tiistai 31. joulukuuta 2013

KIITOS VUODESTA 2013 JA MENESTYSTÄ ALKAVALLE VUODELLE

(tyyliin hiukan kuin Honkajoki)
Koska vuosi on jo lopullaan, on paikallaan lukea rukous tulevan vuoden osalta tällekin kaupungille:

Varjele meitä valtakunnan hallituksen juonilta, valtionosuuksien leikkauksilta, kuntauudistukselta, sotesähläykseltä ja kaupunkimme tehtävien lisäykseltä. Verotulomme saisivat olla tulevaisuudessa suuremmat, mikäli sinulla vielä on käyttämättömiä varoja lastesi tarpeisiin; Näin päättäjien olisi mukavampi kokoustaa ja matkailla ulkomailla. Anna leutoja kelejä, jottei pakkanen ja lumisade sekoittaisi entisestään kaupungintaloutta ja jotta lomautetuilla olisi paremmat ulkoilukelit. Myös aikainen kevät ja lämmin kesä parantaisivat mukavasti kaupunkimme ilmettä ja taloutta!

Suojele sairaita, lapsia, vanhuksia, työtätekeviä, työttömiä, eläkeläisiä. Suojele valtuustonpuheenjohtajaa, hallituksenpuheenjohtajaa ja pienempiäkin luottamuskihoja, jos sinulta aikaa riittää. Suojele talousjohtajaa, sosiaalijohtajaa, kaupunginjohtajaa, teknistäjohtajaa.... ai niin, anteeksi ja suojele erityisesti kokenutta sivistyspalvelujohtajaa. Suojele perussuomalaisia, kokoomuslaisia, vasemmistoliittolaisia, sosiaalidemokraatteja, kommunisteja, kristillisiä, suojele ryhmistä eronneita ja yleensäkin pienryhmäläisiä, mutta keskustalaisista ei ole niin lukua.

Ja lopuksi yleensä ja erikseen: Varjele kaupunkimme päättäjiä, jotteivät he jatkuvasti hakkaa päätään katkeaviin katuvalopylväisiin!

                       HYVÄÄ JA MENESTYKSEKÄSTÄ VUOTTA 2014!

34 kommenttia:

 1. Sil viissii sanos. Ei wallan huono muunnelma sotamies Honkajoen tutuksi toisaalta tulleesta rukouksesta. Hyvää uutta vuotta 2014!
  JAa

  VastaaPoista
 2. Joo, hyvä toivotus ! Suojele myös Keskustapuolueen puheenjohtajaa joka loi ensin työpaikkoja, mutta muutti ne sitten amerikkalaiseksi rahaksi, joilla elää kaikkivaltiaitten yläpuolella ja on tuomitsevinaan nykymenon kurittomuutta.

  Hyää Uuttavuotta Javallekin, toivottaa eräs nimimerkki

  VastaaPoista
 3. Hyvä idea alustukselle ! Antoisaa seuraavaa vuotta myös Javalle !

  Seurasin tuota edellista kommenttiketjua ja olen Tähtisen suhteen samaa mieltä kuin ensimmäinen kommentoija: Tähtinen kärsi kilpailevan median edustajana, sekä myös asettumalla kriittiseksi Pyhämaan projektissa ja sijoitustoimikunnan erikoisissa allekirjoituskäytännöissä.

  VastaaPoista
 4. Eiköhän ne vihulaiset päätetty yhden henkilön aivokuoren alla viime valtuustokaudella. Jopa niin, että yksissä tuumin valtuutetut marssittiin lehden toimitukseen ja paheksuttiin natsin herjaajaa,

  VastaaPoista
 5. ja kansa tuhlaa....pauke vaan käy !

  VastaaPoista
 6. KIITOS IHAN KAIKILLE MENNEESTÄ VUODESTA JA IHAN KAIKILLE HIENOA ALKANUTTA VUOTTA JA PAIKALLISPOLIITTISESTI RÄVÄKKÄÄ SELLAISTA!

  VastaaPoista
 7. Niin kuin myös sinun henkesi kanssa !
  Katsoin ja kuuntelin eilen Rauma - uutista ainakin kolmelta kanavalta ja radioasemat päälle.. Harmi, että telakka-alueen kauppa kariutuu, jos karituu. Olisinkin kysynyt Valkoselta toimittajan näkökulmaa kuulemasta. Ylen toimittaja haastatteli kaupunginjohtajaa eräänlaisen ennakkokäsityksen mukaan, käsityksen mikä antoi kuulijalle ikäänkuin vaikutelman, että telakkakiinteistöihin olisi jo lähes varmasti tullut tullut yrittäjiä kuin taikaiskusta. Kaupunginjohtaja ei sitä suoranaisesti kieltänyt. Uutinen jäi " muhimaan" , STX:n ympärille jäi ahneuden aura. Itse käsitin asian niin, että STX haluaisi jättää takaportin auki, ehkä joillekin toiminnoilleen jatkossa.
  Yli 16 miljoonaa on joka tapauksessa kova hinta alueesta, jos se jää vuosikausiksi kaupungin kontolle. Ellei ole syntymässä vuorenvarmasti tuhansia työpaikkoja kuten Uuteenkaupunkiin.
  Mielenkiintoista on myös se, että kaupunginjohtaja keskustelee tiedotusvälineiden välityksellä suuryhtiön kanssa. Onko se Valkonen sinun mielestäsi oikea tapa ?

  VastaaPoista
 8. Ei ole oikea tapa keskustella median välityksellä. Oikea tapa olisi keskustella Javan kanssa, niin Java täälläkin vaati.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Media on otettu käsikassaraksi että saadaan painetta vastapuolelle. Aina se ei vaan toimi niin kuin mediaa hyödyntävä haluaa.

   Poista
 9. Totta kai. Omassa tapauksessan... niinhän ei täälläkään tehty.

  VastaaPoista
 10. Kiitos visiiteistä ja viesteistä! Itse uskon STXn pyrkivän saamaan kauppasopimukseen ehdon, joka takaa sen ettei Rauman telakalle tule kilpailijaa. Sampsa Kataja halusi siirtää Helsingin telakan Raumalle. Em. paikkakunnan maanpuutteen vuoksi, työvoiman viihtyvyyden ja saannin vuoksi telakan siirto Raumalle olisi järkevää. Mutta menikö suhteet reilu puolitoista vuotta sitten elinkeinoministeriöön. Tuolloin po. kaupunginjohtaja kritisoi varsin reippaasti valtiovallan toimia ja STX tilausten päästämistä Ranskaan. Näin jälkikäteen maallikosta tuntuu, että kaupunginjohtaja oli oikeassa ja jos ehkäpä, jos valtiovalta olisi toiminut toisin, nyt Rauman ja Turun telakoilla olisi muutamaksi vuodeksi työt turvattu. Tämä on vain minun rajalliseen tietoon perustuva epäilys. Ehkäpä jo edellisen valtakunnan hallituksen olisi täytynyt toimia Ranskan tavoin ja turvata telakka teollisuuden jatkuminen Suomessa?

  Po. kaupunginjohtaja tykkää julkisuudesta, kutein useimmat, ja joskus hänen kommenttinsa ihmetyttävät. Kyseinen aluekauppa olisi Raumalle melko suuri ja kaiketi myös tärkeä. Sivusta, vajavaisin tiedoin, seuranneena herää muutama ajatus: Pyritäänkö tyhjäksi jäävä telakka alue korvaamaan uudella suurella alan toimijalla, jotta alan muut yritykset eivät lähde perässä ja jätä Raumaa? Vai pyrkiikö Rauman kaupunki telakka-alueen ostolla turvaamaan, jäljelle jääville alan yrityksille laajentumistilaa? Käsittääkseni po. yrityksillä on tilan tarvetta - tähän voisi Uusikaupunkikin tarttua. Uskon kaupunginjohtajan kertovan neuvottelujen tilanteesta julkisuudessa eikä neuvottelevan julkisuuden kautta kansainvälisen suuryrityksen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos objektiivisesta näkemyksestä !

   Poista
 11. Ei ehkä kuitenkaan ole kovin tervettä pumpata valtion rahaa telakkaklusteriin... ehkä kuitenkin jollekin erityisosaamisaluelle laivanrakennuksessa. Ranskalla toki on volyymia tällaiseenkin : ekologisesti kyseenalaisiin projekteihin. Tietysti on myönnettävä, että kaikki mitä maapallolla tehdään alkaa jo olla ympäristön kannalta kriittistä. Erityisesti arktisen alueen öljynporaus. Jossakin Karibialla luonto EHKÄ vielä uudistuu vahingon jälkeen, mutta kokonaan toinen juttu on tuolla napa-alueilla.
  Entäs jos sinne tulisi samanlainen vuoto kuin Karibialla oli ? No niin. Suljen silmäni vain ja odotan jäämurtajatilauksia. Kuten sanotaan: on parasta olla osaamisellaan mukana ettei kädettömät tee vahinkoja...

  VastaaPoista
 12. Eiköhän tässä olisi elintärkeätä saada mitä tahansa vientiteollisuuden tilauksia. Sen verran syvällä Suomi nyt ui. Saako Uki jostain momentin kulmasta vielä kiinni vai joudummeko uimaan koko ajan karanneen laivan perässä kunnes kuntaliitos meidät kahlitsee isomman helmaan. Silloin ei tarvitse enää itse edes yrittää pyristellä. Isompi sanelee sen jälkeen nopeuden, pysähdyspaikat, reitin ja suunnan.

  VastaaPoista
 13. joko huomaatte että kaikki mihin kari koski ei muutukkaan mannaksi. sitten uuden vuoden suunnistuskilpailuun. montako kymppipöydän nykyistä tai entistä setää löydät eilisestä läpyskästä. vihjeeksi annetaan se että katso suuria valokuvia. oikein vastanneiden kesken arvotaan jatkosodanaikainen svl-mitali. hyvää ja tasapuolista tiedottamista toivotetaan tälle uudelle vuodelle 2014.

  VastaaPoista
 14. Pitäisi saada kuntalakiin myös muutos, että se pienempi kunta joka pakkoliitetään isompaan, ei saisi enää asettaa ehdokkaita kunnallisvaleihin viiteen (5) vuoteen

  VastaaPoista
 15. http://yle.fi/uutiset/presidentti_sauli_niinisto_maailman_muutos_haastaa_meita_rajusti/7007217

  Vähän erilainen puhe ja sen lopettaminen.

  VastaaPoista
 16. Täälläkin puhutaan maailman muuttumisesta ja suomalaisten jääräpäisestä halusta edeleen rakentaa laivoja
  http://www.hs.fi/m/talous/Suomen+talouden+matalapaine+v%C3%A4istyy+hitaasti/a1388394867935

  VastaaPoista
 17. Kiitos käynneistä ja kommenteista! Pitäisiköhän meidän katsoa myös maamme sisäiseen tulojen jakoon, kun puhumme ulkomaankaupasta ja teollisuutemme kilpailukyvystä. Vaatiessamme vientiteollisuuden työntekijöiltä palkanalennuksia, annamme kuitenkin samaan aikaan heidän rahoillaan elävien muutamien ammattikuntien, kuten esim. lääkärit ja juristit kupata yhteiskuntaa rajusti ja jopa siirtää suoraan veroista maksettuja palkkioita veroparatiiseihin.

  Kun yhteiskunta vaatii vientiteollisuudelta ja sen työntekijöiltä vyönkiristystä sekä veronmaksuintoa, po. teollisuutta ja sen työntekijöitä vaaditaan, vasten tahtoaan, sijoittumaan sinne, missä tuotantotoiminta ja asuminen on maassamme kalleinta! Kun siellä, mistä vientiteollisuus tuottaisi, viedään työntekijöiltä esim. terveys- ja vapaa-ajanpalvelut sekä ajetaan opetusta alas, käytetään näiden työntekijöiden maksamia veroja toisaalta musiikkitaloihin ja kaavaillaan käytettäväksi guggenheimeihin, metroihin ja vastaaviin. Jos Uudessakaupungissa tehdään Mersu tai Kainuussa sohva, ja niiden lopputuloksesta valuu 30% sijoittajien kautta ulkomaille tai pääkaupunkiseudulle, on koko Suomen perusta poskellaan.

  Ei maailman kaikkia laivoja ole vielä tehty. Suomessa on telakkateollisuudessa määrätynlaista osaamista, ilman tuota osaamista ei STXn loistoristeilijöitä olisi kannattanut rakentaa edes Ranskassa. Suomi ei hyötynyt millään tavoin Norjan kaasukentistä, joissa työskentelee tuhansia italialaisia ja ranskalaisia. Nyt sama virhe tehdään Venäjän pohjoisien alueiden suhteen. Jos pohjoisella jäämerellä tapahtuu joku katastrofi, onko asemamme silloin parempi, että tietotaitomme sijaan Portugalin, Espanjan jääekspertit olivat asialla ja Suomessa 10 000 työtöntä enemmän? Jos katastrofi tapahtuisi, eikö olisi parempi, jos olisimme olleet sitä ennalta ehkäisemässä ja varautumassa siihen 10 000 alueella työskentelevän suomalaisen verotuloilla ja osaamisella; Sini Saarelan tai ulkomaille rahansa kanavoivien ökyjen, lääkäreiden tai juristienveroilla ei pahemmin tasoiteta mahdollisen katastrofin aiheuttamaa öljynhinnan korotusta.

  VastaaPoista
 18. Muuten allekirjoitan Javan hyvän kommentin, mutta Sini Saarelan suhteen olen eri mieltä. Sini kuuluu järjestöön, joka yrittää saada huomiomme maapallon ympäristön tilaan. Ehkä Greenpeace sai aikaan oikeanlaista varovaisuutta ja liikehdintää myös Venäjällä.
  Perussuomlaiset, joihin Javankin aatteellisesti luokittelen, ovat erityisen ympäristövastaisia. En silti sitä tarkoita, että nimenomaan Java olisi siksi "huono tyyppi", hänellä on paljon tietoa. Ehkä biodiversiteetti ja vähän muunlainenkin ympäristötietämys vaatisi päivitystä.
  Mutta: päättelen sen vain suhtautumisesta Sini Sarelaan.

  VastaaPoista
 19. Näin on. Kun Suomi ei voi enää devalvoida valuuttaansa, niin esitän seuraavaa.
  Lopetetaan raakaöljyn poraaminen ja läikyttäminen suoraan maahan Keski-Afrikan maissa ja samalla siunaamalla hiilen polttaminen Aasian nousevissa talouksissa. Viedään sinne Hinku ja pysäytetään maailma ja palataan ajassa taaksepäin 50 vuotta. Silloin oli työväkikin voimissaan ja Vappuisin oli ainakin ihmisiä marssimassa milloin minkäkin työväenjärjestön t-paita päällään. Eikä tuolloin internetissä siirrelty ihmisten rahoja verottajilta piiloon. Vai haikaillaanko kuitenkin ensin paluutaa 80-luvulle joilloin lainakorotkin oli kaksinumeroisia ja maassa oli silloiseen autolukuun suhteutettuna runsaasti Nl-valmisteisia autoja. 80-luvulla oli vielä Kalantikin oma kuntansa ja kukoisti runsaine kyläkouluineen. Elettinpä aikaan ennen Kalannin yläastetta, joka on suomalaisen koulujen sijoittamisen harvinaisuus.
  Tuota Javan kommenttia voi pyöritellä. Asia on osin niin kuin Java asian puki sanoiksi Ja suunnituskilpailuun esitän vastaukseksi lukua 4.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa ei ollut t-paitoja 50-luvulla

   Poista
  2. eikä 60-luvun alkupuolellakaan. Marimekon raitapaidat -68 tais olla ekat.

   Poista
 20. On se vaan niin, että maapallon suurin ongelma on väestöräjähdys ja se tapahtuu vielä siellä, jossa kaikki kilvan haluavat KULUTTAJIKSI länsimaiseen tapaan - tai itseasiassa ovat jo ohittaneet meidät. Kaikki nämä ihanuutemme maailmassa näkyvät jo säähavantoina.
  Eriarvoisuus lisääntyy, sanoo presidentti.. takuulla lisääntyy. Siitä huolehtivat poliittiset puolueet ! Eivät ne ainakaan meitä luomuviljelijöiksi kannusta, joten kasvua ylläpidetään vaikka väkisin.

  VastaaPoista
 21. Ne kenellä on omaa maata niin voivat aivan hyvin ruveta luomuviljelijöiksiu ja mennä vaikka Kalannin, Lokalahden ja Pyhämaan torille myymään tuotteitaan. Ukin torille taitaa olla hankalampoi päästä ilman valvontaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä niin. Tai ei mene aikaakan kun joudutaan jokainen hakeman pelloilta ja metsästä toimeentulomme.
   Mitä U:gin toriin tulee, ei siellä ainakan paljon kilpailua näytä olevan.
   Ville Haapasalon Venäjän reissut suomensukuisten kansojen keskelle ovat mielenkiintoisia. Hantien mailla oli kovin vaitonaista. Panssarivaunuilla tehtiin Taigan metsiin vanoja öljynetsintää varten. Alkupersäiskansojen elinympäristöjä tuhotaan ja Ville oli vaan huolissaan Hantien kielen säilymisestä. Toki hän rohkeasti osoitti ohjelmassa mitä öljy-yhtiöt tekevät, mutta ei niinkään ympäristön kannalta.

   Mutta meidän kannaltamme on tietysti ihanaa, että öljyn saatavuus on taattu. Kenenkään ei vielä tarvitse syödä ruohoa eikä puunkuoria.

   Poista
 22. Money makes the world go round ! Tammikuun 1. päivänä 2014 romanialaisten ja bulgarialaisten työntekijöiden vapaata liikkuvuutta koskevat väliaikaiset rajoitukset poistetaan. Joissakin jäsenvaltioissa käydään kuitenkin keskustelua mahdollisuudesta jatkaa näitä rajoituksia. Joten jos tarvitset entistä halvempaa työvoimaa jossain ja olet siinä asemassa voit sitä palkata niin kannattaa olla varmaan hereillä. Tulijoita riittää maiden 26 miljoonan asukkaan joukosta varmaan Suomeenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunhan muistaa maksaa vähintään minimipalkan sekä sen että pimeään työn teettäminen on laitonta

   Poista
 23. Kiitos käymisistä ja keskustelusta! Sini Saarela toimikoon miljoonajärjestön kanssa kuten haluaa. Mielestäni on kuitenkin parempi ryhtyä etsimään ja tarjota vaihtoehtoja öljyntarpeelle kuin ryhtyä sabotoimaan ja riskeeraamaan suorittavan tason työntekijöiden arkiaskareita! Miksei vastaavaa tempusta tehty Nigeriassa, missä ihmisiä kuolee ja luontoa konkreettisesti tuhotaan raakaöljyn vuoksi. Eikö tämä saa tarpeeksi huomiota ja tuleeko länsimailta enemmän tukea sekä Usan lehdistöltä paremmin huomiota eli PO. JÄRJESTÖ TEKEEKÖ PAREMMAN TILIN VENÄJÄN TEMPAUKSILLAAN?

  Lähtisin ensin panemaan oman maan asioita kuntoon esim. energiapolitiikalla ja verouudistuksilla kuin ajaisin omaa teollisuuttamme alas lisäämällä samalla työttömyyttä ja siirtämällä työpaikkoja maihin, joissa ei puututa saastuttamiseen tai vaadita inhimillisiä työoloja. Meidän tulisi suunnata viennin osalta katseitamme Eun ulkopuolelle esim. Venäjälle tai Etelä-Amerikkaan. Eussa meillä ei ihmeellisempiä saumoja ole, pääasiassa saamme maksella ja noudattaa tavallisten suomalaisten elämistä hankaloittavia sääntöjä.

  Ainoa eurooppalainen toiveemme liittyy Saksan päätökseen ajaa ydinvoima alas. Ehkäpä siitä seuraa sikäläisten energiakulujen voimakas kasvu ja työpaikkojen siirtyminen puhtaan ydinvoiman Suomeen. Ehkäpä Mersun valmistuksen aloittaminen on ensimmäinen askel polulla, jota pitkin saksalainen teollisuus siirtyy Suomeen?

  VastaaPoista
 24. Greenpeace elää jäsenmaksuilla, maksavia on noin 2,5 miljoonaa. Esimerkiksi minä lähetän joka kuukausi 9 euroa. Ja mitä arkiaskareita Sini Saarela kansainvälisillä vesillä rikkoi, kun sai täkiltä vesisuihkun silmilleen riippuessa jättimäisen aluksen kyljellä. Ei ainakaan kenenkään arkiaskareita, mikä tuon ilmansuunnan touhuissa tarkoittaa rosvousta.
  Nigeriassa on tehty monenlaisia iskuja, myös Afrikan rannikon (EU maiden) ryöstökalastusta vastaan.
  On totta, että koko ajan pitäisi pyrkiä käyttämään vähemmän öljyä. Sitä vaan mene erilaisiin tuotteisiin enemmän kuin esimerkiksi liikenteen polttoaineina... kuten erilaisiin muovivalmisteisiin.

  Myös Venäjällä kuolee öljyn takia ihmisiä ja ympäristöä saastuu. Ihmisiä uhkaillaan puhumasta, vaikka elävät vuosituhantisilla synnyinsijoillaan. Tiedän tämänkin Greenpeacen Venäjän solun kautta

  VastaaPoista
 25. Kiitos vierailuista ja asiallisesta kommentistasi! Mielestäni Saarela yritti väkivalloin päästä sabotoimaan venäläisten öljytyöntekijöiden arkea ja heidän perheiden elättämistä. Jonkinmoinen työrauha pitäisi olla! Olisikohan Hollannin valtio tukenut po. järjestöä, jos hyökkäyksen kohteena olisivat olleet nigerialaiset työntekijät ja hollantilainen, vuosia Afrikassa luontoa tuhonnut, hollantilainen öljy-yhtiö?

  Mitä mainitsemassasi paikassa tapahtuvaan ryöstökalastukseen tulee, olen kanssasi tismalleen samaa mieltä. Lännestä ja jopa Kiinasta ja Venäjältä lähetetään sotalaivoja TAPPAMAAN ns. MERIROSVOJA, mutta kukaan ei kerro sitä, miksi nämä miehet rosvoavat! Syy rosvoukseen on yksinkertaisesti se, että sikäläiset kalastajat eivät pysty enää elättämään itseään kalastamalla. Tästä voimme kiittää mm. unionimme suojeluksessa tapahtuvaa ryöstökalastusta! Sen sijaan, että vuosittain käytetään yli miljardi euroa ns. merirosvoja jahtaaviin ja ojentaviin sotalaivoihin, kyseiset varat pitäisi kohdentaa kalakannan elvyttämiseen, uusien elinkeinojen luomiseen tms.. Entisiä kalastajia eli merirosvoja ei pelasteta Eun eikä Suomen toimesta, koska heidän aluksiaan ei oltu rahoitettu saksalaisista, ranskalaisista tai brittiläisistä pankeista, kuten Espanjan, Kreikan ja Portugalin velkaantumistapauksessa oli tehty!

  VastaaPoista
 26. On hienoa että on nuoria jotka ajattelee muutakin kuin itseään. Sini teki urotyön.

  VastaaPoista
 27. Saisisko tuollaisia Sinejä estämään myös tuulimyllyjen rakentamisen keskelle asutusta?

  VastaaPoista
 28. Sä voit olla itse Sini

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!