sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

WALA VAIHDETTAVA HARTOON TAI DEMARIIN!Elettiin muistaakseni vuotta 2010 ja joulukuuta. Jo tuolloin kaupunkimme oli sekaisin: Asioita päätettiin salassa, kaupungin raju velkaantuminen oli alkanut, päätökset olivat älyttömiä. Mitään ei saanut kysyä saati esittää, vaihtoehtoiset esitykset kääntyivät kiusaamiseksi. Ensin vaihtoehtojen esittäjiä paheksuttiin päättäjien piirissä ja viimein he joutuivat paikallislehden mollauskampanjoiden ja nimilistojen keräyksen kohteeksi. Riitaisesta ja kaupungille vahingollisesta päätöksenteosta haluttiin eroon. Tästä johtuen muuta luottamushenkilö, mukana hallituksen porvarijäseniä, istui pohtimaan tilannetta ja ratkaisua siihen.

Palaverin yhteydessä ja vaihtoehtojen puntaroinnin jälkeen parhaaksi ratkaisuksi valittiin hallituksen puheenjohtajan vaihtaminen. Neuvottelijat eivät halunneet rikkoa paikanjakosopimusta, joten kokoomuslaiselta valtuutetulta kysyttiin halua siirtyä puheenjohtajaksi. Hän oli puheenjohtajuudesta kiinnostunut ja lupasi kysyä työnantajansa kantaa puheenjohtajuuteen. Tämä hanke tyssäsi tähän, sillä Wala ja demarit saivat tietää hankkeesta. Alkoi välittömästi vastaisku, jossa mollattiin tutkintapyynnöin tuolloisia persuja. Wala joukkoineen halusi persut ulos hallituksesta. Mikä koomisinta, paikallislehti osasi ennakoida näitä tapahtumia kommenteissaan. "TOIMITTAJA" ei ymmärtänyt, että kaupunginhallituksen puheenjohtajan vaihdossa ei ollut kyse henkilösuhteista vaan aidosta huolesta, joka kohdistui päätöksentekoon.

Valtuustonistunto, jossa käsiteltiin luottamuspaikkajakoa, muodostui kaikessa härskiydessään ikimuistoiseksi. Vaikka Wala raivosi omilleen ryhmä kuria vaatien: NÄYTÄTTE ÄÄNESTYSLAPUN VIERUSTOVERILLENNE ja haukkui jopa vasemmistoliiton valtuutetun pystyyn, säilyttivät persut hallituspaikkansa. R Tähtinen kylläkin vaihtui demareista persuihin siirtyneeseen J Aaltoseen, mutta siitä Wala tuskin isommin riemuitsi. Nyt kannattaa poimia historiasta kaksi asiaa: Asia yksi: Keskusta ei rikkonut paikanjakosopimusta, asia kaksi: tuolloiset kokoomuksen allekirjoittajat Wala, Ankelo ja K Vainio tekivät sen. Jos joku epäilee tätä, minulla on tallella Ankelon lähettämiä törkeitä sähköposteja, jotka todistavat kokoomuksen allekirjoittajien olleen äärimmäisen aktiivisia paikanjakosopimuksen rikkomisessa.

Historiasta voi oppia ja fiksut ottavat siitä oppia. Menneet tapahtumat opettavat kolme asiaa, ensinnäkin sen, kuka pitää antamansa lupauksen, toiseksi se kertoo kenen sopimukseen rustatulla nimikirjoituksella ei ole vähäisintäkään merkitystä ja kolmanneksi sen ettei lehtemme enää pyri sorkkimaan päätöksentekoa saatikka muokkaamaan yleistä mielipidettä vaikenemalla tai valheita levittämällä. Suosittelenkin koalitiopuolella pohtimispalaveria uuden valtuustonpuheenjohtajan valitsemisen suhteen - uskoakseni porvaripuolenkin mielestä se kuuluu valita koalition puolelta.

He jotka ovat nähneet katastrofin, mihin Walan viimekertainen puheenjohtajuus vei, ovat aidosti huolissaan tästä kaupungista - puheenjohtajavaihdoksessa ei ole kyse vaalituloksesta tai kostosta. Jälkimmäisen väittäminen on jopa naurettavaa lähihistoriamme ja kokonaisuuksien ymmärtämättömyyttä. Varmaankin esim. demareista löytyy kelvollinen puheenjohtaja Walan tilalle. Olen Vasaman kanssa joistakin asioista vahvasti eri mieltä, mutta eipä hänen puheenjohtajuudessa liene isompaa valittamista. Sen sijaan mitä tulee kaupunginjohtajaan, hänet täytyy vaihtaa pikaisesti. Siinäkään ei haittaa, vaikka kyseessä olisi demari, pääasian on se, että hänen täytyy olla pätevä! Nykyinen pattitilanne on selvitettävä ja mieluimmin nopeasti!

26 kommenttia:

 1. Molemmat puolet tuovat lehdessä julki härkäpäisesti omia näkemyksiään. Keskinäisellä keskustelulla saattaisi syntyäkin jotain muuta kuin riita.

  VastaaPoista
 2. Kannattaisi demareiden tarttua Javan näkemykseen. Se saattaisi laukaista riidat.

  VastaaPoista
 3. Alustuksessa on tarjolla ratkaisun avain. Ikävä vaan meillä ei keskustella, kirjoitellaan lehtiin.

  VastaaPoista
 4. Uskokaa nyt, Valkosen esitykset eivät kelpaa koskaan, oli ne kuinka fiksuja tahansa.

  VastaaPoista
 5. Alustus todistaa vain sen, että Valkonen riiteli Valan ja Ankelon kanssa jo vuonna 2010.

  VastaaPoista
 6. Alustus on oikea ja jos valtuutetut ajattelisivat kaupungin parasta niin pj:ksi valittaisiin Harto. Hän ymmärtää talouden ja omaa rautaisen kokemuksen sovittelusta.

  VastaaPoista
 7. Niinpä niin. J. Valkonen ei ole valtuutettuna enää eikä hän ollut Kokoomuksen ryhmässä 2009-2012 kaudella saati muodostanut yksin valtuuston enemmistöä ollessaan valtuutettuna. Siis tämä ed. viitteenä alustukseen. Sen sijaan sama tuttu mies on valokeilassa edelleen, mediassa: Heikki Wala. Sanotaanko vielä, siis, aina vuoden 2009 alusta.
  Yksi muistutus vielä. Valitut valtuutetut valtuuston kokouksessa valitsevat luottamusmiehet esim. kaupunginhallitukseen ja eri lautakuntiin. Mikään paikallisyhdistys sitä ei tee, koska sellaisia ei ole valittu valtuustoon.
  Ts. valtuustossa jäsenet päättävät kun aika on.
  JAa

  VastaaPoista
 8. Laaksonen puhuu demokratiasta, mutta Forss sai 142 ääntä ja Laaksonen 75. Laaksonen oli puolueen viimeinen läpimennyt ehdokas. Laaksosella ei ole minkäänlaista kokemusta, kun Forssilla sitä on vaikka muille jakaa. Millä perusteella vasemmistoliitto pisti Laaksosen hallitukseen. Kokemus tai demokratia eivät tue vähääkään hänen valintaansa hallitukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laaksonen kyllä vertailee muiden ääniä, mutta ei omista äänistään kirjoittele. Kerro Forss miten vasemmistoliitto voi jakaa luottamuspaikat vastoin äänestystulosta?

   Poista
 9. Laaksonen vetoaa demokratiaan, kun siitä on hänelle hyötyä.

  VastaaPoista
 10. SKDL voisi vaihtaa itsekkään ja kokemattoman tohtorin näytöt antaneeseen yhteistyökykyiseen Forssiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne mitään vaihda. Siellä hoidetaan asioita kuin Neuvostoliitossa.

   Poista
  2. Harton aika politiikassa alkaa olla ohi. On tullut vanhaksi koska sekoilee nykyään alinomaa.Ja muistikin pettää usein.

   Poista
 11. Voisitko kertoa mitä sekoilen ja muistan väärin?

  VastaaPoista
 12. Kelpaako Harto demareille? Ei taida kelvata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Demareilla on yli puolet koalition äänivallasta. Käytännössä demarit ratkaisee puheenjohtajan kohtalon.

   Poista
  2. Demareilla on mahdollisuus tuoda demokratia vasemmistoliittoon.

   Poista
 13. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Sen verran olen Harton kanssa ollut tekemisissä, ettei hän minun läsnä ollessani ole ryhtynyt sekoilemaan. Mitä miehen muistiin tulee, sekin kepittää kevyesti useimmat valtuutetut jo sen takia, että hänellä politiikasta kokemuksia, jotka hän muistaa. Harto on lähinnä kuin Gandalf, joka iän tuomalla kokemuksella puolustaa, tarpeen vaatiessa ärhäkästikin, oikeutta ja tavallisia hobitteja.

  Minä en ymmärrä mikseivät demarit ja kokoomus voi sopia vaihdosta ottaa Walan tilalle Hartoa tai jotain demaria. Eihän siinä kukaan häviä mitään - päin vastoin voittajina ovat kaikki kaupungin reilut 15 000 asukasta. Jos vasemmistoliiton saama valta hiertää liikaa, niin kuten olen usein esittänyt Laaksonen voisi korvata Ankelon puheenjohtajuuden ja joku demari ottaa Laaksosen hallituspaikan. Jos esittämäni sopimuksen takana ovat kaikki muut ryhmät paitsi Prospekt, niin sehän vasta demokraattinen vaihtoehto on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä menetys, että sinä Java et ole valtuustossa.

   Poista
 14. Työttömät akateemikot Laaksonen ja Ankelo kaupungin riesana. Kallita miehiä yhteiskunnalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy olla varsin hankala ihminen, kun ei saa tuolla koulutuksella töitä.

   Poista
 15. Varajäsenien marssitus valtuustosaliin tapahtuu tänään. Perustettava valiokunta ei toimi kesällä joten elokuussa aikaisintaan palataan asiaan. Joten lopputulos on mikä on. Crusellit ja puhaltimet kuunnellaan ja sillai kuten ennenkin.
  Tämä on politiikkaa. Trumph kehiin!

  VastaaPoista
 16. Hieno musiikkikappale yhteiskunnan murhaamista kansan puolustajista. Sopii Uuteenkaupunkiin.

  VastaaPoista
 17. Valiokunta kirjoitti 11.6.2018 klo 11.49
  No no. Kuntalaki 34 ja 35§ kannattaa ehkä vielä kerrata. Neljäsosa valtuutetuista riittää valiokuntaan.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!