sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

RYHDYTÄÄN VIIMEINKIN YHTEISTYÖHÖN

Menneet ovat menneitä ja toivottavasti viimeiset unohdettavissa olevat säröt hävisivät menneellä viikolla. Kun Vainio ja Wala istuvat nyt entistä tukevammin asemissaan, annetaan heidän istua ja tuetaan heitä, mutta vaaditaan heiltä samalla avointa ja jämäkkää johtajuutta. Kaupungillamme on yhä mahtavia kehitysmahdollisuuksia. Uudenkaupungin työpaikkaomavaraisuus on 150 prosenttia eli kolmasosa täällä työskentelevistä asuu toisaalla ja maksaa veronsa muualle. Kun nyt verotulomme ja valtionosuudet huitelevat lähes 90 miljoonassa eurossa, voisi summa olla 135 miljoonaa euroa, mikäli kaikki täällä työskentelevät asuisivat Uudessakaupungissa.

Tuskinpa kaikki täällä työskentelevät muuttava koskaan tänne, mutta näistä muualta pendelöivistä saamme helposti kymmenen prosenttia muuttamaan tänne ja heidän myötä verotulomme kasvavat 4,5 miljoonaa euroa vuodessa. Jos saamme heistä kaksikymmentä prosenttia muuttamaan uusikaupunkilaisiksi, kasvavat verotulomme ja valtionosuudet 9 miljoonaan euroon. Tulojen kasvu tapahtuu viiveellä, sillä tammikuun ensimmäisenä päivänä kirjoilla olo ratkaisee, mihin kuntaan kukin veronsa sinä vuonna maksaa. Meillä on, millä kehittää kaupunkiamme, jos sijoitamme tulevaisuuteen. Ani harva lapsiperhe muuttaa paikkakunnalle, jossa lapsilla on huonommat olot kuin nykyisellä asuinpaikkakunnalla. Jos haluamme vahvistaa tulevaisuuttamme, meidän tulee sijoittaa lapsiin ja vapaa-aikaan.

Entäpä jos työpaikkamme katoavat? Eivät ihmiset silloinkaan muuta täältä välittömäst poisi. Ja mikäli asuinpuitteemme ovat hyvät, he eivät muuta täältä pois lainkaan, vaan ryhtyvät pendelöimään muualle. Nyt tarvitaan yhteistyöhenkeä valmisteluun, päätöksiin ja niiden toteutuksiin. Meillä on mellevät mahdollisuudet hypätä kertaheitolla 1980-luvun kaupungista 2030-luvun kaupunkiin -Uudenkaupungin tulevaisuus ja kehitys on kaupungin päättäjistä ja heidän yhteistyökyvystä kiinni! 

22 kommenttia:

 1. Laaksosen ja Järvisen aikana yhteistyö ei voi onnistua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi. Tuo on selvääkin selvempää.

   Poista
  2. Vaikka Laaksosen vaihtaisi toiseen, niin ei sittenkään onnistuisi.

   Poista
 2. Alinenkatu 24 ei sovellu liikuntarajoitteisille Seikow vielä vähemmän. Aaltosen idea modernisoisi kaupungin keskustan kerralla. Ilman veronmaksajien panostusta keskustasta tulisi elävä.

  VastaaPoista
 3. Puretaan, ei pureta, puretaan. Kinataan, ei kinata, kinataan.
  Apoli? kirjoitti 17.6.2018 klo 11.25

  Päiväkoditkin ovat osana kaupunkikeskustaa. Mitenköhän reilusti yli 150 vuotta vanha entinen Seikowin koulu voi toimia turvallisena ja tämän vuosituhannen esiopetustarpeet täyttävänä päiväkotirakennuksena?
  Hartokin kommentoi aiemmin rakennusten käyttökuluja. Mikä onkaan Seikowin ennuste ja nykytila? Euroillakaan ei saada rakennusta toimivaksi. Sijainti on toki priima 1.
  JAa

  VastaaPoista
 4. Kuka tietää mitä siinä Seikowin koulun rapatussa keittolarakennuksessa on nykyään toimintaa?

  VastaaPoista
 5. Hyvä avaus Juhalta ja Javalta hyvät perusteet kaupungin kehittämiselle. Mutta kun esittäjinä ovat Juha ja Java, niin heitä ei kuunnella. Siksi saamme katetutun Alisenkadun.

  VastaaPoista
 6. Apoli?
  Onkohan tämä entisen Seikowin koulukorttelin rapattu keittola jo siinä kunnossa, että se olisi oikeasti purkukunnossa jopa ilman selvityksiä? Sen tilalle miljöön sääntöjä julkisivuista noudattaen uusi rakennus ja mahdollisesti päiväkotikäyttöön.

  Korttelissa taitaa olla vielä rakennusoikeuttakin. Mahtuisikohan kirkon puoleiselle tontin reunalle uusi rakennus, sekin päiväkotikäyttöön? Sisäpiha ja pyörätie mahtuu edelleen sijoilleen ja kortteli olisi pääosin alle kouluikäisten käytössä.
  JAa

  VastaaPoista
 7. Aaltonen ja Valkonen tuovat jatkuvasti esiin vaihtoehtoja hullutteluille. Miksi kokoomus pisti heidät syrjään hiljaisten luotttamusmiesten tieltä vai oletteko nähnyt kokoomusväeltä avauksia. Järvisen riitelyä ei lasketa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turha sitä enää on murehtia, kun menivät kokoomuksen listalle. Käsittämätön veto Aaltoselta ja Valkoselta.

   Poista
  2. Millä listalla olisi ollut vaalimenestys taattu? Sdp, Kesk, Vas, Kd, Rkp?

   Poista
  3. Vas. tai persut. Kokoomus kävi kaikkein huonoimmin. Aaltonen entinen demari ja Java tuki usein Haverisen. Molempien äänimäärät romahti.

   Poista
 8. Persut? Eikös pojilla ollut jo aiemmin persujen toinen ryhmä valtuustossa ja jotain samaa kuin sinisellä tulevaisuudella nyt myöhemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähtisen, Aaltosen ja Valkosen lähdön jälkeen persut ei ole näkynyt ei kuulunut.

   Poista
  2. Plarin vuosien valheet vei Javan ja Juhan äänet eikä kokoomus.

   Poista
 9. Kittilän valtuusto
  ei ole tuomioistuin
  https://yle.fi/uutiset/3-10260790

  VastaaPoista
 10. http://ls24.fi/stt/kittila-ei-taivu-aikoo-hakea-taytantoonpanokieltoa-ministerion-paatokselle

  VastaaPoista
 11. Ammattijournalisti seuraa jutut loppuun asti vai mitä toim. J. Valkonen muistat päätoimisesta toimittaja-ajoiltasi. Edelleen näin sen pitäisi olla.
  Vm:n hyllyttämä kittiläläispäättäjä ei aio taipua. Haluaa edelleen päättää mm. mummojen puuroannoksen hinnasta.
  Ukissa taannoin hallitus, valtuusto ja paikallinen media jakoivat tuomiot, pitivät syyllisinä eivätkä koskaan uutisoineet että olivat uutisoineet väärin jiiänee jiiänee.

  https://yle.fi/uutiset/3-10262929

  VastaaPoista
 12. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Olivat ne käsittämättömiä valheidenlevityksen aikoja. Jos olisi tullut edes yksi tuomio, mutta yksikään tutkinta ei edes johtanut lakitupaan. Syy oli kai siinä, ettei mistään löytynyt ensimmäistäkään tallennetta tai pöytäkirjamerkintää tutkintapyyntöjen tueksi.

  Sinänsä mielenkiintoista, että tuolloin lähes kaikki valtuutetut hyväksyivät perättömyyksiin perustuneen uutisoinnin, sadat mollaukset ja jopa nimilistojen keruun. Vain Harto Forss, Eija Maikola ja Nina Jefimoff ottivat luottamustoimissa kantaa totuuden puolesta - KIITOKSET HEILLE!

  Turha tiirailla menneitä vaaleja tai aikoja enempää, jos nyt toivoisimme ryhdin löytyvän niihin henkilöihin, joiden asemaa juuri vahvistettiin epäluottamusaloitteella. Kiitos munimisen, ellei mitään mullistavaa tapahdu, seuraava johtajiston entrausmahdollisuus tullee vasta paikallisvaalien myötä ja jos meno on nykytyylistä, sietää harkita tyrkyllemenoa.

  VastaaPoista
 13. 900000 euroa kirjoitti 19.6.2018 klo 15.18

  Oliko peräti 900000 euroa budjetoitu 2020 asti Alisenkadun ja keskustan kehittämiseen? Poistakaa valtuutettut välittömästi ensi vuodesta alkaen määrärahat ettei rahat mene hankkeisiin joista ei veronmaksajat oikeasti hyödy.
  Osoittakaa kohdennetut rahat kaupungin peruspalveluiden rahoittamiseen.
  Tämän voi tulkita myös niin että pidetään Alinenkatu entisellään kaupungin toimesta.

  900000 euroa kirjoitti 19.6.2018 klo 17.21

  "Kaupunkisuunnittelussa ollaan laatimassa Apolia eli
  arkkitehtuuripoliittista ohjelmaa, jonka yhtenä kohteena on myös
  keskustan kehittäminen. Kaupunki on myös varautunut
  taloussuunnitelmassaan 2018-2020 keskustan kehittämiseen ja
  elävöittämiseen yhteensä 900 000 €. Lisäksi kaupunki on varannut
  rahaa yrityselämän edellytysten parantamiseen 900 000 € ja
  vuodelta 2017 on siirtynyt 500 000 €."

  900000 euroa kirjoitti 19.6.2018 klo 17.26

  Keskustaa ei kehitetä jalkakäytävien reunakivien vaihdoilla, hiekkapäällysteisten katujen asfaltoinnilla ja liikennemerkkien siirtämisillä. Koittakaa päättäjät herätä ja miettiä kuinka helv.. isoja summia tama oman väen työllistäminen nielee!!!!!!!

  Tavoiteet kirjoitti 19.6.2018 klo 17.34

  """Kaupunkisuunnittelu on suunnitellut Alistakatua yhdessä Innovarch
  Oy:n kanssa. Tavoitteena on saada kaupunginkeskustaa
  elävöitettyä. Suunnittelussa on ajateltu, että lisää
  kauppakeskusmaista liiketilaa voitaisiin rakentaa ent. Esko Holvin eli
  Suomen kulttuurirahaston omistaman kiinteistön ja Säästöpankin
  omistaman 50-luvun rakennuksen yhteyteen ja nämä yhdistettäisiin
  Alisenkadun kattamisella ent. Euromarketin rakennukseen.
  Suunnitelmassa on osoitettu uutta asumista n. 9000 k-m2 ja liiketilaa
  n. 7000 k-m2 Alisenkadun ympäristöön välillä Koulukatu
  Liljalaaksonkatu. Jotta kehittämistoimia Innovarchin suunnitelman
  mukaisesti voitaisiin laatia, tulee kaupungin ostaa kiinteistö Suomen
  kulttuurirahastolta. Tavoitteena on jatkaa suunnittelua yhdessä
  asukkaiden ja alueen yritysten kanssa. Tavoitteena on saada
  liiketilaa lisää kauppakeskusmaisesti ja siihen kiinteistön ostamista
  tarvitaan."""
  Tämäkin on hallituksen papereissa ja tiedossa.


  Pitääkö olla huolissaan?
  Ukinyt tänään
  http://ukinyt.fi/wordpress/arkistot/7729
  http://ukinyt.fi/wordpress/arkistot/7724

  VastaaPoista
 14. Kerrosneliötä näyttää olevan usean kerrostalon verran 2-3 korttelin välillä. Vau vau. Taitaa tulla se tornitalokin Ugiin.

  VastaaPoista
 15. Tornitalo merinäköalalla vetäisi asukkaita kauempaakin.

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!