maanantai 10. syyskuuta 2018

KAUPUNGIN IHMEELLISYYDET NOSTETTAVA VIIMEINKIN VALOON!

Koko ajan kaupungissamme putkahtaa esiin mitä mystisempiä rahareikiä. Bonk tiloihin kaavaillaan 90 000kattoremonttia. Bonk taisi tulla Porista Uuteenkaupunkiin joskus 1990-luvulla. Tämä taiteellinen vitsi nauratti kotvasen koko maata ja vajosi puujalkavitsi tason kautta valtakunnalliseen unholaan. Uusikaupunki ei 1990-luvulla saati sen jälkeen kyennyt hyödyntämään Bonkia sen enempää kuin autotehtaan tarjoamaa mahdollisuutta tahikka 400 juhlavuottaan - Viestintä ja mediaosaaminen eivät kuulu vahvuuksiimme.

Bonk ei uusiutunut se jämähti lähes alkusijoilleen. Käsittämättömänä pidän sitä, että tuo taiteellinen vitsi sai ja saa yhä pesiä lähes ilmaiseksi merkittävällä paikalla kaupunkiamme. Mitähän Bonk maksaa kaupungille mainosvirityksistä, joita seisoo siellä täällä kaupunkimme keskustassa? Miksei Bonk-näyttelytilaa käytetä vaikkapa vakkasuomalaissukuisen, erään valtakunnan luetuimman, sarjakuvapiirtäjän ykkösnäyttelypaikkana. Tämä näyttely uudistuisi jatkuvasti ja piirtäjän sarjakuvahahmon voisi lanseerata osaksi Uusikaupunki-kuvaa.

Mutta palataanpa asiaan eli Bonk kiinteistöön. Kuinka tällainen voi pyöriä kaupunkilaisten vuokratuella sponsoroituna rahareikänä ilman, että päättäjät tietävät siitä mitään. Itse istuin valtuustossa ja lautakunnissa, vaan eipä Bonkia mainittu kertaakaan. Mielestäni Bonkin ujuttaminen kaupunkiimme, sen tilavuokrat ja Bonkin koko tarina Uudenkaupungin kaupungin kanssa tulee selvittää alkujuuria myöten ja nostaa julkisuuteen. Samoin meidän täytyy toimia kaikkien kiinteistöjemme kanssa. Juha Aaltonen esitti tätä jo 2002 ja vain yksi säälittävä salkutus putkahti julkisuuteen . Ja mikä ikävintä, kaupunkimme valtava kiinteistömassa sen kuin paisuu edelleen!

16 kommenttia:

  1. Päivän pähkinä.
    Kuinka monta kiinteistöä, joko rakennettua tai rakentamatonta ja/tai asuntoa omistamistaan yhtiöistä U:gin kaupunki on myynyt tällä vuosikymmenellä?
    Mahtaako edes kymmenen mennä rikki ellei lasketa kaavoitettuja lähisaarten kiinteistöjä?
    Edelleen saarista. Koiviston saari. Siellä taitaa edelleen olla useampi mökki vuokralla? Mitäköhän niistä kaupunki kerryttää vuokratuloja vuodessa?
    JAa

    VastaaPoista
  2. Valtuttetuja tuskin kiinnostaa mikään noin ikävä kaupungin rahat tai kiinteistöt. On hauskempaa tykätä riippukeinuissa makaavia merkkinaisia tohtoria ja kenkäkaúppiasta - ne on niin ihania.

    VastaaPoista
  3. Veikkaan ettei edes Pyhämaan Tontomäen omakotitalojen myyntitappiosta ole katettu puoliakaan kiinteistömyynneillä.
    Aarras, neuvola, Haapaniemen koulu. Oliko muita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ja millä hinalla niitä myytiin. ei edes parhaiden tarjousten mukaan

      Poista
  4. Nikkarin salkutus oli oikea bonksalkutus.

    VastaaPoista
  5. Valilupaukset unohtu. Meidän vasemmistolla on käsittämätön arvomaailma. Kupit, kipot ja joutavat rakennukset ajavat sairaiden ja vanhusten ohi.

    VastaaPoista
  6. Joka viikko tulee esiin joku sadantonnin kulu, josta päättäjät eivät tiedä mitään. Kehutaan demokatua ja kavereita, siinä kaikki, mihin valtuutetut pystyy. Täysin nollaa joukkoa.

    VastaaPoista
  7. Sanokaa mitä maksaa demokadun toimisto kaupungille. Se on aina kiinni. Miksi liiketila on vuokrattu.

    VastaaPoista
  8. Se on varaus tulevaisuuteen. Siihen pitäisi nousta ennen näkemätön ja kokematon liikekeskus.

    VastaaPoista
  9. Varaus tulevaisuuteen?
    Melko omaperäistä varautumista ko. kiinteistössä, jota kaupunki ei edes omista. Taitaa olla Harton witsi.

    No. Heitetäänpä löylyä lissää.

    Pitääkö myös tähän ao. varautua tulevaisuudessa vai jo nyt:

    Tässä listattuna kaupungin omistamat 836 asuntoa riittävällä tarkkuudella
    https://uusikaupunki.fi/asuminen-ja-ymparisto/asuminen/vuokra-asunnot/asuntotarjonta

    Neliövuokrien perusteella suuria remontteja talotekniikkaan (lämpö-, vesi- ja viemäriputket, sähkö-/telekaapelointi, ilmanvaihto) kaupungin omistamissa asunnoissa ei olla tehty. Asuntojen keski-ikäkin on reilusti yli 30 vuotta. Kaupunkia odottaa sujuva ja nopea velkasäkin kasvu myös tällä rintamalla. Ei hyvältä näytä ennuste, kun hahmottelee kaupungin velkavastuiden kasvua suurinvestointien (koulu, hallit, tk) varjostaessa jo nyt tulevaa.
    JAa

    VastaaPoista
  10. Aaltonen toi esiin jo toisen aikapommin - mutta jäähän meille riippumatot ja Bonk.

    VastaaPoista
  11. Kymmeniä vuosia vasemmistoa äänestäneenä vasta nyt näen mitä ovat, jos tämän museo päätöksensä nuorten ja vanhusten hoidon ja kaikkien asukkaiden rahat laittavat purkkien varastointiin, seuraavissa vaaleissa nähdään kuinka käy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luuletko Järvisen kokoomuksen välittävän duunareista.

      Poista
    2. Järvinen tykkää vain itsestään.

      Poista
  12. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Turha mollata yhtä miestä. Järvisellä on vain yksi ääni, joten älkää häntä haukkuko, vaan heitä keitä äänestitte ja kehottakaa valtuutettujanne äänestämään Järvisen esitykset nurin.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!