sunnuntai 16. syyskuuta 2018

KUNNON KUNTOTARKASTUKSET KOULUIHIN!Tuntuu hiukan koomiselta kuinka asiat vuosien saatossa muuttuvat. Aikoinaan koulujen kuntotarkastusta vaatineet joutuivat poliisikuulusteluihin ja lehtien häpäisemiksi. Tänään juuri ne tahot vaativat kuntotarkastusta, ketkä eivät aiemmin hyväksyneet sitä lainkaan. Aiemmin koulun sisältä kannetut kaksi siirtolavallista homeisia lautoja ei antanut aihetta koulun kunnolliseen kuntokartoitukseen. Tänään koulun lattialle sadevettä keräämään asetetut ämpärit todistavat koulun terveeksi! Tämä todistaa yhden asian: JOS MEIDÄN PÄÄTTÄJÄMME OLISIVAT LINTUJA, NE LENTÄISIVÄT PYRSTÖ EDELLÄ!

Vaikka meillä joku asia päätettäisiin 43-0 eli yksimielisesti, ei sen toteutusta voi pitää varmana. Meillä mikään ei pidä varmasti ja kaikki saattaa muuttua. Vaikka jokainen pystyisi kahlaamaan katosta vuotavan koulun käytävillä, meillä se täytyy tutkia ja vieläpä tutkia puolueettomasti. Jos nyt jäädään inttämään Kosken aloitteesta, jolla hän vaati kouluun kunnollista tutkimusta, se tulee tehdä. Muuten tämäkin asia muuttuu iäisyysjutuksi, jonka tiimoilta ei tapahdu yhtään mitään. Julma totuus piilee tässä: mikäli nämä kuntotarkistukset olisi suoritettu silloin, kun niitä ehdotettiin eli kymmen vuotta sitten, olisi meillä nyt vähemmän korjattavaa, vähemmän korjattavaksi kelpaamatonta ja/tai jotain uutta.

Jatkossa meidän tulee tehdä jokaisesta vähänkin kinkkisestä ja erimielisyysmahdollisuuksia sisältävästä asiasta puolueeton ja riittävän kattava tutkimus. Typerintä mitä nyt voi tehdä, on sotkea muita päätöksiä ja niiden toteutumatta jättämisiä po. koulun kuntotutkimuksiin. Jos näin tehdään leimahtaa riita ilmiliekkeihin eikä mitään saada aikaiseksi. Vaikka aloite viivästyttää kouluprojektin toteuttamista, sitä vastustaminen viivästyttää koulujen uudistamista vielä enemmän. Kuten tilastot osoittavat tällaisten päättäjie

12 kommenttia:

 1. Aloite voi jäädä taka-alalle ja unohtua pariksi vuotta jonnekkin. Tämä on nähty ennenkin Ugissa.

  VastaaPoista
 2. Voisiko kysyä ellei peräti todeta että aiemmin kunnon tarkastuksia vaatineet olivat oikeassa?

  VastaaPoista
 3. Nyt pitäis rakentaa koulut ja terveyskeskus, kun ovat valmiita olis aikaa päättää puretaanko vanhat, vai perustetaanko lisää museoita.

  VastaaPoista
 4. Kiitos käynneistä ja kommentoinnista! Meidän ongelma lymyää sosiaalisessa kyvyttömyydessä ja itsekkyydessä. Nytkin, Merja Kosken aloitteen jälkeen, keskustelu laajennettiin välittömästi syyttelylinjalle, kun olisi pitänyt keskittyä vain ja ainoastaan aloitteen ytimeen eli koulun kuntoon eikä sen korulauseisiin taloudellisesta vastuuntunnosta. Tällä tyylillä mikään ei etene koskaan mihinkään ja isojen hankkeiden seistessä rahaa syydetään impulsiivisesti milloin mihinkin.

  Kun keskustelu lurahti aloitteesta muuhun, niin muistakaapa sekin, että Äänekoski käyttää vuosittain 375 000€ monitoimitaloon, josta löytyvät tilat konserteille, koripallolle, salibandylle, lentopallolle ja liksäksi rakennuksen vintillä sijaitsee ravintola ja kellarissa tyylikäs keilarata. Me käytämme tulevana kahtena vuonna enemmän rahaa johonkin demokatuun - pohtikaapa kumpi liikutta enemmän väkeä, vilkastuttaa keskustaa ja enen kaikkea palvelee kaupunkilaisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko siirtynyt Kosken ja Laaksosen leiriin jarruttamaan kaupungin kehitystä

   Poista
 5. En ymmärrä Valkosen ihmeellistä tapaa puolustaa Laaksosta joka käänteessä.

  VastaaPoista
 6. Demokatu meni jo. Se ei enää kuluta meidän euroja.

  VastaaPoista
 7. Raksuttaako demotilojen vuokra Alisellakadulla ja työntekijäin palkka edelleen?
  Ei kai kehittäminen vielä loppunut vaan nyt on pää auki. 100000e tälle vuodelle löytyy budjetista eikä sitä ole kaikkia käytetty. Onhan tätä vuotta vielä jäljellä. Tutkikaa ja selvittäkää.

  VastaaPoista
 8. Köyhille kollektiivisia riippumattoja sairaalan sijaan. Voi mitä teit Laaksonen.

  VastaaPoista
 9. Riippumatot ovat jo hävinneet puistosta. Jännä nähdä, kenen pihalla ensi kesänä riippuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan Laaksosen pihalla. On se niin härski.

   Poista
 10. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Jospa Laaksosen mollaus loppuu tähän! Yhden miehen loputon höykkytys on vastenmielistä! Pistän uuden alustuksen.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!