tiistai 9. toukokuuta 2023

VIIMEINKIN RYHTIÄ HALLITUKSEEN?


Viimeisessä äänestyksessä, joka kaupunginhallituksessa tehtiin, päädyttiin 6-5 tulokseen eli po. asiassa ei maltettu odottaa kuukautta, jotta hallintosääntö valmistuisi ja rekrytoinnin pääsisi tekemään se henkilö, kenen alaisuudessa rekrytoitu henkilö tulee työskentelemään. Jostain ihmeen syystä, vaikka vaihtoehtoja olisi ollut runsaasti, ei kokoomus vaihtanut heikkoa lenkkiään - liekö pimeyden voimat kera pimeiden sopimusten vaikuttanut kokoomuksen päätökseen. Onneksi keskusta teki ratkaisevan, hullutukset lopettavan, muutoksen hallituskokoonpanoon.

Ehkäpä viimeinkin hallitus on asettumassa niiden sanojen taakse, jotka se vaalilupauksissa antoi kansalle. Onnettoman ja totaalisesti toimissaan epäonnistuneen hallinnon oikein mitoittaminen on päättäjien ensimmäinen tehtävä. Nyt on pohdittava esim. sitä, onko aika tarkistaa johdon palkkoja, kun sen alaisista tehtävistä katoaa 60 prosenttia. Voimmeko mm. hallintosääntöuudistuksella, jota johtomme on jarruttanut kaksi vuotta, saada aikaan muutoksia, jotta valmistelu muuttuu laadukkaaksi ja edes jotenkin tavoitteiden mukaiseksi.

Jos joku toteaa, että ei asiat ole meillä sen huonommin kuin muuallakaan, niin kysyn: missä kirjastoremontti kestää yli kolme vuotta - missä pääkatu on vuosia suljettu tai poikkeustilassa - missä hyväksytään A-sairaala tyylinen mokailu - missä rakennustyömaat jäävät monttujen ja sepelikasojen asteelle ikuisiksi naurunkohteiksi - missä kaunista rantaa, jossa voisi asua veronmaksukykyistä väkeä, kaavoitetaan marketille ja sen parkkipaikaksi - missä keskustan kehittäminen vähentää yrityksiä keskustasta - missä tehdään niin iso hanke, että se uhkaa koko kaupungin taloutta - missä näin hyvän työvoimaomavaraisuuden paikkakunnalla väki vähenee - missä hallitus ja valtuusto hyväksyvät kaiken tämän?


LINKKI: 

6 kommenttia:

  1. Kaupungin henkilöstömäärät: Hallinto- ja elinvoimapalvelut 63,47 Tekniset- ja ympäristöpalvelut 100,64 Kasvun ja oppimisen palvelut 290,25 Hyvinvointi- ja vapaa-aikapalvelut 35,52.
    Tätä sopii sitten jokaisen tykönään miettiä, että onko koko porukalle oikeita töitä.

    VastaaPoista
  2. Kokoomuslaiset eivät välitä muusta kuin omasta jakkarasta. Siitä pidetään kiinni vaikka kannatus katoo.

    VastaaPoista
  3. mitäs mieltä java on tästä? https://www.uudenkaupunginsanomat.fi/2023/05/paattajat-tikunnokassa/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia vinkistä viestistä ja visiiteistä, käyn vilkaisemassa USn juttua, jos pääsen muurin tuolle puolen - minulle ei tule kyseistä julkaisua eikä siihen ole lukuoikeutta.

      Poista
    2. Ei ole juttu maksumuurin takana. Tosin uginsanomat ei juuri kehuja ole saanut. Itku toimittajalla kun muualta kuuluu asiat mitä pitäisi lehdestäkin löytyä. Ugissa ei ole tutkivaa journalismia

      Poista
    3. Kiitos kommentistasi ja käymisistä. Kävin viimeinkin lukemassa po. rustauksen ja teoin siitä alustuksen - pahoittelen, kun into ei piisannut oikulukuun asti!

      Poista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!