keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

DEMONIKATU SUOSII VAMPYYREJÄ

Uudessakaupungissa kaupunkilaiset kutsuttiin pohtimaan ja esittämään omia vaihtoehtoja kaupunkimme keskustan näivettyvän synkkyyden poistamiseksi ideoiden valolla. Tilaisuudessa läsnäolijat havaitsivat pian, että järjestäjät olivat tunkeutuneet heidän ajatuksiinsa ja löytäneet sieltä jotain, mistä ajattelijat itse eivät tienneet mitään: Alicenkatu katetaan. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, ettei paikalle saapuneiden omia ideoita juuri kuultu, vaan ne oli ennalta päätetty viranhaltijapäätöksellä. Emmekä pääkadun kattamisen suhteen voi puhua mistään valoisasta ideasta, vaan synkästä puolivillaisen ajatustoiminnan murheellisesta lopputuloksesta.

Kattaminen maksanee kaupunkilaisille vajaat puoli miljoonaa euroa(oikaiskaa, jos muistan väärin). Kuvitelkaapa katettua katua helteellä: Kuumuus ja autojen pakokaasut yhdistyvät niin tukalasti, että harva viitsii saapua saapastelemaan tai edes autolla asioimaan Alicellekadulle. Lumisateella katu on pimeä ja entäpä minne valuvat lumen sulaessa katoksen vedet? Lopputulemana katos on ajan kuluessa nuhruinen ja tuskin auringon läpipäästävä irvokas viritys, jota jokainen uusikaupunkilainen pääsi viranhaltijapäätöksen seurauksena rahoittamaan. Käsittääkseni ainoat keitä moinen viritelmä palvelee, ovat auringon valolle allergiset vampyyrit.

Hän joka on ongelman aikaansaanut, ei pysty sitä ratkaisemaan, tokaisi joku joskus. Nyt meillä juuri ne tahot, joiden aikana keskustan kehittäminen on laiminlyöty, yrittävät suunnitella tulevaisuuden keskustaa ja ennusmerkeistä kaikki voivat todeta: RAHAA MENEE VAILLA VASTIKETTA! Luuleeko joku todella, että he ketkä ovat pitäneet keskustamme 1980-luvulla, kykenevät nostamaan sen 2030-luvulle? Jos meillä olisi kaupungin laitamilla edes kunnon ostoskeskuksia, prismoja tai citymarketteja, jonne väki tulisi ostoksille kaikkialta Vakka-Suomesta, voisimme jollain tempauksilla saada ostoskeskusten asiakkaat kaupunkimme keskustaan. Mutta, kun meillä on vain alemman kokoluokan marketteja, niin ihan tavalliset konstit eivät elvytä keskustaamme.

Keskustamme kehittämisen yhteydessä ilmenee selvää henkilöautovastaisuutta. Sitä tosiasiaa ei hyväksytä, että jopa tässä autokaupungissa on totuttu henkilöautojen tarjoamaan liikkumisen vapauteen. Jotta kaupunkimme toimisi edes osittain ilman henkilöautoja, täytyisi tuo osa korvata julkisella liikenteellä. Se taas ei toimi tällä väkimäärällä, vaan kaupungissa tarvittaisiin vähintään 20 000 asukasta. Julkisia kulkuneuvoja voisi yrittää ottaa käyttöön esim. nonstop linjoilla ja yhteistyössä Laitilan, Vehmaan ja Pyhärannan kanssa. Henkilöautoilun hankaloittamisen seuraukset saattavat olla arvaamattomia ja tyhjentää keskustamme lopullisesti, joten vaihtoehtoja henkilöautoilulle esim. pysäköintirajoitusten sijaan.

Ajattelimmepa kaupunkimme keskustan kehittämistä kuinka tahansa, törmäämme aina kaupunkimme asukasmäärään. Sen sijaan, että tungemme, eräiden väittämien mukaan, jopa kolmatta miljoonaa euroa keskustakokeiluihin, tuolla rahalla voisimme saada jotain pysyvää ja muuttoliikettä vauhdittavaa aikaiseksi. Voisimme kunnostaa vaikkapa uimarannan leirintäalueen ja veneidensäilytyspaikan väliin. Toinen vaihtoehto uimarannalle löytyy Salmerin lähellä olevasta vanhasta uimarannasta. Rantamme ovat pääsääntöisesti hoitamatonta ryteikköä; muualla niitä kaavoitetaan asumiseen ja viihtymiseen. Samoin satsaaminen liikuntapuitteisiin ja vapaa-aikaan toisi kaupunkiimme uusia asukkaita. Tuntuu ihmeelliseltä, että puolet monitoimihallin hinnasta ollaan valmiita laittamaan johonkin ufoon katukokeiluun, joiden puuhaajat ovat tuskin onnistuneet missään.

On käsittämätöntä, jos samaan aikaan hakataan kaupunkilaisten rahaa kaupungin keskustan kehittämiseen ja toisaalta kaupunki yrittää näivettää keskustan palveluita siirtämällä osan omista palveluista Viikaisten mäelle kaavailtuun mammuttirakennelmaan. Keskustan tilanne on nyt toinen kuin joku aika sitten, jolloin sieltä et löytänyt ensimmäistäkään elintarvikeliikettä. Tuntuu kummalliselta, että samalla kun yksityinen sijoittaa keskustaan, kaupunki on sijoittavinaan keskustaan, mutta käytännössä on valmis käyttämään kymmeniämiljoonia euroja keskustan näivettämiseen. Tarvitsisimme niin keskustan kuin koko kaupungin osalta kokonaisvaltaisia suunnitelmia erilaisine vaihtoehtoineen. Avoimesti toteutettu vaihtoehtorikas valmistelu saa kaupunkilaisten keskuudessa aikaan positiivista vuorovaikutusta. Yhden mallin vaihtoehto herättää puolesta ja vastaan -ilmapiirin sekä tyytymättömyyttä.

Kaupunkimme keskusta on tasainen eli sillä liikkuminen käy helposti myös liikuntarajoitteisilta. Toisin on Viikaisten mäen suhteen, jonne harva rollaattorin käyttäjä pääsee könyämään. Lisäksi ihmetyttävät ne toiminnot, mitä päivällä kouluna toimiva rakennus tarjoaa illalla ja yöllä ikäihmisille, joista osa ei edes pääse omin voimin po. paikalle. Aikoinaan hyppyrimäen tietämille suunniteltiin senioritaloa eikö vastaavan paikka olisi keskustassa lähellä parantuneita kaupallisia palveluja. Ja miksi tehdä pelkkää senioritaloa, voihan samassa rakennuksessa asua muitakin kaupunkilaisia merimaisemasta nauttien. Kun keskustassa on tilaa ja terveydenhoitotilamme haiskahtavat homeelta, eikö niillekin palveluille voida rakentaa uudet modernit tilat kaupunkimme keskustaan?

Kokonaisvaltaisella pitkäntähtäimen suunnittelulla ja avoimesti vaihtoehtoja punniten me saamme kaupunkimme sekä sen keskustan eläväksi. Itse olen viehättynyt Juha Aaltosen tornitalosta, joskin täydentäisin sitä talon huipulla olevalla näköalaravintolalla ja miksei tornin yhteydessä voisi olla rutkasti paikoitustilaa ja terveyspalveluita. Tavoitteena voisi olla kaupungin, maakunnan ja yksityisen tahon megahanke HAIN HAMMAS!64 kommenttia:

 1. Miksei Java mene tilaisuuksiin esittämään ideoitaan. Tuntuvat ihan hyviltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esitti Valkonen tai Aaltonen kuinka hienon idean tahansa, se tyrmätään aina. Niin se on tässä kaupungissa.

   Poista
 2. Järki ei kelpaa Uudenkaupungin päättäjille.

  VastaaPoista
 3. Uki keskusta kokoomus
  Ketterää toimintaa ja valtion varoista

  http://ls24.fi/uutiset/jyrki-santalan-syytteet-torkeasta-petoksesta-nurin

  http://ls24.fi/uutiset/itku-tuli-ja-suomen-lippu-nousi-salkoon-jyrki-santala-kertoo-olevansa-huojentunut-ja-helpottunut

  http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/3992312/VTV Hallitus veivasi 90 miljoonaa euroa laittomasti eduskunnan ohi

  VastaaPoista
 4. Olen Javan kanssa paljolti samaa mieltä. Kaikki esitykset eivät varmaan olekaan vakavasti tehty vaan keskustelun herättämiseen.

  VastaaPoista
 5. Henkilöjunalla torniin ostoksille ja munkkikahveille kymppikerrokseen näköalaravintolaan
  "
  Kaupunki voisi kyllä, ehkä, kiinteistön ostaa, muuttaa heti rakennetun tontin asemakaavaa ja sallia tontille ison rakennusoikeuden ja jopa 10 kerroksisen liike-asuinkerrostalon rakentamisen. Mahdollisesti "entisen Eka-Marketin" tonttikin voitaisiin liittää uudelleenkaavoitukseen piiriin. Nämä tontit voisi jopa yhdistää kauppakeskustarkoitukseen.

  Rakennusoikeutta pitäisi olla, jotta saadaan autopaikkojakin riittävästi, ainakin "puolen korttelin verran kahteen kerrokseen maan alle".

  4-10. kerroksiin asuntoja, kenties 10. kerrokseen näköalaravintola. Näkymät ylimmistä kerroksista jopa Isokariin saakka!

  Uki voisi alkaa jo markkinoidakin hanketta: Ukin uusi keidas 2022: ostoskeskus iha keskustas, lähes rannas. Tul vaik paatil kaupoil!
  Elävöityminen vaatii magneetin, kauppakeskus/tornin, joka tarjoaa puitteet muullekin. Nykyihminen halunnee enenevässä määrin saman katon alle erilaisia ajanvietepalveluja tms. Yhden pysähdyksen taktiikalla.
  Tämä on mahdollista, jos pääset työnimellä UkiShopTower:iin autolla. Ehkä jopa paatilla, ja kohta ehkä henkilöjunallakin!

  Sopii pohtia, mitä Ukin keskusta kaipaa vai annetaanko olla näin?
  Yhteenveto: kaupunki luo puitteet, joille voi rakentaa. Kaupunki hyötyy.
  Yksi idea on nyt heitetty pyöriteltäväksi.
  Muistetaanpa vielä, että tuota "ostoskeskusta" on hahmoteltu nykyisen kaupungin varikon alueelle. Mitenköhän se elävöittää Alistakatua?
  JAa

  ""

  VastaaPoista
 6. Siinä on tarjolla hyvä idea toteutettavaksi. Nyt arkkitehti unohtaa apollit ja demokadut ja ottaa yhteyttä Javan ja Juhaan.

  VastaaPoista
 7. Java vittuilee liikaa. Kuka haluaa kutsua sellaista luokseen.

  VastaaPoista
 8. Mitä kutsuja tässä tarvitaan kun ideat voi lukea netistä vaikka täältä.

  VastaaPoista
 9. Nämä teidän kauppakeskushömpötykset on kuin se tv-mainos, jossa rakennettiin hieno kompleksi ja lopussa kysytään "mistä ne asiakkaat saadaan".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Tehdään viihtyisä kaupunki, jossa ihmisen on parempi elää ja harrastaa. Silloin tänne tulee asukkaita ja niiden jälkeen syntyvät ostoskeskukset.

   Poista
 10. Näin on. Pitäkää tunkkinne. Vakuudeksi katsokaa tämä video, jossa puhutaan sääntösuomesta ja siitä ettei Ukissakaan mitään kannata tehdä.
  Kiillottakaa perkele niitä jalkakäytävien reunakiviä miljoonalla eurolla. Koska te niin haluatte. Laiskat päättäjät, saatana.
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1782888135088143&id=259662177410754

  VastaaPoista
 11. Sateenvarjo-idea kopio Rovaniemeltä ja mm.Portugalista. Mutta hieno homma silti.

  VastaaPoista
 12. Asiakasmäärä ja -virta per erikoisliike Alisellakadulla on niin pieni, ettei siihen kannata viritellä sateenvarjoja saati satojatuhansia verorahoja! Kaavoittakaa. Kaavoittakaa tilaa Citymarketille ja tai Prismalle. Ne vetävät ihmisiä. Eivät mitkään muut enää. Ne vaativat tosin laajan alueen. Onko sellainen kaupungin varikon alue? Huomatkaa, että melkein keskustassa on jo K-supermarket ja S-market.
  Nyt esimerkiksi Byggmax hakee Ukista isoa hallitilaa ja maksaa palkkionkin jos saa käyvät tilat.
  Onko tämä huomattu jo Mörnessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaista tekstiä syntyy, kun kirjoittaja on pihalla asioiden taustoista.

   Poista
  2. Hmm.
   Erikoisliikkeissä käy vain murto-osa ihimisistä silloin, kun on erityinen tarve. Joka päivä et käy apteekissa, sähköliikkeessä, sisustustavaraliikkeessä, kirjastossa, kirjakaupassa, pullakahveilla, lounaspaikassa ja kenkäkaupassa.

   Sen sijaan ruokakaupassa käyt lähes joka päivä. Siinä samalla yrität optimoida muutkin kaupassakäynnit. Tästä seuraa asiakaskäynti per kauppaliike per päivä. Joku voi kutsua sitä asiakasvirraksi.

   Kyllä se vaan niin on, että Alisestakadusta tai keskustataajamasta ei saa houkuttelevaa ellei siellä ole joku megahypermarket kylkiäisliikkeineen magneettina. Mutta kun sinne ei enää mahdu toimivaa kokonaisuutta ellei jotain korttelia pureta kaikista rakennuksista. Ne korttelit ovat aika vähissä.

   Jos olisi kaksi korttelia tilaa niin sitten sinne keskustataajama-alueelle saisi ostoskeskuksen riittävine parkkipaikkoineen. Ts. vain ylöspäin on mahdollista keskustassa laajentua pienimmillä veronmaksajain kustannuksilla.

   Ukin keskustakaavoitus on jo loukussa. Autotehdas pohjoisessa, teollisuusalueet idässä, terveydenhuoltoalue ja golfkenttä etelässä ja lännessä meri/satama/teollisuus torppaa keskustan alueen laajentumisen nyt melko tehokkaasti.
   Keskustelu jatkukoon.
   JAa

   Poista
  3. Ei tähän kaupukiin tule Citymarketia tai Prismaa. Sen tietää jokainen, jolla on ymmärrystä kaupan lainalaisuuksista. Kyllä tässä kaupungissa puitteet on ihan sitä tasoa, mihin eväät riittävät. Ei megakaupat tai tuhansia katsojia vetävä urheilupyhättö tilannetta muuta. Meillä on asiat kokonaisuudessa ihan ok, joten olkaa tyytyväisiä.

   Poista
  4. Ugin uusimmat palvelut ovat 80-luvulta ja jätetty huollotta. Kirjasto on mätä, terveyskeskus on mätä, koulu on mätä, uimahalli on mätä. Meillä mikään ei ole ok. Kaupan lainalaisuudet kasvuun eivät toteudu, koska Uki taantuu muiden kehittyessä.

   Poista
  5. Tilannetta muuta, megakaupat tai tuhansia katsojia vetävä urheilupyhättö. On se kuitenkin viissiin niin. Puhe olikin keskustan elävöittämisestä. Mitä se muuten oikein tarkoittaa? Onko kaupungissa jonkun pääkadun oltava jollekin jokin olohuoneen jatke muistuttamaan jonkun eteläisen Euroopan lomaparatiisin kaduista? Eli mitä kaupunki esimerkiksi nyt tällä elävöittämisellä haluaa? Pyörittää rahaa paikkakunnalla ja työllistää omaa väkeä. Tietääkö joku tarkemmin niin voi kertoa.

   Poista
  6. Johdossa vika vai onko vallitseva tilanne ok???

   Poista
 13. https://uusikaupunki.fi/asuminen-ja-ymparisto/kaupunkisuunnittelu/kaavoitus/miten-voin-vaikuttaa-kaavoitukseen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uudenkaupungin asumisen suunnitteluun ei tavallinen kaupunkilainen voi vaikuttaa mitenkään. Kaikki muka vaikutuskanavat ovat silmänlumetta, niiden kautta ei etene mikään.

   Poista
 14. Mitä mieltä olette rovaniemeläisten sateenvarjojen kopioimisesta Ukin keskustaan

  VastaaPoista
 15. 21. kesäkuuta 2018 klo 16.44 kommentti on osoitus perusnegatiivisuudesta, jolla Uusikaupunki on jäänyt kehityksestä jälkeen ja menettänyt asukkaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei taida sisälukutaito ja kirjoitetun tekstin ymmärtäminen olla vahvinta alaasi.

   Poista
  2. Eikä positiivisuus sinu. Oletko ajatellut muuttaa Saudi-Arabiaan pyöveliksi.

   Poista
  3. Entisestään vaan vahvistuu ymmärtämättömyytesi asioista.

   Poista
  4. Sinä reppana et ymmärrä edes mitä ymmärtämättömyys on. Jos ymmärtäsit olisit hiljaa.

   Poista
  5. Menehän nyt pikaiseen ottamaan päivän lääkeannoksesi, niin menee kohtaus ohi.

   Poista
 16. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Poistin yhden kommentin, jossa mainittiin henkilön nimen yhteydessä anaali sana. Ei se ole mielipide, missä ihmiset haluavat asua tai mistä haluavat muuttaa pois. Kaikki on käytännössä koettua ja nähtyä. Pitää vain löytää oikeat ratkaisut ja olemme kasvun ja hyvän tulevaisuuden tiellä. Mielestäni sateenvarjot ovat todella hienoja ja tyylikkäästi antavat väriä ja vivahdetta kaupunkiin - KERRASSAAN LOISTAVA OIVALLUS!

  VastaaPoista
 17. Mistä voi lukea tästä Alisenkadun elävöittämishankkeen tavoitteista? Tähän mennessä ei ole tullut mistään paperista ilmi se, että yhtä katua elävöittämällä halutaan ja tavoiteltaisiin uusia kaupunkiin asukkaita. Joten on kyllä erikoista rahankäyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavoite on vain työllistää muutama ihminen ja saada heille positiivista julkisuutta. Kupunkilainen saa maksaa.

   Poista
 18. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Jospa jätämme sättimisen ja politikoinnin sekä ryhdymme juhannuksen viettoon.
  HYVÄÄ JUHANNUSTA KAIKILLE!

  VastaaPoista
 19. Alisenkadun sateenvarjot ovat tuulen jäljiltä rikki ja rumia. Kuka on ensimmäisen, joka saa sateenvarjon päähänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti vakuutukset on kunnossa

   Poista
  2. Vakuutukset mitään auta jos on tehnyt omia viritelmiä ja ne lahoavat ihmisten päälle. Kannattaa varmaan kiertää kyseinen katuosuus.

   Poista
  3. Kaupunki vastaa katujen turvallisuudesta. Joku on myöntänyt luvan.

   Poista
 20. Uusikaupunki on jäänyt pahasti jälkeen mökkien rakennuksessakin 2000-2017 kertoo HS eilen tilastokeskuksen tilastoihin nojautuen.
  Mikä onkaan nyt kaupungin prioriteetti rakentamisessa ja elävöittämisessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökkiläisetkin haluavat palveluita ja virikkeitä.

   Poista
 21. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Ihan mukavan näköisiä sateenvarjot ovat. Minusta on hienoa, että joku viitsii omilla rahoillaan kaunistaa kaupunkiamme. Eikä ne sieltä putoa, on varmaankin sateenvarjojen kiinnittäjä kiinnittänyt vastaavia aiemminkin. Mökkiläisille olisi hyvä olla jotain puuhaa sadepäiviksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ei. Siis Ukin houkuttelevuus rakentaa mökki tänne on pudonnut maan keskiarvon alapuolelle. Se ei tasan tarkkaan ole sidoksissa Alisenkadun houkuttelevuuteen. Tai kaupungissa olevista sadepäivien puuhapaikoista.

   Poista
 22. Älä nyt Java anna mitään turvatakuita. Alinan facebooksivuilta voi käydä katsomassa killuvia varjoja ennen aaton myrskyä. Mitä ovatkaan nyt myrskyn jälkeen?
  Taideteoksen tekijän vastuulla ovat nyt julkisella katualueella.

  VastaaPoista
 23. Reppana nillittäjä oot.

  VastaaPoista
 24. Jos joku saa sateenvarjon päähänsä Alisellakadulla tästä taideteoksesta ja menettää työkykynsä niin kuka on korvausvelvollinen? 22.34 voisi kertoa ystävällisesti vastauksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etsihän itse vastaus kysymykseesi.

   Poista
  2. Hankkeeseen ryhtyvä on velvollinen selvittämään ja tai selvityttämään, että teettämänsä rakennelmat kestävät kuormitusta tai paremminkin ovat turvallisia. Ce-merkittyjä varjot eivät ainakaan ole.

   Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että katualue on kaupungin aluetta, jonka päälle ilmatilaan on riiputettu tässä tapauksessa rakennelma ilmeisesti eri kiinteistöistä, mitkä eivät ole kaupungin.
   Perin erikoinen juttu semminkin kun miettii vaijerien ja sateenvarjojen kiinnityspisteitä ja riskejä ylipäätään.
   Tarvitaankohan tuollaiselle rakennelmalle rakennuslupa, toimepidelupa vai onkohan riittänyt pelkkä ilmoitus? Ja millainen lujuuslaskelma on vaadittu kaupungilla ko. rakennelmasta?
   JAa

   Poista
  3. Saataisiin pitkien oikeusprosessien ja valitusten jälkeen korkemmastaoikeudesta Lex-Uusikaupunki, jos astelman sateenvarjo putoisi jalankulkijan päähän.

   Poista
  4. Tuomioon saattaisi olla vaikutusta sillä, putoaako sateenvarjo kahva edellä vai kärki edellä. Voisi olettaa myös, että pudotessaan kärki edellä riskiaste olisi suurempi. Toisaalta tuulisella säällä varjo saattaisi pudota poikittain, mikä tällöin olisi sen riskisuhde kärki- ja kahvapudotukseen?
   Insinöörit, nuo luojan lahjat kansakunnille, voisivat sitten laskea kiinnitysvaijereiden lujuudet ja kantavuudet eri varjomalleille.
   CE-merkinnöille ei tässäkään tapauksessa pidä antaa mitään painoarvoa, sillä em. merkintä ei ole vielä tae mistään.
   Tuohon lupakysymykseen pystynee parhaiten vastaamaan Uudenkaupungin The Master of Building.

   Poista
  5. Kiinteistön omistajalla on niin sanottu isännän vastuu. Mutta kenen kiinteistöllä varjot ovat kun ne ovat ilmassa. Ohjeistuksissa puhutaan anturoista ja räystäistä, jotka saa ulottua naapurin tontille määrätyn matkan. Mistä rakennelmasta nyt on kyse???

   Poista
 25. Kiitos käynneistä ja kommenteista! En minä mitään turvatakuita ole antamassa, mutta kaipa täällä suurempiakin pelonaiheita on kuin po. sateenvarjot. Kun ajoin aamulla niiden ali, eivät ne minusta rumilta tai uhkaavilta näyttäneet, vain muutama varjo oli saanut tuulesta tarpeekseen eikä yksikään ollut pudonnut.

  Toivottavasti sateenvarjot kaunistavat kaupunkimme kesää ja muutkin yrittäjät sekä kaupunbkilaiset kehittelevät vastaavanlaisia persoonallisia ideoita kaupunkimme kaunistamiseksi.

  VastaaPoista
 26. Kepulaisen Vehmaan kunnan hallintoon Koskiko?
  https://www.vakka.fi/a/ns00242291

  VastaaPoista
 27. Tässä näkyy Alisenkadun sateenvarjot ja kolme eri päällekkäistä hanketta
  https://www.vakka.fi/a/ns00242247

  VastaaPoista
 28. Kaikkeen helvetin pelleilyyn riittää rahaa, mutta kaupunkilaisille tärkeät asiat jäävät rempalleen. Turhaa rahan polttamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnostaisi tietää, mitä demokatu maksaa uusikaupunkilaisille.

   Poista
 29. Sairaala homeessa, uimahalli vuotaa, koulut purkukunnossa ja kaupungin väki liimailee kuvia pahville ja suunnittelee demokatua. Nyt Wala tai Vainio voisi puuttua tähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saavat mellastaa vapaasti sillä demarit, ukipro ja Laaksonen suojelevat heitä.

   Poista
 30. Kaikki eivät tiedä, että he ovat ihan oikeissa töissä. Kaupunkilaiset eivät maksa palkaa siitä, että joillakin on kivaa.

  VastaaPoista
 31. Tule apuun Colt Peacemaker! Täällä ollaan eri mieltä.

  VastaaPoista
 32. Oliko Java rakentelemassa demokadun pienoismalleja? Kysyy nimimerkki Netflix.

  VastaaPoista
 33. Kiitos käynneistä, kommenteista ja kysymästä! En ollut demotapahtumassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun kannattaisi mennä paikanpäälle vaikuttamaan eikä haukkua muiden tekemisiä täällä. Täälä kukaan mitään löydä. Kun täällä ei kukaan käy.

   Poista
 34. Blogin statistiikka kertoo ihan eri lukemia kuin edellinen kommentoija.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!