lauantai 20. toukokuuta 2023

QUO VADIS KOKOOMUS?


Koomisinta mitä voi ikinä lukea/kuulla ovat viittaukset salaliittoteoriaan. Eihän kyseessä ole mitään salaista, jos kaikki tehdään äärimmäisen avoimesti kaiken kansan silmien edessä, jokainen voi piipahtaa pöytäkirjattujen päätösten pariin ja todeta kokoomuksen roolin: Vaikka demaririntama hajoaa äänestyksessä itse, seuraa kokoomuksen hallituksen porukka demareiden johtoa kuin saparo sikaa! Tämä koskee etenkin kaikkia isoja asioita. Mainitulla rintamalla on syydetty miljoonia Alicen kadun vuosia kestäneeseen poikkeustilaan ja noloon lopputulokseen ja jo alkupäästään lahoavaan lankkurantaan.

Minä suuresti ihmettelen tätäkin ulostuloa, jolla kaupunkimme nostettiin nuorisoapartheidin avulla valtakunnan huomion kohteeksi. Se ei varmasti lisää kenenkään muuttohalukkuutta tänne. Surullista on myös se, että aivan avoimesti korkea päättävä elin saa päätöksellään aikaan kaupungin sisällä nyt vallitsevan kahtiajaon. Kuten hallituksen pöydässä totesin, Suomessa on reilut kolmesataa kuntaa, eikö olisi voitu vaikka katsoa, onko ongelma jossain kyetty ratkaisemaan - mutta eihän näin tehdä vaan asia räpelletään omin vajavaisin valmisteluvoimin syvimpään ja synkinpään suon silmän sopukkaan.

En kerta kaikkiaan ymmärrä, miksi emme voi osaavin voimin edes etsiä ratkaisua, joka ei aiheuta nykyisen tyylistä armotonta älämölä. Olisi kaikkien kannalta parasta löytää joku muu kuin kieltoihin pohjaava ratkaisu. Tähän ei ikinä päästä, jos ongelman sijaan keskitytään henkilöihin, jotka yrittävät ongelmaa ratkaista. Kuten totesin, jo hallituksen pöydän ympärillä istuneet olivat valmiita tehdystä poikkeavaan ratkaisuun. Miksemme siis tutki, mitä hyvää on Rovaniemen mallissa, Kirkkonummen tai Forssan vastaavassa ja jossain muualla plus jalosta näistä jotain omaa Uudenkaupungin mallia, jota, sen toimivuuden vuoksi, muut kunnat kautta Suomen niemen käyttävät esimerkkinä vastaavassa tilanteessa. Mutta tähän emme pääse ennen kuin kokoomus aloittaa sisäisen tutkinnan teemalla: Quo vadis Kokoomus?

5 kommenttia:

 1. Se on silleen, että oma etu paras etu (puheenjohtajisto) sekä johtavat viraranhaltijat, jo vuosikymmeniä sitten
  valitut, heillä on viisaus, vai onko, todennäköisesti EI, mutta näillä viisauksilla mennään päin jäävuorta, totuus selviää ennen seuraavia kuntavaaleja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei haittaa vaikka oma puolue ottaa rtakkiin seuraavissa vaaleissa ja kaupunkilaisten olot kurjistuu. Tämä on minä ite politiikan hinta.

   Poista
 2. Voi voi. Kyllä tämä ajokieltokokeilu on Ukin kaupungin murheista sieltä pienemmästä päästä! Jos kieltomerkit saadaan alle 6000 euron paikoilleen niin sielläpähän ne sitten ovat. Nuoriso kyllä keksii toiset kuviot ja tässä "meluntuottajatapauksessa" puhutaan vaan muutamasta jukuripäästä, jonka pitää hakea näkyvyyttä tuhdilla bassojytkeellä ja suurilla konekierroksilla.
  Pari sakkoa kyllä tyynnyttää nuoren kuskin mielen semminkin kun saa ehkä vielä vihjeen konstaapelilta siitä, että auton ajokortin saaminen viivästyy.

  Tiedoksi vaan, että kesäkuussa tuodaan päättäjille ihan toisen kokoluokan ongelma. Mikäli siihen kasvavaan ongelmaan ei osata tai haluta tarttua ongelman vaatimalla vakavuudella, niin sitten hukka perii kaupungin tuskaisen nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäs se sellainen ongelma on. Taasko kyseessä on ikuinen itkun aihe Vinter.

   Poista
 3. Ei ole. Wintterin maksujärjestelyt ovat kyllä suoraan liitännäisiä tähän asiaan eli ongelmaan.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!