perjantai 26. huhtikuuta 2024

MAHTAVAA VIRKAHENKILÖTOIMINTAA - ONNISTUMISEN AATELIA!

Ikävä kyllä, mitään asiaa ei saada koskaan kuntoon, jos ei edes tiedetä, mikä on vikana - kaikki paikat/rakennelmat jne. menevät huonoon kuntoon, jos niistä ei pidetä huolta eikä niiden kunto parane siitäkään, jos ongelmia ei saa todeta. Jos virkahenkilöiden/päättäjien kiinnostus olisi herpaantumisen sijaan keskittynyt kouluihin, liikuntapaikkoihin, rantaan, päiväkoteihin, Mörneen, vesitorniin, uimahalliin, katuihin, pyöräteihin,vesijohtoihin, opetukseen jne., niin mainitut rakennelmat palvelisivat priimakuntoisina kaupunkilaisia eikä meidän taloutta rasittaisi suuruudelta ja synkkyydeltä massiivinen korjausvelka. Jos ihan tarkkaan muistelette, niin korjausvelan kuin paisuvan kiinteistömassan vaaroista meitä varoitti jo 20 vuotta sitten Juha Aaltonen. Hänen sanomaansa ei noteerattu, mies leimattiin pahan ilman linnuksi ja nyt ollaan siinä tilanteessa, että realistisimman tulevaisuudenkuvan mukaan kaikki Mörnen ja muutkin sopivat palvelut sijoitetaan tulevaisuudessa Wintteriin. Uusikaupunki valmistelijoine/päättäjine on yhtä nerokas kuin leijonalauman piirittämä strutsi. Sen sijaan, että strutsi pyrkisi välttämään ympäröivää uhkaa, se työntää päänsä maakoloon ja neroilee: kun minä en näe ongelmaa, ei sitä ole olemassa. Tilanne muuttuu todeksi siinä vaiheessa eikä auta vaikka työntää pään kuinka syvälle valheiden onkaloon, kun leijonat nakertavat terävin hampain strutsin pakaraa. Meillä strutsin roolista vastaa virkakunnan kärkipää ja musta valheiden kolo, joka sulkee silmät totuudelta, löytyy mediasta. Ainoa taho, joka yrittää puuttua ongelmiin positiivisin kaavailuin ja ratkaisuin löytyy kaupunkisuunnittelujaostosta. Jos tuolle porukalle annettaisiin valta vuodeksi, saataisi tämän kelkan suunta kääntyä ja viedä kaupunkimme kohti positiivista tulevaisuutta. Eikä tämä ole haihattelijan jokeltelua, vaan realistinen vaihtoehto, joka toteutuakseen vaatii luovuutta ja rohkeutta. Viimeistään nyt on optimi aika mennä asiaan, jolla tätä tarinaa markkinoidaan luettavaksi eli viimeinkin lienee paikalla takertua otsikkoon ja antaa rajusti kiitosta mahtavasta virkahenkilöteosta, jonka pääsin itse näkemään. Viranhaltijan auto laskeutui Mörnen edesmennyttä koivukujaa kohti Lokalahdentietä ja jo hyvissä ajoin auton vilkkuvalo ilmaisi räpsyttämisellä kuljettajan haluavan kääntyä oikealle. Tämä tapahtui mukavasti 35 metriä ennen risteystä, joten muut autoilijat jalankulkijat ja yksi pyöräilijäkin näkivät virkahenkilön aikeet kääntyä oikealle. Kaikki sujuikin äärimmäisen sujuvasti, kivasti ja mukavasti, turvallisuus leijui tapahtuman yllä suojelusenkelten myhäillessä auvoista tilannetta, joten kiitos vielä vilkun näytöstä oikealle, ennen kääntymistäsi vasemmalle ja polkupyöräilijän sadattelua.

10 kommenttia:

  1. Ketä valmistelee ne asiat, joita päättäjille tuodaan päättäviksi?
    Onko jollain taholla jokin vastuu kaupungin päättettävistä asioista?

    VastaaPoista
  2. HALOO!
    "
    Ainoa taho, joka yrittää puuttua ongelmiin positiivisin kaavailuin ja ratkaisuin löytyy kaupunkisuunnittelujaostosta. Jos tuolle porukalle annettaisiin valta vuodeksi, saataisi tämän kelkan suunta kääntyä ja viedä kaupunkimme kohti positiivista tulevaisuutta. Eikä tämä ole haihattelijan jokeltelua, vaan realistinen vaihtoehto, joka toteutuakseen vaatii luovuutta ja rohkeutta.
    "
    Kun on julkisesti tiedossa tämän kuntalainsäädännön ulkopuolisen elimen jäsenien taustat, niin johan tämän jaoston somesäteilevin jäsen nyt jos joku päästi näppäimistään täydellisen aivopierun!
    Ei hätää. Nyt odottelemme virallisen vesitornigallupin tuloksien julkaisua.
    Itsekin kävin siellä vaalisivulla antamassa mielipiteeni 8 tai 9 kertaa. Äänestin tuttua ja turvallista.

    VastaaPoista
  3. Aatelkaapa, jos Java, Saari, Hento ja Saastamoinen olisivat olleet valtuustossa 20 vuotta sitten. Meitä ukilaisia olisi jo monta miljoonaa. Nyt, kun Javakin on ollut yhden kokonaisen kauden valtuustossa (muistaakseni Java varmaan korjaa, onko ollut useamman kauden kunnanvaltuutettuna päättämässä kunnan asioista), hommat ovat ottaneet aimo askeleen parempaan suuntaan. Java on maaailman paras henkilö ja kaupungin hallituksen jäsen, luetteloimaan ukin kaupungin epäkohtia. Onneksemme Saari on opissa Javan penuna, ettei luettelointi jää vain Aaltosen niskaan tulevaisuudessa, jos Java ei enää toista kautta halua olla kunnanvaltuutettuna. Mielettömiä asioiden korjaajia koko joukko, hitto kun ukilaiset ei tajua äänestää vastaavia kavereita lisää valtuustoon. Saataisiin epäkohtaluettelot heti ajantasalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko mennyt tunteisiin?

      Poista
    2. Luettelo on totta, mutta muutosta ei ole koska demokraattisesti päätetetään. Hyvävelijärjestelmä toimii hyvin ja muutosta haluavat ja epäkohtiin puuttujasta on vinkujia.

      Poista
  4. Ps on saanut aika monissa valtakunnan vaaleissa peräkkäin todella paljon ääniä Ukissa. Mistä ihmeestä se johtuu?

    VastaaPoista
  5. Ikävä kyllä Java on oikeassa. Lista epäonnistumisista pitää paikkansa. Aaltonen, Tähtinen ja Valkonen olivat oikeassa jo kymmenen vuotta sitten. Joitakin strutseja se sapettaa.

    VastaaPoista
  6. Kiitos käynneistänne ja kommenttien kirjoittamisesta! Tuskin meitä nyt miljoonia olisi, mutta ainakin tuo 20 300, jos olisi päätetty toisin. Siihen, hukattuun mahdollisuuteen, liittyy paljon muutakin, sellaisia positiivista vaihtoehtoja, jotka tuosta listasta puuttuu, mutta siitä enemmän tuonnempana.

    VastaaPoista
  7. En mitenkään Java ymmärrä, miten hehkutattuota kaupunkisuunnittelujaostoa, siellähän ovat mm. Arvela-Hellen ja Stenman, jotka ovat kaikkein suurimpien hölmöyksien takapiruja. Vai tajuavatko kokouksissa olla hiljaa?

    VastaaPoista
  8. Vainio jäi mainitsematta.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!