torstai 7. kesäkuuta 2018

JAANA VASAMA ON OIKEASSA

Kuntalaki tarjoaa mahdollisuuden kunnanjohtajan erottamiselle. Laissa erottaminen on tehty hankalaksi ja vieläpä vaiherikkaaksi siksi, etteivät kunnanjohtajia lentelisi tässä maassa pihalle viikoittain. Toinen syy toimenpiteen monimutkaisuuteen piilee siinä, jotta päättäjät pohtisivat edes hiukan sitä mihin tähän ryhtyessään ryhtyvät. Valtuustoaloitteet ja valiokunnan perustamiset eivät saa olla mitään kevyitä heittoja, nallipyssymiesten irtopisteiden keruuta tai poliittista herättelyä. Kaikkein vähiten kyseinen toiminta, joka nyt nostaa kaksi ihmistä ikävään valokeilaan, saa olla keskustelun avaus.

Pieni historian plaraus avaa kaikkien silmät näkemään sen tylyn tosiasian, että meidän täytyy vaihtaa kaupunginjohtohenkilöitä. Koko touhu on armottoman sekaisin. Valtuuston päätöksistä ei välitetä vähääkään. Todellinen kaupunginjohtaja ottaisi tämän riitasopan hämmentäjiltä kauhat pois eikä kasvattaisi riidan sekoittamista lisäämällä myrkkysoppaan omalla kauhallaan kierroksia. Pelkästään kaupunginjohtajan, omin nokkineen tekemä, tekemä aiesopimus Novidan ostosta olisi riittävä peruste johtajan pois pistämiselle - SE OLISI AIHEUTTANUT KAUPUNGIN TALOUTEEN MILJOONIEN MIINUKSEN!

Nyt jotkut allekirjoittaneet sepittävät pitkin kylää nolona: En mää ketään halua erottaa, kunhan synnytetään keskustelua. Jos todellakin näin on, niin Jaana Vasama kirjoittaa täyttä totta: Kyseessä on muutaman ihmisen noloon asemaan saattaminen, kaupungin maineen lokaaminen ja ennen kaikkea maineen menetys heille, ketkä eivät ole allekirjoittamansa aloitteen takana. Olen aikaisemminkin nähnyt kuinka täällä suurella uholla pistetään valiokunta pystyyn ja annetaan periksi loppulauselmalla: SIINÄ HUKKUI VAIN VAJAA PUOLIMILJOONAA EUROA KAUPUNKILAISTEN VAROJA, SE ON NIIN PIENI SUMMA TASEESTA, ETTÄ ANTAA OLLA! Jos kenellä älyä ja harrastusta riittää, voi jokainen halukas muutamassa tunnissa kerätä pätevät plus faktapohjaiset tiedot po. johtajien luottamuskelvottomuuden osoittamiseksi. Nämä tiedot ja niiden esittäminen eivät vie allekirjoittaneiden saati kaupunkimme mainetta, vaan päin vastoin antaa kuvan toimivasta luottamusorganisaatiosta, joka vaalii kaupungin ja sen asukkaiden etua. Mikäli tämä aloite hyytyy, on se vain halpaa kahteen ihmiseen kohdistuvaa veemäistä ilkeilyä, josta poliittisen vastuun kantavat takinkääntäjät - JA ARVATKAAS KEIDEN SUOSION SE NOSTAA SFÄÄREIHIN?

16 kommenttia:

 1. Vahvaa ja vakuuttavasti perusteltua tekstiä Valkoselta.

  VastaaPoista
 2. Yritysmaailmassa molemmat olisivat saaneet lähteä ajat sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ja kaupungista, jossa päättäjät ovat vastuullisia.

   Poista
 3. Taitaa hattivatteja olla myös kokoomuksessa, vai

  VastaaPoista
 4. Otsikko säikäytti

  VastaaPoista
 5. Tehdyn sorttisella aloitteella ei ole voimaa aloittaa mitään lisäarvoa tuottavaa keskusteluyhteyttä 22-21 akselilla. Sitä ei ole ollut 5 tai peräti 9 vuoteen. Miettikää asiaa takaperin? Tuliko 2009 valtuustoon oikea piis meiker Jugoslavian raunioilta vai kapinanaiheuttaja? Aloitteen henki on oltava tulos tai ulos. Tulosta ei ole näkynyt
  eikä tule. Mikä silloin enää jää tehtäväksi? Potkut. Se on selkeä päätös ja uuden alku. Sekin voi toki olla jossain merihistoriallisessa mielessä virhe mutta sitä ei tiedä.
  Piruuttaan 22 valtuutetun nimen keruu addressiin tuntuu erityisen omituiselta ellei maali ole selvä.
  Vai onko tarkoitus tehdä kaupunginvaltuustosta teatteri ja erilaisten nimienkeruulistojen näyttämö? Vain nukkemaarit sitten enää puuttuisi.
  Terveisin Jari "Jassu" Jussila

  VastaaPoista
 6. Javan kaupunginjohtaja vainot jatkuvat. Ensin Koski ja nyt Vainio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi vaihtaa päättäjät, ei kaupunginjohtajaa.

   Poista
  2. Kyllä se on kaup.johtaja joka johtaa kaupunkia. Mitä muuta hän tekisi.

   Poista
 7. Jos kertoo tai kirjoittaa mielipiteitään julki niin se on vainoamista, niinkö?
  Veronmaksajain palkkalistoilla olevat johtavat virkamiehet kuuluvat niihin, joiden toimintaa jos joidenkin pitää tarkastella kriittisesti.
  Mikäli tulee ylilyöntejä tai julistetaan selviä asiavirheitä, niin ne pitää oikaista. Tämän kun muistaisi tehdä niin paikallinen plari kuin muutama muukin media aiemmista lokakampanjoinnistaan. Eritoten plari.

  VastaaPoista
 8. Kaupunginjohtaja ei ole pestiinsä sopiva. Jo Javan yksi esimerkki todistaa sen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älkää nyt Valkosta uskoko. Ankelo kirjoittaa asiaa.

   Poista
 9. Susien ja puumien johtama kylä.

  VastaaPoista
 10. Aktiiviset akateemikot avautuvat ukinytissä. Nyt naputtaa Ankelo vuorostaan.

  VastaaPoista
 11. Ankelo on rähinäremmirääpäle. Niin se taisi olla.

  VastaaPoista
 12. Mitä seiväshyppääjä Valkonen.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!