torstai 31. toukokuuta 2018

WALAN JA VAINION VAIHTAMINEN EI RIITÄ!

Valtuutettujen määrän ollessa 22 saadaan Wala savustettua(Turun Sanomien termi äänestykselle) puheenjohtajan paikalta. Vainion pois saamiseksi tarvitaa 29 ääntä ja mikäli toteutetaan suljettu lippuäänestys, tämä myös toteutuu - Nyt ei auta vaikka Wala huutelisi estradilta, kuten joku vuosi sitten: Näytätte äänestyslipun vierustoverillenne! Demareissa on sen verran järkityyppejä, että salaisessa äänestyksessä kenkä saattaa heilahtaa yllättävän railakkaasti tömähtäen kaupunginjohtajan ahteriin.

Olemme juuri kantapään kautta oppineet, kunka hankalaa on erottaa tehtäväänsä kykenemätön henkilö. Ensinnäkin, jottei erottamispaineita tulisi, tehtäviin olisi syytä valita henkilö, jolla on edes hajua ja hitusen kokemusta siihen työhön, mihin hänet valitaan. Toinen pointti on määräaikaisuus ja kolmas pormestarimalli. Jos kaupunkia johtaa kokenut ja kaikkien tuntema luottamushenkilö, joka tuntee kaupungin tarpeet ja kaupunkiorganisaation johtajineen, kepittää hän kevyesti keskiverto virkahenkilön. Mielestäni olisi hyvä pitää pormestarivaalit ja antaa kansan päättä johtajasta.

Nähdäkseni nykypäivän mediamme toimii nyt niin hyvin, ettei viime vaalien kaltaista valheella valtuustoon ilmiötä voi syntyä, joten kerrankin tässä kaupungissa äänestäjät saavat mitä haluavat. Olisihan se varmempaa valita yhteistyökykyinen S. Nikula tai H. Forss suoraan kaupunkilaisten äänillä kaupunginjohtoon ilman, että puoluejyrät sisäpiirissä valitsevat kavereitaan kärki paikolle kumoten näin kansan antamat äänet. Ja mikäli pormestari floppaa hommassaan, hänet valtuusto voi äänestää tai savustaa(Turun Sanomien termi) palliltaan.

 Kun kerran tyyppejä vaihdetaan, niin samalla koko palettia voi tarkastella tarkasti. Meillä on ainakin yksi lautakunta, jonka puheenjohtaja on jo aiemmilla valtuustokausilla ollut kelpaamaton tehtäväänsä. Ulosmarsseja, moukkamaista käytöstä pöytäkirja/kokousepäselvyyksiä ja armotonta hapuilua. Niin ikään hallituksen pöydän ympärillä täytyy tyyppien vaihtua - ei pelkkä Walan ja Laksosen poistaminen hallituksesta riitä. Demareiden sopisi myös tarkastella valtuuston puheenjohtajan kykyä rakentavaan, kaupunkilaisten parhaaksi tehtävään toimintaan.  Demareiden tulisi olla realisteja, hyväksyä nykyinen tilanne ja ryhtyä neuvottelemaan vasemmistoliiton vapaan siiven ja oikeistoryhmien kanssa. Muutoin saattaa käydä niin, ettei ainuttakaan puheenjohtajuutta tipahda demareille. Kuten tarkastuslautakunta toiminnallaan osoittaa, demareilta löytyy kyvykästä väkeä - jostain syystä työväenpuolue pitää osaavat työläiset takarivissä.

Kun katsotte juuri julkaistua hallituksen esityslistaa, huomaatte jotain unohtuneen. Samalla huomaatte uuden ihmeellisen mörön pesiytyneen terveyskeskuksen kolmanteen kerrokseen. Tätä mörköä ei löydy tutkimuksista, ei ainakaan Juha Aaltonen löytänyt ja tuskinpa sitä löytyy edes terveyskeskuksesta vaan ainoastaan esityslistalta - onko kyseessä hatusta temmattu juttu, kuten kymmenenmiljoonan euron remontti ja rakennuksen purkukuntoisuus? Murheellisesti tämä tuoreinkin esityslista osoittaa pikaisen tarpeen muutoksille kaupunginjohdossa!


 LINKKI:
Kaupunginhallituksen esityslista

49 kommenttia:

 1. Koko hallituksen täytyy vaihtua. Näytöt puhuvat Nikulan ja Forssin puolesta. He palauttavat kaupungin kasvu-uralle.

  VastaaPoista
 2. Java hyvä luottamusmies ei voi korvata ammattijohtajaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ammattijohtajalla täytyisi olla ammattitaitoa.

   Poista
 3. Varoitus
  "Mielestäni olisi hyvä pitää pormestarivaalit ja antaa kansan päättä johtajasta."
  Java, jos käy niin että äänestävät Walan. On nimittäin niin että ääntenkalasteluLaastareita voidaan kohta jo alkaa jakaa torilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Walan ja Pron osalta valheet eivät enää pure. Näytöt ovat vahvat.

   Poista
 4. Nyt kun tuli aloite, minä odottelen imperiumin vastaisku. Tulossa on uskokaa vaan.

  VastaaPoista
 5. Varmasti Wala, Huittinen, Jussila ja Kosket pitävät palaveria. Joutuuko painostuksen kohteeksi Junnila, persut ja päätoimittaja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä unohda arkkitehtia. Jos Atso ja Heikki potkitaan pois, kokee arkkitehti Parviaisen kohtalon.

   Poista
 6. Tule apuun Leena ja Matti! Paljon mahdollista, ehkä jopa todennäköistä. Mr ja mrs imperium from old days.

  VastaaPoista
 7. Java vaati vasemmistoliitta ja demareita syrjäyttämään osaamattomat päättäjät osaavilla, mutta mikset vaadi itsellesi Aaltoselle parempaa luottamusmiespaikkaa. Teitä osaamattomampia kokoomuslaisia on hyvillä paikoilla ja jotkut heistä saivat teitä vähemmän ääniä.

  VastaaPoista
 8. Java vaatii äänestäjien kunnioittamista muilta, mutta ei kokoomukselta.

  VastaaPoista
 9. Kokoomuslaiset toimivat oudosti, kun jättävät Aaltosen ja Valkosen syrjään. Forssin kanssa he ovat asioihin parhaiten perehtyviä päättäjiä ja ottavat kaupungin asiat tosissaan.

  VastaaPoista
 10. Painava salkku annettiin Tähtiselle jolla on kroonisia vaikeuksia muistaa edes kokouspäiviä. Erikoista eikö.

  VastaaPoista
 11. Valkonen haukkuu muita hattivateiksi ja maan hiljaisiksi, mutta ei ota itse edes luottamuspaikkaa.

  VastaaPoista
 12. Aaltosen ja Valkosen typerin teko oli lähteä kokoomuksen ehdokkaiksi. Molemmat ovat profiloituneet selvästi tavallisten kaupunkilaisten edusmiehiksi.

  VastaaPoista
 13. Älkää puuttuko epäoleellisiin asioihin vaan miettikää miten saadaan kaupungin asiat kuntoon.

  VastaaPoista
 14. Iiedoksi
  Luottausmiespaikkoja ei oteta vaan ne vastaanotetaan jos niistä isompi ryhmä päättää antaa tai tarjota.

  VastaaPoista
 15. Jokos tk, koulut ja uimahalli saatiin kuntoon ymmärrettävin kohtuukustannuksin? Nämä asiat ensin ja sitten huutoäänestykset henkilövalinnoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin henkilövalinnat, sillä nykyiset päättäjät saavat aikaan aina ja vain riidan.

   Poista
 16. Jos nykyisellä porukalla jatketaan, lauletaan lahoavan tkn pihalla vappulauluja. Ne on Vasamalle ja Laaksiselle tärkeitä.

  VastaaPoista
 17. Vappuheessa Vasama osoitti yhteistyökyvyttömyytensä. Demareiden täytyy tutkia hallituksen jäsenten ja puheenjohtajien sopivuutta tehtäviin.

  VastaaPoista
 18. Java ja Aaltosen Juha voisivat katsoa ensi vaaleissa puolueen, joka hyödyntää miesten osaamista. Kokoomuksessa tanssitaan juristien pillin mukaan ja pidetään vihaa yllä.

  VastaaPoista
 19. Kokoomus on suurin pettymys. Wala ja arkkitehtia yritetään kampittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eräät tuosta joukosta varsinaisia riidankylväjiä. Kaupunkilaiset onneksi valta osin tietävät, mitä miehiä eräät tuossa joukossa oikein ovat ja mikä on heidän toimintatapansa kulisseissa ja julkisestikin.

   Poista
  2. Arkkitehdin ajojahti oikeustoimineen on alhaista toimintaa. Kokoomus julisti arkitehdin syylliseksi odottamatta oikeuden päätöstä. Ajatelkaa miltä tuntuu jäärä kokoomusjyrän alle ennen kuin on Walan ja Vainion vuoro.

   Poista
  3. Kokoomuksella ei ole mitään tekemistä arkkitehdin pukeutumista, Älkää levitellä väärää tietoa.

   Poista
 20. Uusikaupunki taitaa olla sekaisi. Turha siitä on kokoomusta syyttää. Johtajat johtavat, minne ja miten johtavat, eikä siitä joukosta löydy kokoomuslaisia. Etsikää syyllisiä johtajista, älkääkä kokoomuksesta.

  VastaaPoista
 21. Suomen pahoinvoivin kaupunkiorganisaatio tarvitsee hyvinvointijohtajaa. Kun vielä joku kertoisi kuka perusti ja pani viran hakuun.

  VastaaPoista
 22. Koko hallitus vaihtoon. Kykyä ei ole muuhun kuin riitelyyn.

  VastaaPoista
 23. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Surkean vaalituloksen jälkeen ilmoitin, saamaani äänimäärään vedoten, etten halua itselleni luottamuspaikkaa. Tämä siitä huolimatta, että merkittävä kokoomusnainen kysyi kiinnostustani koulutuslautakuntaan. Ainoa paikka mihin tarjosin itseäni, oli luottamuspaikkaneuvottelut ja sen jälkeen minuun ei ole juurikaan oltu yhteyksissä kokoomuksen suunnalta. Mitenkään S. Nikulaa, T. Kangasta väheksymättä uskon Uudenkaupungin kokoomuksen tulevaisuuteen, jonka takaavat puolueen naiset, niin uudet kuin kokeneet naiset. Heiltä löytyy inhimillisyyttä, yhteistyökykyä ja tarpeen vaatiessa räväkkyyttäkin. Vaaleissa ja niiden jälkeen sain uusia ystäviä ja pääsin myös joistakin vanhoista eroon, joten se siitä!

  Yritin vieroittaa itseni paikallispolitiikasta, kirjoittelin blogiin isommista asioista, mutta tässä sitä ollaan. Jatketaan tästä näin ja näillä eväillä tuonnemmaksi tämmöisenä takariviin Taavina. Minulla tuskin riittää rypistystä vaali-intoiluun - se on tietenkin ihan kokonaan eri juttu, jos hihna ei ala luistamaan ja Juha innostuu ....

  VastaaPoista
 24. Täytyy muistas suurelta osin päätökset ei perustu kuntalaisten etuun. Nyt päätökset ei perustu mihinkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan oikein. Halutaan ostella rakennus selvittämättä sen kuntoa ja palkata väkeä ilman perusteita tai tarvetta. Taloudesta ei välitetä vähääkään.

   Poista
 25. Nyt on neuvottelujen aika. Riidat loppuvat sopimalla ei äänestämällä.

  VastaaPoista
 26. Plari on koonnut lauantain lehteen hyvän koosteen tästä epäluottamus-aloitteesta. Positiivinen yllätys eli ei mitään imperiumin vastaiskua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Media on muuttunut, demokratia toimii.

   Poista
 27. Kivaa aamua koululaisille!
  Kiitos käynneistä ja kommenteista! Kyse ei ole riidasta, vaan siitä, mistä riita syntyi. Jos osa päättäjistä toimii itsekkäästi, vähät välittäen kaupunkilaisten edusta, ottaa päätöksissä armottomia taloudellisia riskejä eikä välitä, kaupungin korkeimman päättävän elimen, valtuustoin kannasta tuon taivaallista, on siihen puututtava kovalla kädellä. Ei kaupunkilaisten etu toteudu, jos keskusteluyritykset päätöksistä, niiden taustoista ja seurauksista kääntyvät plus rajoittuvat vappulauluihin ja 1918 sotaan. Valtuuston enemmistö, joka kasvaa tästä, puuttui asiaan liiankin hitaasti.

  Kannattaa pitää mielessä, että tässä casessa ei enää todellakaan ole kyse riitelystä vaan kaupunkilaisia uhkaavan taloudellisen romahduksen torjumisesta ja autotehtaan tarjoamien tulevaisuuden mahdollisuuksien hyödyntämisestä. Nyt toimintaa myös demareihin ja pro-poppooseen, ette tekään voi olla muutaman tyypin vietävissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuollaisten kanssa voi sopia mistään, mutta on kokoomuksessakin näitä sisällissodasta riitaa ammentavia päättäjiä.

   Poista
 28. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Kuten totean aiemmin, hallituksen pöydän ympärillä tarvitaan muutoksia. Ei riitä, että ainoastaan Laaksonen ja Wala siirtyvät syrjään, myös kokoomuksen syytä vaihtaa väkeä, kuten demareiden puheenjohtajistossa.

  Uudenkaupungin Sanomissa on oivallinen juttu, kiitos Burin ja Isotalon. Jos teidän kynänne olisi kirjoittaneet jo 2008, Uusikaupunki olisi koko lailla paremmassa jamassa.

  VastaaPoista
 29. Entinen päätoimittaja piti median avulla kavereitaan vallassa ja se kävi kalliiksi uusikaupunkilaisille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miljoonien lasku, mutta jäihän meille hallit ja korjausvelkaa.

   Poista
 30. Kieltämättä US:n uutisointi asiasta yllätti positiivisesti neutraalisuudellaan. Sen verran voi uutisointia korjata, että valtuustossa on edelleen 43 jäsentä.
  JAa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä kirjoitus oli hyvä jopa totuuden mukainen karkeavedos.

   Poista
 31. Tänään Kanerva plus ent.yo-kaverit syövät ja juovat meidän laskuun. Siitä kiitos Vainiolle.

  VastaaPoista
 32. Aivan. Ja joka päivä kansanedustajat syövät ja juovat meidän piikkiin. Veroja maksavat nämä maksaa kuten virkain haltijoiden palkat ja luontaisedut.

  VastaaPoista
 33. Presidentille ei tarjottu edes kahvia, mutta joku Kanerva saa kuninkaan kohtelun.

  VastaaPoista
 34. Jussilan ja Huittisen aika on onneksi ohi. Emeriitustoimittajat ja paskat.

  VastaaPoista
 35. Walemedian aika ohi. Nyt odotan oikaisua menneiden vuosien disinformaatiosta.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!