torstai 4. huhtikuuta 2024

SUOMALAISUUS JA MYÖNTEINEN MONIKULTTUURISUUS!


Nauriin nakertamisesta luopuminen osoittaa mainiosti kuinka vastaanottavaisia ja suvaitsevia suomalaiset olivat jo aikoinaan. 1800-luvulla suomalaisten ruokapöydässä perinteisen nauriin korvasi Amerikan tulokas peruna. Satoisuuden, helppokäyttöisyyden ja monikäyttöisyyden vuoksi suomalaiset ottivat vieraasta kulttuurista saapuneen perunan suosiollisesti vastaan. Mikäli tarkastelemme perunan tulon jälkeisiä monikulttuurisia tuulahduksia Suomessa, ei meitä voi pitää millään muotoa ennakkoluuloisena. Mehän syömme pizzaa, kuten italialaiset, samoin hampurilainen uppoaa suomalaisen nieluun kuin roomalaisille Colosseumin kisakatsojalle aikoinaan ja ennen kaikkea me juomme kahvia, sitä juodaan suomalaisten sisuksiin enemmän kuin missään muualla maailmassa. Mainitut tulokkaat elintarvikkeet ja tuotteet rikastuttavat suomalaisten arkea sekä juhlaa saaden vuosien varrella suomalaisia vaikutteita.


Emme me lukeudu mihinkään periaatteessa kaikkea uutta vastustaviin juntteihin, jos jostain tavasta, asiasta tai keksinnöstä on hyötyä, suomalainen ottaa sen vastaan. Voisimmepa todeta, että pitkälti hyvinvointimme perustuu monikulttuurisuuteen - kuinka olisi Suomen käynyt, jos olisimme kääntäneet selän kiinalaiselle keksinnölle paperille? -Jos leipämme ei olisi kokonaan loppunut, olisi se ainakin kapeampaa. Vastavuoroisesti Kainuun ja Savon metsät humisisivat hakkaamattomina eikä vihreiden tarvitsisi kiinnittää itseään raitiotiekiskoihin mielenosoituksissaan, joissa vaaditaan Kainuun ja Savon metsien hyödyntämisen lopettamista. Toisaalta eipä olisi raitiotiekiskojakaan, koska ilman Kainuun ja Savon metsien realisoimista ei olisi ollut varaa koko pääkaupunkiseudun rakentamiseen.

Kuulumme vastaanottavaisten kansakuntien joukkoon ja kykenemme jopa hyödyntymään muualta saamiamme monikulttuurisia vaikutteita esim. paperin jalostus ja ananaksen laittaminen lisukkeeksi pizzaan. Luonnollisesti suojelemme suomalaisuuttamme sellaisilta vaikutteilta, jotka sotivat omia arvojamme vastaan. Me emme halua tänne julmuutta tai suoranaista epäinhimillisyyttä, kuten naisten sukuelinten silpomista tahikka lakia, joka hyväksyy käsien katkomisen, verikoston tai kuolemanrangaistuksen kivittämällä. Mielestäni suomalainen osaa ja on osannut jo sadat vuodet vastaanottaa sellaisen monikulttuurisuuden, joka sisältää inhimillisyyttä tai helpottaa elämää. Ainoa suomalainen joukkio, jonka pussista ei löydy puhtaita jauhoja, on valtamedia. Se on huolissaan suomalaisen Suomi kuvan välittymisestä maailmalle - valtamedia pitää suomalaisuutta junttimaisena taantumuksena sen sijaan, että olisimme ylpeitä kansallisista saavutuksistamme. Olkaamme reilusti supisuomalaisia ja vähät välittäkäämme valtamedian manipuloivasta ohjauksesta - meillä on terve kansainvälisyys geeneissä.

2 kommenttia:

  1. Sinimusta Liike puolue oli pystyttänyt kojun lippujen kera Itä-Poijun eteen ja tarjolla oli lettuja ja kahvia. Halukkaita oli oikein jonoksi asti.

    Wikipedia kertoo puolueesta sen tavoitteista ja sijoittumesta puoluekartalle tarkemmin.

    Miten avoimina katsomme maailmaa ja hyväksymme eri näkökulmat ja ajatukset vain onko niin että elämme "kuplassa" ja hyväksymme vain sen mitä meille kerrotaan ja/tai halutaan hyväksyvän ilman vaihtoehtoja ?



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli säväyttävä näky, noitia vaelsi kaupungilla lankalauantaina, mutta tämä voitti kaiken outoudessaan. Kauppias ei edes vaivautunut vastaamaan kysymykseen, miten ihmeessä sellainen sakki saa olla heidän pihallaan. Kaupan nimen saanee muuttaa natsipoijuksi.

      Poista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!