sunnuntai 27. toukokuuta 2018

UUSI MENESTYSTUOTE KAIPAA MARKKINOINTIA!

Uusikaupunkilainen menestystarina on alussa ja kaipaa kaupunkilaisten tukea.

Aikoinaan kaupunkimme elinkeinopolitiikka, että media toitotti Uuttakaupunkia elinkeinoelämän ykköskylänä. Samat yrittäjät palkitsivat paikallismediassa toisiaan ja kaupungin johtoa suitsutuksin, vaikka kaikki menikin pääsääntöisesti poskelleen: Työpaikat väheni, väki väheni, palveluita ajettiin alas, kaupungin työntekijöitä lomautettiin ja heille jaettiin lopputilejä, kaupungin omaisuutta myytiin, verot nousivat ja velka kasvoi. Miljoonia hakattiin huuhaa valmistelun seurauksena hankkeisiin, joista ei tullut mitään tai jos sotain syntyi, kuten soijatehdas, siitä ei rahoittaja eli uusikaupunkilainen veronmaksaja hyötynyt mitenkään.

Kaupunkilaisen rahoilla tapahtuvan elinkeinopolitiikan tulee aina hyödyntää kaupunkilaisia mahdollisimman laajasti ei siis pelkästään julkisuudenkipeätä virkahenkilöä tai torivahdiksi haluavaa yrittäjää. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaupungin väkimäärä kasvaa eli sinne muuttaa uusia ihmisiä rikastuttamaan veropohjaa tai kaupungin yksityiset palvelut paranevat. Kun Uudessakaupungissa ei tapahtunut näin, vaan suojeltiin median ja sitä kuntalaisten rahoilla tukien pientä yrittäjien joukkoa, alkoivat ostosmatkat muualle lisääntyä. Jos joku epäilee tätä, niin ottakoon lauantai-iltapäivällä suunnan tyhjästä Uudenkaupungin keskuksesta uusikaupunkilaisia vilisevään Myllyyn.

Jos kaupunki haluaa toimia aktiivisesti yritysten eteen siten, että se hyödyttää myös veronmaksajia, joiden rahoilla operoidaan, tulee toiminnan painopiste kääntää aloittaviin yrityksiin. Monella yrittäjällä on idea, joka toteutuessaan pursuaisi työtä ja vaurautta yrittäjän lisäksi hänen itsensä ympärilleen. Kuitenkin varsin tiheään yrittäjien menestystä rajoittavat heidän yksinäisyydestä johtuvat rajoitteet. Kovin harvoin samalta ihmiseltä löytyy kuningasidean lisäksi kykyä markkinointiin, rahoituskuvioiden hallintaan, verotuskiemuroiden osaamista, tukiverkon tuntemista jne. Kun kerran kunnassa on elinkeinoheppu, hän voisi kartoittaa yritysten ja yrittäjien puutteet ja saada yrittäjät tukemaan osaamisellaan toisiaan.

Postitien Jäätelön käsin pienissä erissä tehdyt tuotteet häikäisevät laadullaan ja niiden menekkiä rajoittaa ainoastaan yleinen tiedonpuute jäätelöstä. Huomautan vielä, että jäätelöpuolen ykkösmaat ovat Suomi ja Italia - näiden parhaat puolet yhdistyvät Postitien Jäätelön jäätelössä mahtavaksi makuelämykseksi. Mahdollisesti pienellä markkinointi- ja viestintätuella Postitien Jäätelön jäätelöstä voisi tulla melkoinen työllistäjä ja PR-tekijä Uudellekaupungille. Ehkäpä kaupunki voisi auttaa paikallisia elintarvikkeiden jalostajia keskittymään samalle nurkalle tukemaan toisiaan.

Postitien Jäätelön tuotteita myydään ainakin Pakkahuoneen Puodissa. Samasta kiinteistöstä löytyvät jo tuoreet kalat ja maittavat leivonnaiset - miten olisi, jos sortimenttia lisättäisiin paikallisilla lihajalosteilla ja juustoilla? -Tuskin kukaan panisi hanttiin moisen paikallisherkkukeitaan kasvamiselle. Pakkahuoneen Puodin yläkerrasta löytyy useille paikkakuntalaisille tuntematon palvelupiste: HYVINVOINTIKESKUS! Markkinoinilla, viestinnällä kaupunki kykenisi nostamaan kaupunkilaisten ja yrittäjien hyvinvointia.

Linkki:
PAKKAHUONEEN PUOTI

15 kommenttia:

 1. Tuli ostettua Postitien jäätelöä asunhan melkein Postitien varrella. Olipa hyvää.

  VastaaPoista
 2. Kiitos käynneistä ja Hartolle kommentista! Käsintehty tuote on aina massatuotteita parempi - poikkeuksen tehnee armeijan rokka, mutta sen smaittavuuden alaisuus taitaa piillä nautintaympäritöstä.

  VastaaPoista
 3. Luuleeko joku, että meidän tohtoreita kiinnostaa jäätelö tai elinkeinopolitiikka. Viro Meksiko ja minä minä minä. Nillä meillä mennään.

  VastaaPoista
 4. Teoreetipelleiltä puuttuu elämänkokemus ja se näkyy päätöksissä.

  VastaaPoista
 5. Kouluttaisitko sinä itsesi tohtoriksi ja tulisit äidin helmoihin työttömäksi. Jos joku niin tämä tyyppi on nolo ja yhteiskunnalle kallis menoerä. En voi ymmärtää miksi vasemmisto päästää itsekkään öykkärin matkustamaan kansan rahoilla ykkösluokassa. Pitkissä kirjoituksissa tohtori paljastaa itsekkyytensä ja yhteistykyvyttömyytensä. Forss ja Partanen ajattelevat asiat asioina ja tavoittelevat päätöksissä kaupunkilaisten parasta. On se kumma miten työläiset kaksi pääluottamusmiestä on jäänyt vasemmistoliitossa vähemmistöön. Onko vasemmistoliitto Forssin jälkeen enää luvuissaan epäonnistuneiden surkimusten koti. Se tie päättyy seuraaviin vaaleihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukaan ei kouluta itseään tahallaan työttömäksi. Toiset tohtorit pärjää paremmin maailmalla toiset syö äitinsä puuroa peräkammarissa ja pätee lapsuusympyröissä.

   Poista
 6. Vasemmistossa katsotaan ylöspäin niitä jämätohtoreita, jotka eivät pärjää työssä eikä oikeistopuolueissa.

  VastaaPoista
 7. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Voimme pohtia tohtorin sopivuutta vasemmistoliittoon ja jokainen voi jopa itse vaikuttaa asiaan liittymällä puolueeseen. Puolueet ovat aina kiinnostuneita uusista aktiivisista vaikuttajista. Toisen työttömyydellä ilakointi on alhaista puuhaa. On yhteiskunnan päättäjien syytä, jos ihminen koulutetaan tohtoriksi vailla työmahdollisuuksia. Ennen kuin vinoilette, ajatelkaa kuinka paljon aikaa on kulunut opiskeluun, se varmasti harmittaa asian kokenutta itseään ilman naljailuakin. Jätetään myös kotiolot rauhaan, jospa vaikka käydään Pakkahuoneen Puodissa ostamassa Postitien jäätelöä ja popsitaan sitä!

  VastaaPoista
 8. Kyllä Ukissa työtä löytyy. Se sitten on toinen asia kiinnostaako työ. Tyhmempikin tietää ettei tohtorille löydy työtä Ugista, kyllä muualle on lähdettävä. Sitten tulee se eteen ettei Laaksosen luonteen omaavaa kukaan päästä työhaastattelua pitemmälle.

  VastaaPoista
 9. Vasemmiston matalaotsaiset typerykset pitävät tohtorit vallassa. Heistä on helvetin hienoa, kun meillä on tohtoreita hallituksessa. Se vaan on tosiasia, että nämä eivät tiedä eivätkä välitä yhtään mitään tavallisen ukilaisen elämästä. Äänet kelpaa, mutta sen jälkeen alkaa riitely, matkustelu ja rahan poltto. Tästä ei hyödy muut kuin nämä saatanan tohtorit.

  VastaaPoista
 10. Autotehtaalla on 5 000 työntekijää, niistä yksikään ei istu hallituksessa, mutta kaupungin kaikki kaksi tohtoria istuvat hallituksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hallituksessa on vain yksi doktor eli Laaksonen.

   Poista
 11. Herran jestas ja kohta työläismatami Koski nousee hallituksen puheenjohtajaksi.

  VastaaPoista
 12. Emmehän halua arvioida ketään koulutuksen perusteella vaan toiminnan perusteella. Oppiarvon negatiivinen korostaminen kääntyy helposti väärinpäin eli vähemmän kouluja käynyt olisi jotenkin huonompi. Näin asia ei ole mutta ei myöskään ole oikein arvostella henkilöitä korostuneesti yksin oppiarvon perusteella.

  VastaaPoista
 13. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Eiköhän nyt jätetä tohtorir kotvaseksi rauhaan. Kun palataan heihin, pysytään heidä poliittisissa sanomissa und tekemisissä. On ikävää, kun yhtä miestä höykkyytetään kohtuuttomasti.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!