torstai 17. toukokuuta 2018

YHTEISTYÖLLÄ SOTEPEIKKOA VASTAAN?!?

Sotea eivät juuri muut taida toivoa kuin Sipilän sisäpiiriläiset ja lehmänkauppakumppanit, jotka alistavat puolueensa käskytyksellä siihen. Nolouden huipuksi ja demokratiaa vähätellen vailla merkittävää kannatusta olevat siniset takaavat SOTE:lle nykyisen teoreettisen enemmistön. Soten ongelmahan ei ole Suomen rahapula vaan se, että rahamme suolletaan tuottamattomaan pääkaupunkiseutuun. Tämän vuoksi luulisi etenkin keskustan riveistä sikiävän vaihtoehtoja.

Halusimme tai emme, meidän tulee varautua Soten tulemiseen ja toivoa, että Sote ei tule ja mainittu varautuminen jää menetetyksi ajaksi plus kuluksi. Ehkäpä Vakka-Suomessa olisi syytä pyrkiä yhteistyöhön. Mahdollisesti siitäkään ei ole Soten tiimoilta mitään hyötyä, mutta tuskinpa yhteistyöstä mitään haittaakaan seuraa. Vehmaa, Pyhäranta, Kustavi, Taivassalo, Laitila ja Uusikaupunki ovat yhdessä edes hiukan enemmän kuin kukaan näistä yksin. Jos kuntien väliset neuvottelut saataisiin käyntiin pyöreän pöydän periaatteella, voisi siitä syntyä jotain positiivista ynnä pysyvää. 

Ensinnäkin kunnat voisivat vaikkapa yhdessä kartoittaa toimivat sotetilat ja niiden vaatiman logistiikan. Tältä pohjalta lähdetään synnyttämään kaikkia maakuntalaisia mahdollisimman tasapuolisesti palvelevaa laadukasta sotetarjontaa. Jotta yhteistoiminnasta voisi itää edes teoreettista hyötyä, pitäisi kuntien edustajien olla yhteistyökykyisiä. Tämä koskee etenkin Uuttakaupunkia - Jos Uudenkaupungin nykyiset päättäjät pääsevät huseeraamaan, saattaa koko Vakka-Suomi muuttua, enemmistöpäätöksellä,  purkukuntoisten rakennusten keskittymäksi. Toinen, nykyisissä uusikaupunkilaisissa päättäjissä oleva riski piilee riitelyssä: yhtäkkiä sotevalmistelu saattaa muuttua kinaksi vapunvietosta tai 1918 tapahtumista. Siksipä esitän uusien kasvojen valitsemista Uudenkaupungin poliittisen kärkeen ja Laitilan aloitteellisuutta yhteistoiminnan luomisessa.

5 kommenttia:

 1. Siinä nähdään kuinka lapsellista porukkaa loppujenlopuksi koulutettut henkilöt on. Kun ei vaikuta kenenkään elämään mitenkään.

  VastaaPoista
 2. Pro ja demarit eikä Laaksosen vassarit välitä tosiasioista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai niilläkin on oikeus mielipiteeseen.

   Poista
 3. Kas näin
  Liian iso pala kirjoitti 18.5.2018 klo 08.23
  Ukin haasteet tuntuvat olevan liian suuria ja siksi kaikki tappelevat keskenään. Demareilla on sisäisiä riitoja, vasemmistolla on sisäisiä riitoja, kokoomus.. no joo.. Kaikilla on paljon ongelmia, ellei sisäisiä niin sitten ei tulla toimeen toisten kanssa. Ukin politiikka on pelkkää riitelelyä ja se voi hyvinkin johtua ylisuurista hankkeista ja haasteista.

  Nyt olisi se kuuluisa aikalisän paikka. Nyt pitäisi ryhmien saada ensin omat asiat kuntoon ja sitten miettiä mitä he voisivat tehdä, jotta suhteet muihin ryhmiin paranisivat. Miettikää mitä on pakko tehdä ja miksi. Lapsellinen riitely on surullista seurattavaa. Kasvakaa aikuisiksi ja yrittäkää muistaa, että Uki on ihan kiva pikkukaupunki, eikä mikään Turku. Menkää vaikka uimahalliin uimaan, se on ihan kiva paikka.

  Lapsenne käyvät kouluissa joissa on hyvä sisäilma ja se on paljon enemmän kuin monessa muussa paikassa Suomessa, joten siitäkin voi iloita. Pienten kohdalla ei taida asia olla ihan niin varma tosin. Puhdas sisäilma on nykyään suuressa arvossa, sillä ilmastomme on muuttunut yhä edullisemmaksi homeille ja rakentamisen laatu on huonontunut valvonnasta huolimatta.
  Vastaa
  Totuuden torvi kirjoitti 19.5.2018 klo 08.16
  Erimielisyydet johtuu,huonosta asioiden valmistelusta,johtajjuusongelmasta,kh;n puheenjohtajan päähänpinttymistä saada asiat menemään vain ja ainoastaan niinkuin hänelle sopii.Näin minulle kerrottiin.Todellakin huolestuttavaa,Strategiaan paloi aikaa ja rahaa,hallintosääntöä ei valmistella,organisaatio uudistus kesken, osa tosin viedään sekin väkisin läpi!

  VastaaPoista
 4. Mistä nämä tekstit on kopioitu? En löytänyt Forssin blokista. Onko muitakin toimivia bloekeja? Jo olisi aika. Kaupunginjohtaja, hallituksen- ja valtuustonpuheenjohtajat voisivat käydä niissä keskustelua kaupunkilaisten kanssa. Walalta taas päätön kannanotto lehdessä.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!