina tilille eli sikses kiva virka.

Muistelkaamme arkkipiispaa, joka teki virkakämppäänsä useiden miljoonien eurojen remontin ja tienasi 150 000 euroa vuodessa, ei paljon antanut omistaa, mutta vaati köyhää kansaa kaivamaan kuvetta pakolaisten vuoksi. Entäpä tapaus Fortumin johtaja, mies muni, mutta potkut olisivat tulleet liian kalliiksi niin siirrettiin toisiin tehtäviin. Sotealueiden johtajat saivat ruhtinaalliset kuukausipalkat, oliko noin 17 000€ kuukaudessa. Nyt heille kaavaillaan 200 000 euron erorahaa puolenvuoden palkan lisäksi siltä varalta, jos tulee munittua ja sen seurauksena kenkää. Mikä ihmeellisintä sotepomojen erokuvio näyttää menevän läpi. Sen sijaan päättäjät eivät välitä siitä tuon taivaallista, että koko soteuudistuksesta on tulossa melkoinen via dolorossa po. palveluja tarvitseville ja sotealueilla työskenteleville.

Jos tavallinen jätkä olisi työssään tumpeloinut, kuten sotejohtajat eli aiheuttanut tuskaa, epäonnistumisia, taloudellisia vahinkoja ja jopa kuolemaa, saisi hän kenkää, laskun peräänsä ja pahimmillaan häkki heilahtaisi. Pohtikaapa mainittua kohtelun erilaisuutta ja sitä taustaa vasten voitte arvioida kuinka hyvin valitsemamme luottamushenkilöt edustavat sinua ja pitävät sinun puoltasi esim. Arkadianmäellä. Olisi vähintäänkin mielenkiintoista selvittää kuinka monta ökypalkkaista ja jonnin joutavaa tyyppiä tienaa Suomessa niin paljon, että heidän kuukausipalkastaan voisi niistää helposti kymppitonnin tai viisitonnia ja silti he tienaisivat tuplaten tai triplaten sen, mitä tavallinen kulkevainen. Pelkästään pääkaupunkiseudulla lymyilee tuhansia professoreita, dosentteja sekä virkahenkilöitä, joten heidän palkkoja leikkaamalla saataisiin melkoiset säästöt aikaiseksi. Jos Suomi on maailman onnellisin maa, nautimme me tuosta onnesta isokenkäisten välityksellä, vähän kuten Neuvostoliitossa kansa nautti luksuselämästä toveripiirin kautta. Ainoa ero Neuvostoliittoon verrattuna lienee se, että siellä terveydenhuolto toimi jotenkin eikä vanhuksia, vammaisia tai sairaita jätetty oman onnensa nojaan. Tekeekö Suomesta maailman onnettomimman maan kansanedustajat, jotka edustavat jotain muuta kuin kansaa?

1 kommentti:

  1. Yhteiskunnassa rahoja käytettään turhuuteen satojatuhansia jopa miljardeja, vrt eu-tuet osa Italian mafian rahoittamista tai Orpanan lähipiirin.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!