lauantai 30. kesäkuuta 2018

SUOMI MUKANA 100 NAISEN TELOITUKSESSA IRAKISSA

Suomi on osallistunut USA:n vetämään koulutusoperaatioon IRAK:ssa vuodesta 2015. DAISH:a eli ISIS:ä vastaan suunnattuun operaatioon osallistuu sata suomalaista sotilasta. Suomalainen kriisinhallintajoukko Irakissa (SKJI) muodostuu kouluttajaosastosta, suojausosastosta sekä esikunta- ja tukiosista. Suomalaiset kouluttavat Irakin turvallisuusviranomaisia kurssimuotoisesti koulutustukikohdissa eri puolilla Kurdistania ja osallistuvat koulutus- ja neuvonantotoimintaan Pohjois-Irakin lisäksi myös muualla Irakin alueella. Mielenkiintoiseksi Suomen roolin tekee tapa, jolla maamme toimii IRAK:n kanssa: Operaatio poikkeaa muista Suomen käynnissä olevista kriisinhallintaoperaatioista. Joukkojen asemaa Irakissa ei määritä yhteinen kansainvälinen sopimus alueella, vaan toiminta perustuu Suomen ja Irakin väliseen noottien vaihtoon.

Suomen valtio siis kouluttaa ja sinäkin rahoitat veroillasi puolustusvoimiemme IRAK-hanketta. Sotilaamme kouluttavat ja opastavat irakilaisia toimimaan kuten valtio nimeltä IRAK määrää. Kun meillä nostetaan esille inhimillisyys ja hehkutetaan erilaisuuden hyväksymistä Pridemarsseilla ja niiden uutisoinnilla, valtamedia sivutta pienillä uutisilla IRAK:n tapahtumat, jossa IRAK määräsi 300 ihmistä välittömästi teloitettavaksi. Sopii kysyä: Ovatko suomalaiset sotilaat aivan oikeassa paikassa, kun kolmensadan teloitettavan joukkoon kuuluu peräti sata naista?

Kyseinen teloitus ei ole mitään uutta IRAK:ssa, joten sopii kysyä tarkennuksia suomalaisten sotilaiden roolitukseen IRAK:ssa. Ainakin tätä taustaa vastaan tuntuu ulkoministerin abortinvastainen jeesustelu härskin arveluttavalta -  hän väittää kunnioittavansa elämää. Miksi hän istuu hallituksessa eli hyväksyy satojen ihmisten surmaamisen? Vaikka kyseessä ovat inhoa ja kauhua herättävät terroristit, ei meidän tule laskeutua moraalissamme heidän tasolleen ja lähettää sotilailtamme kouluttamaan pyöveleitä tahikka pyöveleiden turvamiehiä!

LINKIT:

Sata suomalaista sotilasta Irakissa

IRAK aloitti teloitukset

Irakissa teloittaminen on maan tapa

2 kommenttia:

  1. Totuus ja uutinen syntyy asioita yhdistämällä.

    VastaaPoista
  2. Javan pitäisi palata toimittajana valtakunnan huipputasolle ja mieluimmin päätoimittajana.

    VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!