lauantai 2. kesäkuuta 2018

PAIKAT UUSJAKOON!

On tullut paikkojen uusjaon aika, sillä aika on erottanut epäluotettavat, aikaansaamattomat akanat todellisista tekijöistä eli jyvistä, joiden ajatuksista ja teoista kaupunkimme positiivinen tulevaisuus voi itää. On varsin ikävää, että muutamien luottamus on romuttunut totaalisesti. Heistä ei ole sen vertaa riemua kaupunkimme asukkaille kuin sairaanhoitopiiriin jätetyllä adressilla, jolla pyritään vaikuttamaan valtakunnan hallituksen päätöksiin. Vanhat koirat eivät opi uusia temppuja, mutta ehkäpä vanhojen koirien harhaan johtama nuorempi vuffe oppii tavoille, joka hyödyttää koko taloa.

Mielestäni Sami Laaksonen joutui paikkaan, josta hänellä, kuten myöskään koko kuntasektorin toiminnasta, ei ole vähäistäkään käytännön kokemuksesta. Ei miestä pidä pystymetsästä nostaa hallitukseen, mutta ei häntä pidä myöskään pudottaa sieltä takarivin Taavien harmaaseen rivistöön. Muistakaa ettei Laaksonen tehnyt virhettä hallitukseen menosta, muut valitsivat hänet sinne.

On vähintäänkin kohtuullista antaa miehelle tehtävä, johon hän hallituksessa saamansa kokemuksensa ja koulutuksesta saamansa pätevyyden vuoksi sopii kuin saparo sian kannikkaan. Tehdään Laaksosesta uuden koulutuslautakunnan puheenjohtaja, sinne hän sopii huomattavasti paremmin kuin tehtävää nykyisin onnettomasta hoitava lajitoverimme. Hallitukseen vasemmistoliitto voisi valita pitkänlinjan kunnallisen osaajan, jolla on selkeä duunaritausta.

Demareilta löytyy tukulti hyvää ja yhteistyökykyistä väkeä. Jostain kumman syystä nämä luottamushenkilöt ovat jäänet taka-alalle. Nyt on aika korjata tämä virhe ja nostaa Esko Tähtinen valtuuston puheenjohtajaksi. Hän osoitti jo aikoinaan kouluverkkotaistelun käydessä kovimmillaan kykynsä puolustaa heikompia ja etenkin kykynsä kuunnella sekä tehdä yhteistyötä muiden poliittisten ryhmien kanssa. Eskoon luotetaan muissa puolueissa eikä hän syyllistyisi koskaan nykyisen valtuustonpuheenjohtajan tyyliseen riidankylvämiseen. Mikäli kyse on naispaikasta, siihenkin löytyy demareilta oivia vaihtoehtoja kuten Reijonsaari ja osaamisensa sekä yhteistyökykynsä tarkastuslautakunnassa näyttänyt Kaitanen.

Yhtä tärkeää kuin demareille, on myös kokoomukselle poistaa nollamiehet hallituksen pöydästä. Sinne täytyy saada kokemusta, luottamusta ja yhteistyökykyä, joten kuka sopisi tehtävään paremmin Johanna Kutilan pariksi kuin Seppo Nikula. Meidän täytyy muistaa, että vielä viime vaalit käytiin Jussilan ja Huittisen luoman valheellisen mediamaailman jälkimainingeissa. Siksipä yhdenkään puolueen ei ole syytä liikaa tuijottaa nollamiesten mediapelillä keräämiä äänimääriä. Henkilövalinnoissa saa ratkaista vain yksi asia: KAUPUNGIN JA SEN ASUKKAIDEN ETU!

25 kommenttia:

 1. Java kirjoittaa taas asioita joista hän ei tiedä mitään. Laaksonen junttasi itsensä hallitukseen ja matalaotsaiset vassarit nöyrtyivät tohtorin edessä. Hänen valintansa opetuslautakunnan puheenjohtajaksi olisi pahempi katastrofi kuin Ankelo ikinä. Luulisi sinunkin Java jotain tajuavan.

  VastaaPoista
 2. Esko Tähtisen suhteen Valkonen on oikeassa. Laaksoselle ehdotettua roolia epäilen. Reijonsaari on minulle pettymys.

  VastaaPoista
 3. Kiitos käynneistä ja kommenteista! En tunne Laaksosta, mutta lautakunnassa on muitakin, joten tuskin hän siellä ihmeemmin sooloilee. Haluan mielellään nähdä ihmisessä hyvää, enkä voi itse näkemättä uskoa, että kukaan on täysin kelvoton. Päätös on vasemmistoliiton, siellä mies tunnetaan, minä vaibn heitä ajatuksia kehiin.

  VastaaPoista
 4. Vaaditaan vähintään yksi Valkonen koulaan pitämään Laaksonen aisoissa.

  VastaaPoista
 5. Valkonen lienee juonut yhden kuohuvan liikaa tänään juhlissa kun kirjoittelee taas tavanomaista lennokkaampia ehdotuksia henkilövalinnoista. Uuden 1. kauden valtuutetun paikka ei ole hallituksessa saati jonkun lautakunnan puheenjohtajana. Eikö näitä uraputkia ole saatu jo taivastella kohta 10 vuotta. Eräskin tuli suoraan ulkomailta Etelä-Euroopan vuoristosta puheenjohtajaksi 2009 ja siitä saamme nauttia edelleen. Koko ajan on ollut jokin paini päällä jossain suunnassa. Kiitos ei!

  VastaaPoista
 6. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Juhlissa join yhden kouhuvan ja kotona kera Auran pari Sandelsia, joten lennokkuus ei johdu erilaisista kuohujuomista. Kiitos historian kautta tapahtuneesta valistuksesta. Eipä todellakaan ole nämä merkkipaikoille päässeet ensikertalaiset aikaansaannosansioillaan päätä posiivisesti huimanneet.

  VastaaPoista
 7. Esko Tähtisen teesit muistetaan. Hän on aito sosialidemokraatti.

  VastaaPoista
 8. SDP täytyisi päästä eroon itsekkäästä kanakolmikosta. Puolueen uskottavuus on koetuksella.

  VastaaPoista
 9. Minäkin ihmettelen demarien valintoja. Siinä puolueessa ei yhteistyö arvossa. Vappupuhe oli moukan käsialaa.

  VastaaPoista
 10. En voi ymmärtää kuinka Java on tohtorin lumoissa. Ei lautakunnan puheenjohtajaa tarvitse vaihtaa huonosta huonoksi. Sinä Java olisit hyvä valinta Ankelon paikalle.

  VastaaPoista
 11. Valkonen pyöritti koulaa haluamaaansa suuntaan. Ikävä, että hallitus muutti päätökset.

  VastaaPoista
 12. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Lautakunnassa oli asioihin perehtyvä, suunsa uki saanut enemmistö eli ei sitä kukaan pyörittänyt. En ole kehenkään lumoutunut, hsluan vain nähdä ihmisessä hyvää ja antaa hänelle mahdollisuuden. Eikä demareiden hyvät tyypit rajoitu mainittuun kolmeen tapaukseen, jostain ikävästä syystä puolueen linjalla aidosti olevat on jyrätty ja mamsellitroikka pitää itsekkäästi valtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko valmis antamaan koululaisemme itsekkään houkan käsiin.

   Poista
 13. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Lautakunnassa puheenjohtajallakaan ei ole kuin yksi ääni, joten ei siellä kukaan pääse kukkoilemaan. En voi mitenkään uskoa, että Laaksonen tai kukaan muu voi olla läpeensä huono tai paha ihminen, joka pyrkii vain itsekkäästi vahingoittamaan muita kaupunkilaisia. Enkä halua keskustelun ajautuvan jälleen yhden miehen mollaamiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluaako Valkonen rajata vapaata kommentointia.

   Poista
 14. Kiitos käynneistä ja kommenteista! En rajoita keskustelua muuten kuin liialti yhden persoonan persoonaan puuttuvien kirjoitusten osalta. Esim. anonyymi 2. kesäkuuta 2018 klo 22.45, kirjoittaa asiallisesti asiaa, ilman Laaksosen henkilökohtaisuuksiin menoa. Minua ihmetyttää muutenkin suuresti tapaus Laaksosen muuttuminen mystiseksi puolelta toiselle vellovaksi ilkeilyksi/vainoksi.

  Vasemmistoliiton porukoihin kuuluvat Partanen ja Forss, hehän ovat pääluottamusmiehiä, eikä missään nakkikojuissa toimineita ja toimivia, joten he ovat sopimisen ammattilaisia. Kun vielä huomioidaan vasemmistoliittolaiset Aitamurto, Loven, Varjo, Grönlund sekä Nurminen, ketä en tunne, mutta kenen olen kuullut olevan järkimies, pidän suureena mysteerinä ettei asiaa saada hoidettua puolueen sisällä. Istukaa nyt alas ja sopikaa asiat - TEILLÄ, JOS KENELLÄ ON EVÄITÄ SIIHEN!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitatko, että Forssin ja Partasen täytyisi antaa periksi Laaksoselle.

   Poista
  2. Kiitos käynneistä ja kysymästä! En todellakaan tarkoita Harton ja Maurin periksiantamista. Toivon porukan istuvan alas, käyvän faktapohjaisen keskustelun po. asiassa sekä siltä pohjalta kykenevän ilman ismejä ja ennakkoluuloja toimimaan kaupungin ja sen asukkaiden parhaaksi. On hyvä oppia hyväksymään toisten näkemykset ja mielipiteet, vaikka he olisivatkin "väärässä", sillä päätettävät asiat eivät lopu tähän yhteen - tämän olen oppinut itse kantapään kautta.

   Poista
 15. Et tunne Laaksosta, se ei pysty sopimaan mistään pitävästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laaksosella on omat kannattajansa. Heitä ei sovi väheksyä.

   Poista
  2. Tämä asia ei kuulu vähääkään Valkoselle. Pysyköön kokoomuksessa kylvämässä riitaa.

   Poista
  3. Päin vastoin. Javan tulisi kutsua vassarit neuvotteluihin ja ratkaista riita.

   Poista
 16. Kuntalaisten etuja ajavat on ristitty riidan kylväjiksi.

  VastaaPoista
 17. Henkilövaaleja näköpiirissä!
  Lähes varmasti niitä käydään salaisillla lippuäänestyksillä. Lopputulokset voivat olla yllätyksiä. Yksikin ääni ratkaisee.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!