tiistai 15. toukokuuta 2018

MIKÄ ON VALMISTELIJAN VASTUU: 10 vai 20 miljoonaa euroa?

Taannoin meillä esitettiin A-sairaalan ostoa sillä perusteella, että terveyskeskus on korjauskelvoton eli sen kuntoon saattamiseen olisi lurahtanut yli kymmenen miljoonaa euroa. (Jos muistan väärin niin oikokaa - kiitos!) A-sairaalan ostoa kiirehdittiin mitä mystisimmin perustein ja epätoivoisimmin selityksin. Kuntotarkastusta vaatineita syyteltiin jopa kaupungin työntekijöiden huonosta kohtelusta. Kuinka olisikaan käynyt, jos valtuuston enemmistö olisi ottanut todesta esittelijän totuutena esittämät väittämät? - ME EMME PURJEHTISI KOHTI JÄÄVUORTA, VAAN SE OLISI ROJAHTANUT NISKAAMME! Uusikaupunki olisi nostanut velkataakkaansa ostetulla omaisuudella ja korjausvelalla kymmeniämiljoonia euroja.

Aikoinaan meillä hääri valiokunta, joka totesi 500 000 euron virheen olevan niin mitätön juttu näin valtavan kaupungin taseesta, ettei puolen miljoonan euron munaukseen kannata puuttua. A-sailaala casessa puhutaan valmistelusta, joka perustuu, jos ei salailuun tai valehteluun, niin ainakin äärimmäiseen ymmärtämättömyyteen. Olisiko paikalla pistää pystyyn valmistelusääntöjä rajaava valiokunta. Onhan kohtuutonta, jos esittelyn laatu aiheuttaa vailla vastuuta väärän äänestystuloksen, joka kasvattaa verokeruutarvetta jopa kymmenillä prosenteilla.

Perustettavan valiokunnan väen tulee olla aivan toinen kuin viimeksi, sillä tuolloinhan oli kyse lähinnä poliittisten kavereiden suojeluvaliokunnasta, joka armahti mokaajat vastuusta antaen heille jatkoaikaa kaupungin tomppelimaisessa päätöksenteossa. Jos tuolloin valiokunta olisi touhunnut, kuten uhosi ja oikeamieliset odottivat, olisi meillä aivan toinen puheenjohtaja hallituksessa eikä PRO:n vaalimenestyskin olisi jäänyt vaatimattomaksi. Siis jos nyt perustetaan valiokunta tai toimikunta, täytyy sen koostua jostain muista kuin kavereiden suojelijoista ja onnettomista nössöistä, ketkä hautautuvat oman uhonsa alle!

11 kommenttia:

 1. Java sun pitäisi olla valtuustossa.

  VastaaPoista
 2. Kokoomus hiljentäisi Valkosen.

  VastaaPoista
 3. Etäältä katsottuna ja näkemättä a-sairaalan tuoretta kuntotutkimusraporttia po. sairaala taitaa edelleen olla kannattava ostos. Minimikorjauksilla se ja tk saatettakoon tyydyttävään kuntoon, koska nyt ei taida olla kassassa "ylimääräisiä" kymmeniä miljoonia euroja. Ehkä 4-5 vuoden aikana nähdään soten kiinteistötarpeet/-sopimukset ja sitten
  (soteuudistuksen vakiinnuttua?) uusi päätös rakennusten jatkotoimista. Se voi olla jomman kumman rakennuksen osapurkukin. Onhan nyt kaupan iso keskeinen tontti ja rakennusoikeutta.
  Tähän voisi perustettava valmistelusääntöjä rajaava valiokuntakin suostua vai?
  JAa

  VastaaPoista
 4. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Juhan(Aaltosen) kanssa en ala väittelemään kiinteistö- tai rakennusasioista. Minua huolestuttaa eniten valmistelu ja se, ettei laatuun puututa! Soten tulemiseen en usko, mutta silti sen tulemiseen on varauduttava, ehkäpä olisi järkevintä neuvotella yhdessä naapurikuntien ja etenkin Laitilan kanssa!

  VastaaPoista
 5. Pahuksen hyvä kolumni pitkästä aikaa. Kannattaa lukea
  https://www.aamulehti.fi/ulkomaat/trump-pakottaa-maailmanpolitiikan-luutumat-liikkeeseen-pohjois-korean-kim-voi-kokea-gorbatshovin-kohtalon-200942433

  VastaaPoista
 6. Aaltonen ja Valkonen sotkivat kymmenen vuotta sitten kaupungin asiat. Heitä ei kaivata takaisin. Voisivat vaieta ja lopettaa riidan kylvämisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kymmenen vuotta sitten Aaltonen ja Valkonen olivat ainoat järkimiehet.

   Poista
  2. 14.50.
   Niinkö?
   Kaikki asiat saivat sekaisin? Kaikki?
   Jos noin olisi ollut niin mitä 41 valtuutettua sitten teki? Katsoi vierestä kun kaikki meni sekaisin.
   Mitä kaksi silloista Suurta johtajaa teki? Katsoi vain vierestä.
   Joten eiköhän tuon ajan "kaikki sekaisin" kerro siitä, että mainittu parivaljakko taisi kysellä ja availla liian kiusallisia asioita?
   14.50 voisi vastata.

   Poista
 7. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Tuolloin oli runsaasti järki-IHMISIÄ, mutta yksi junttasi ja neva-haapavuorelaisten avulla saatiin huonot asiat läpi.

  VastaaPoista
 8. Jäihän meille hallit ja Tontonmäki. On Ubio-etanolia ja ties mitä. Hyvinhän meillä.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!