maanantai 11. kesäkuuta 2018

VALTUUTETTUJEN PAINOSTUSPÄIVÄT!

Uudessakaupungissa päätöksenteko ei perustu faktojen vertailuun ja parhaan vaihtoehdon etsimiseen, vaan poliittisten voimien härkäpäiseen kädenvääntöön. Tässä väännössä kovimmille joutuvat pienten ryhmien vaa´ankieli asemassa olevat valtuutetut. Heiltä vaaditaan kovuutta, joka ei aina pidä, sillä inhimillinen kestävyys on rajallista. Kaupungissamme on synkkiä voimia, jotka, keinoja kaihtamatta, tekevät kaikkensa kääntääkseen yksittäisen valtuutetun pään. Päätöksen jälkeen sopisi huomioida myös se, että jotkut eivät painostustoimissaan välitä vähääkään yksittäisen valtuutetun mielipiteestä.

Meillä valtuutettujen päänkääntämiseksi ja vaientamiseksi käytetään alhaisia konsteja. Jotkut lähettävät nimettömiä kirjeitä, joissa väitetään valtuutettupuolisosi käyvän vieraissa. Prepaid liittymistä lähetellään toisen valtuutetun nimissä kyseenalaisia kutsuja tai häntä mollaavia viestejä. Vanha konsti on viedä laskuja valtuutetun postilaatikosta. Onneksi suurin mollauskanava eli media on muuttunut: Enää lehdessä ei paisutella sadoin tekstiviestipalstan kirjoituksin valheita, jotka perustuvat tekaistujen tutkintopyyntöjen uutisointiin. Olemme asteittain palaamassa normaaliin päätöksentekoon - mutta siihen emme ole päässeet vielä huomenna. 

Huomisen valtuustonistunnon jälkeen saattaa monen anonyymin kiukku kuplia ja purkautua vahvana ulostulona. Minä en kiellä blogien suolaa anonyymeja kommentoimasta, mutta rohkenen toivoa harkintaa ennen kuin mahdollisten takinkääntäjien hutkinta saavuttaa kohtuuttoman tason. Muutamat valtuutettumme saavat parhaillaan nauttia äärettömän voimakkaasta henkisestä painostuksesta. Muistakaa se ja arvioikaa, kestäisittekö itse vastaavan möyhennyksen. Jos tulette siihen tulokseen, että kestäisitte, niin asettukaa ensi vaaleissa itse ehdokkaaksi.

17 kommenttia:

 1. Millähän jotain valtuutettua voidaan painostaa? Eräs blogia pitävä valtuutettu kirjoitti tänään, että häntä kiristetään ikävästi. Eristämällä muistako? Eiköst sellainen ole jo luottamus-mies-toiminta-kiusaamista? Saisikohan siitä jonkin media-ennakko-tapauksen? Joka tapauksessa kullakin valtuutetulla valtuustopaikka säilyy kuitenkin seuraaviin vaaleihin saakka. Joten nou hätä. Suljettu lippuäänestys tulee kuitenkin huomenna hiljentämään salin ja laittamaan valtuutetut jonoon jos politiikkaa tehdään vanhoilla säännöillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää kokenutta politiikkoa voi painostaa asettamalla hänet työtömän tohtorin seuraajaksi ja kulkemaan huonon päätöksen tukijoiden joukossa.

   Poista
 2. Tuota kiristämisessä on päälle päsmärinä henkilö joka jokaisessa käänteessä korostaa miten häntä kiusataan.

  VastaaPoista
 3. Koalitio koostuu härskeistä opportunisteista, jotka hyväksyvät itseltä kaikki mahdolliset keinot. Vastapuolelta hyväksytään vain alistuminen koalition tahtoon.

  VastaaPoista
 4. Minä en ymmärrä miksi porvarit Wala ja Vainio ovat niin tärkeitä vasemmistoliitolle, ettei hallituksen puheenjohtajaksi voida valita vasemmistoliiton Forssia. Forss vasemmistoliiton ylivoimainen ääniharava. Miksi häntä sorretaan vastoin demokratian alkeellisimpiakin sääntöjä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseessä on taustavaikuttajien kateus Forssia kohtaan. Forss on näkyvin ja suosituin vassari. Forssin äänet kelpaavat taustavaikuttajille, mutta Forss itse ei kelpaa. Äänestäjien tahto nollataan törkeästi. Ilman Forssin ääniä vassareilla olisi vain kaksi paikkaa eikä hallituspaikkaa.

   Poista
 5. Outo marssijärjestys. Forssin pitäisi totella niitä, jotka ovat päässeet hänen äänillään valtuustoon.

  VastaaPoista
 6. Harton 2. valtuuston puheenjohtajan paikka on nyt laitettu vaakakuppiin. Jos pysyy aloitteen takana niin 2. valtpj-paikka lähtee alta. Siinä samalla myös paikka hallituksen kokoushuoneesta. Samalla loppuu usean perättäisen valtuustokauden yhtämittainen hallitusvaikuttaminen. Tämä on politiikka nyt.
  Tätä Harto ei laskelmoinut kun herrasmiehenä antoi hallituspaikkansa nuoremmalle. Nythän mies istuu demareiden "lahjapaikalla".
  Aina ei voi voittaa.
  Tämä tiedoksi "takahuoneesta".
  JAa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En istu demareiden lahjapaikalla. Vassarien ansiosta ryhmä sai enemmistön ja siinä myös demarit lähes kaikki pj. paikat.

   Poista
  2. Vai pron?
   2valtpj paikka olisi ollut kepun. Pääluvun mukaan se olisi ollut heidän. Nyt heillä ei ole pjpaikkoja pääluvun mukaisesti kun ovat valtuuston tpiseksi suurin ryhmä. Tämä siis asioiden ollessa normaalisti.

   Poista
  3. Forss ei kieltänyt yöllä ollenkaan että hänen puheenjohtajan paikkansa on menossa tässä rytäkässä. Kovaa on peli. Oikeisto ja vasemmisto on tärkeämpi säilyttää kuin hoitaa asiat asioina. Ugin kaupungin asioden hoito jatkuu edelleen sattumien summana.

   Poista
 7. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Tarkoitus oli laimentaa huomisen kokouksen jälkeisiä kommenttimaininkeja, mutta kävi päin vastoin: Saatiinkin raikkaat kommenttien ensiaallot.

  Tämä soppa kiehuu nyt hellalle ja muuta ei jää kuin paha palanut katku. Sen lupaan, jos tämäkin päivitys yritys menee ahterilleen ja kaupunkiorganisaatiota johtaa sama tyyppi, olen ehdolla seuraavissa vaaleissa Juhan(en Nevavuoren vaan Aaltosen) kanssa. Saattaa olla, että nyt puhuin osittain tai jopa vahvasti soopaa, sillä en ole ilmaissut ideaani Juha Aalle.

  VastaaPoista
 8. Niin tietysti. Jos Junnila on jo leiriä vaihtanut niin näin se menee. Harto vaihtoon kun ei pysy ruodussa. Demareista tulee uusi varapj.

  VastaaPoista
 9. Tässä kaupungissa vallassa pysyminen on tärkeämpää kuin vallan käyttö kaupunkilaisten parhaaksi.

  VastaaPoista
 10. Taitaa se paikka olla katkolla muutenkin. Onhan se ollut demareille kiusallista pitkään kun Forss on ollut eri linjoilla. Sitten häviää yksi blogikin kenties.

  VastaaPoista
 11. Toivottavasti ei häviä, ei Harto eikä bloginsakaan. Avoimia keskustelikanavia ei tässä kaupungissa muita ole!

  VastaaPoista
 12. Kohta kongi kumahtaa ja aletaan mittaamaan katu-uskottavuutta ollako vai ei olla allekirjoituksensa takana!

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!