lauantai 7. joulukuuta 2013

UUDENKAUPUNGIN DEMARIT LIITTÄMÄSSÄ UUTTAKAUPUNKIA RAUMAAN!

Demarien ykkösnainen on julistanut kuinka Turun ja Porin väliin tarvitaan vahvaa keskusta eli hän on selkeästi liputtanut Uudenkaupungin kaupungin hävittämistä maailman kartalta! Nyt olen saanut muualla, asiaa ihmetteleviltä demareilta, tietää, että koko paikallinen demarijoukkio alkaisi ajaa nokkanaisensa linjaa eli liitosta Rauman kanssa. Näinkö demarit lupasivat reilu vuosi sitten vaaleissa? Ei tietenkään, silloin oltiin pienen ihmisen asialla, puolustettiin julkisiapalveluja ja kaupunkilaisten tasa-arvoista oikeutta laadukkaisiin palveluihin.

Käytännössä demarien toiminta on ollut täysin päinvastaista. He siirtävät tavallisten kuntalaisten varoja yrityksille. Vaikka meillä on valtuuston yksimielinen päätös siitä, että ikäihmisten palvelut hoidetaan kaupungin itse tuottamina, muutaman paikallisen yrityksen tukemana, tänne syntyy lukuisia kansainvälisomisteisia hoivakoteja, mitä tekevät demarimme? -Ei mitään, he lymyilevät koloissaan ja hiljaisuudella siunaavat vuosisadan yksityistämisen. Meillä ajetaan kuntalaisten palveluita alas ja rahat syydetään olutyritykseen, älyttömiin katulamppuihin jne.. Kaupungissamme demarit on täysi kupla tasa-arvon ja avoimuuden puolustajina. Puoluetta ja sen toimintaa voidaan pitää epätasa-arvon ja kähminnän takaajana, köyhän kyykyttäjänä sekä poliittisena ilmestyskirjanpetona.

Jo demarien vaalikampanja oli irvokkuudessaan ylivertainen: Vaalimainoksissa käytetty polkupyörä vaihtui ökymaasturiin, makkarajuhlinnan kohteena ollut kaupunkimme ennen kuulumaton menestys ja mahtava tulevaisuus kääntyi lomautustarpeeksi, palvelujen alasajoksi ja veronkorotuksiksi. Tätäkö demarit lupasivat vaaleissa? -Eipä luvanneet, he lupasivat menestystä, kasvua ja kehitystä! Kaiken tämän mahdollisti paikallinen media.

Vaalien jälkeen demarien kaikki päätökset ovat olleet ajamassa kaupunkiamme entistäkin kurjempaan jamaan. Heidän mainintansa kaupungin kehittämisestä ovat jääneet, huulen heiton tasolle. Mikään kaupungin kannalta positiivinen esitys ei ole realisoitunut demarien taholta esim. äänestyksissä. Joku saattaisi ajatella, että kyseessä on demarien, monesti perinteisenäkin pidetty, tyhmyys, mutta kyse ei liene siitä. Kyse näyttää olevan yksinkertaisesti siitä, että kaupungin talous ajetaan niin huonoon kuntoon, ettei Uuttakaupunkia voi liittää kuin selkeästi isompaan kaupunkiin.

Jos maanantaisessa valtuustossa näemme kyseisen porukan kaupunkia, vahingoittavan politiikan jatkuvan, voimme todeta todeksi naapurikunan taholta kuuluneet demarihuhut: UUDENKAUPUNGIN DEMARIT KANNATTAVAT LIITOSTA RAUMAN KANSSA!

78 kommenttia:

 1. Kyllä näitä puheita on kuulunut. Mutta mitä hyötyä siitä on ? Sen jos joku todistaa ! Se ei riitä, että saadaan omasta pojasta isompi tappi.

  VastaaPoista
 2. Sieltä työväentalolta lähti sekin ajatus, että jätetään Muutos- ryhmä ilman luottamuspaikkoja. Sen sijan ne annettiin Vihreille, joilla ei U:gissa ole edustajaa valtuustossa. Nämä on kovia selkäänpuukottajia, nämä joskus jopa teknisen lautakunnan puheenjohtajina toimineet.
  Satun tämänkin tietämään, kun olen hyvä ihmisiä puhuttelemaan. Tosin tässä kähminnässä oli myös pari kokoomusnuijaa. Forssin osuutta en tiedä, mutta ilmeisesti Vasemmistoliitto siunasi asian kuten sen U:gin Sanomiin toimitetun adressinkin.

  Kyse ei ole suurista asioista, alhaisten ihmisten politikoinnista kylläkin. Ja kun tällaiset hiipparit hoitavat yhteisiä asioita, se ei oikein kerro luottamuksesta. On niiden pakka nyt ollut sekaisin, kun ei ole enää kaupunginjohtajaa joka päivä johtamassa puolueen toimintaa. Tai onhan niillä taas kurssi, kuten Java Valkonen näkyy tietävän.

  VastaaPoista
 3. Miksi Valkonen tuo demareiden keskeneräisiä asioita esiin. Kaikki yhdistykset eivät ole päättäneet liitosasiasta mitään. Antaisit demareiden hoitaa tiedotuksen itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Entäs valtuustoryhmä?

   Poista
  2. Valtuustoryhmässä sanellaan ja uhkaillaan kaikki Raumaliitoksen taakse. Vuoden alussa alkanut junttaus jatkuu, Hävettää olla demari.

   Poista
  3. Ukissa on kolme demariyhdistystä. Suurin niistä on työväentalon yhdistys.
   Demarien valtuustoryhmän enemmistö kuuluu tähän yhdistykseen. Istuvista demarivaltuutetuista muutama pääjehu kuuluu työväentalon yhdistykseen. Monilla heistä on hyvät neuvottelusuhteet Raumalle. Tästä se alkaa kehittyä. Ensin yhdistysten enemmistöpäätöksinä ja sitten kunnallisjärjestön enemmistöpäätöksenä josta tulee koko ryhmän kanta. Demarit toimii enemmistöpäätöksin julkisuudessa.

   Poista
  4. Miten aikuisia ihmisiä voidaan uhkailla jossain valtuustoryhmässä niin kuulostaa käsittämättömältä.

   Poista
 4. Yksi entinen nokian johtajista nyt jo eläkkellä totesi, että missään muussa maassa ei ole näin oikeistolaista vasemistoa kuin suomessa.
  Kun on seurannut varsinkin demareitten touhua taisi mies olla aikas oikeassa.

  VastaaPoista
 5. hyvä kun valkonen nostaa asioita esille, kun puolue ei tee sitä.

  VastaaPoista
 6. Meillähän on valtuuston päätös, että rauman kanssa ei neuvotella.Mitä Forssiin on uskominen niin vassarit tyrmää koko rauman.
  Taitaa demarit jäädä yksin ajatuksineen se on sitten eri asia jos valtiovalta ajaa pakkoliitokseen.

  VastaaPoista
 7. Sen verran tähän kommentoin, että demarit ovat molemmissa po. kaupungeissa suurin puolue valtuutettujen nuppiluvulla laskettuna. Sillä on matemaattinen seuranto. Kannattaa seurata, millaisia lausuntoja heiltä annetaan julkisuuteen.
  JAa

  VastaaPoista
 8. Kiitos käymistilasta ja viestityksistä! Vasemmistoliiton kelkka kääntyy, kun käsky käy. Se nähtiin varhaiskasvatuksen siirrossakin, mikäli muistan oikein - ainakin demarien kelkka kääntyi ja pomppa pyörähti. Miksei vasemmistoliittolaiset puutu kaupungin ikäihmispalvelujen ulkoistamiseen veroparatiisiyhtiöille, siitäkin on valtuuston yksimielinen päätös? Lisäksi asia on akuutti!

  VastaaPoista
 9. Forss nosti monta kertaa esille valmistelun vanhustenhoidon siirrosta levysepänkadulle. Viimein valmistelu loppui ja henkilökunnalle ilmoitettiin ettei siirtoa tehdä. Asiat pitää hoitaa ajallaan eikä vain julkisuudessa syytellä muita. Tiedän tapahtuneen, puhuin siitä Forssin kanssa monta kertaa.

  VastaaPoista
 10. Missä nosti esiin? Että yksi mies taas ratkaisi tämänkin asian. Älkääs nyy taas. Puhetta riittää anonyymeillä.

  VastaaPoista
 11. Siitä tuleekin mielenkiintoinen metropolialue, kun U:gin, Rauman ja Laitilan metsiä ja peltoja liitetään yhteen. Jos liitetään milloinkaan. Vai onko Uki jo saatu vararikkoon ? Viime valtuustokaudella sitä kovin yritettiin.
  En usko, että U:gin Vasemmistoliitto mitään veroparasiittiyhtiöitä kannattaa. Demareista ei ole koskaan takeita. Taitaa ne Rauman demritkin olla ensi kunnallisvaaleissa aika vähissä.

  VastaaPoista
 12. Taisi olla niin, että asia vuosi julkisuuteen ja valmistelu keskeytettiin, olettaisin niin?Tarkoitan matleenan siirto ketunkalliolle.

  VastaaPoista
 13. Kiitos käynneistä ja viestitykityksistä! Ennen vaaleja valtuusto teki yksimielisen päätöksen ikäihmispalvelujen pitämisestä kaupungin tuottamina niin, että apuna käytetään kaupungin omien alan pienyrittäjien palveluita. Tuolloin kaikki, minä mukaan lukien, oikein jeesusteli ja maalaili kauhukuvia kansainvälisten pörssiyhtiöiden palvelujen laadusta. Sotelautakunnanjohtaja värisytti ääntä kuin loirit ja miltei väänsi itkua puolustaessaan kaupungin omaa vanhustenhoitoa. NÄIN SYNTYI YKSIMIELINEN PÄÄTÖS!

  Vaalien jälkeen sama porukka oli koossa ja tällä porukalla oli tiedossa Uuteenkaupunkiin suunniteltujen ja osittain valmisteilla olevien "hoivatalojen" rakentaminen. Tivasin tuolloin Heiniöltä, kuka ja millä oikeudella on neuvoteltu kyseisten "hoivafirmojen" kanssa, kun valtuusto on päättänyt yksimielisesti, ettei niiden käsiin anneta ensimmäistäkään vanhusta. Helviö vastasi, ettei niiden kanssa neuvoteltu, vaan ne kysyi ja niille vastattiin. En saanut kysymyksiini kunnollisia vastauksia ja niinpä koko homma jäi siihen. Tuolloin Heikki Walalle täytyy antaa täydet pisteet, sillä hän nousi ja pani itsensä peliin puolustaessaan Helviötä, joskin tosi ontuvin perusteluin. Hartolla ei ollut tässä mitään roolia - ei suuntaan ei toiseen.

  Alkuvuodesta ensimmäinen "hoivatalo" alkoi valmistua. Paikallislehti julkaisi alkeellisen uutisen valmistuvasta laitoksesta ja kuka lehden kuvassa keimaili ryystämässä pörssiyhtiön kahvia? - Meidän entinen ja nykyinen sotelautakunnanjohtajahan se virnisteli kuvassa muikeana kahvikuppi kädessä. Sama mies joka vollotti ennen vaaleja, jottei noiden armoille saa jättää ensimmäistäkään uusikaupunkilaista ikäihmistä. Meillä on vieläkin voimassa valtuuston yksimielinen päätös, jonka mukaan hoidamme vanhuksemme itse muutaman paikallisen yrityksen avustamana. Tämän päätöksen vastainen sopimus pörssiyhtiöiden kanssa taidettiin tehdä jo ennen vaaleja! Mielestäni tämä on ihmeellistä ja lain vastaista, eikä siihen ole puuttunut kukaan. Tämä olisai tutkintapyynnön tai ainakin aloitteen paikka.

  Todellakin tosi huvittava metropoli syhtyy pohjalta Uusikaupunki-Laitila-Vehmaa.Rauma.

  VastaaPoista
 14. Näin ulkopuolisena ihan vaan oletan että tämä ltk puheenjohtaja oli Valkeinen...

  VastaaPoista
 15. Ei raumalla; ei kai kukaan niin tyhmä ole, että menis.

  VastaaPoista
 16. Päivän SITAATTI !!

  VANHUSTENHOIDON NYKYTILASTA??

  "Kärjistäen voi sanoa,että vain rahastus toimii.Roskapussin vienti kaksi euroa,housut alas viisi euroa ja niiden ylösvetämisestä hiukan
  enemmän.

  VastaaPoista
 17. Valkosta risoo Forssin saama myönteinen palautus viime päivinä. Hän hoiti asian taustalla. Sinun tivaamisillasi ei ole mitään merkitystä.

  VastaaPoista
 18. klo 9.17 ei näemmä ymmärtänyt sanaakaan mitä Valkonen viimeisessä kommentissaan kirjoitti. Se oli juuri noin.

  VastaaPoista
 19. Kiitos vierailuista ja viesteistä! Harto ei tee mitään taustalla. Kahvinjuontia lukuun ottamatta kaikki tapahtuu pasuunat soiden ja liput liehuen. Eikä asiaa ole hoitanut kukaan. Jos se olisi hoidettu, ei kyseiset talot olisi nousseet koko kaupunkiin tai asia olisi tuotu uudelleen valtuustoon. Nähdäkseni moka on edellisen hallituksen, joka ei ole valvonut valtuuston päätöksen noudattamista tai ei ole itse noudattanut sitä!

  VastaaPoista
 20. Java luulee asioita hoidettavan hänen tavallaan pasuunat soiden ja liput liehuen, omaa erinomaisuutta toitottaen. Katkeria ovat pihlajanmarjat jne..

  VastaaPoista
 21. Valkosen kirjoitukset ovat, kun katkeroituneen miehen valitus avioliitossa epäonnistuttua

  VastaaPoista
 22. Kiitos vierailuista ja viestin jätöstä! Jopa jollain on ihmeellinen yhtälö: Totuus ja sen kertominen on katkeruutta? Huolissaan minä olen kaupungistamme ja olen ollut sitä jo jonkun vuoden, mutta en minä katkera ole! Kenelle minun pitäisi olla katkera?

  VastaaPoista
 23. Kyllä noissa Javan jutuissa piilee totuus, hänellä on vain oma tyylinsä kertoa asioista ja sekös joitain herkkähipiäisiä ottaa pattiin.
  Minä itse kyllä kirjottaisin saman asian eri tyylillä, mutta kukin taplaa tyylillään.

  VastaaPoista
 24. Poliittinen toiminta perustuu itsekkääseen kunnian hakemiseen. En todellakaan usko, että joku menestynyt paikallispoliitikko, kuten Forss, tekisi hiljaa taustalla mitään ja saavuttaisi siten kansansuosion, jota hänellä eittämättä on. Päättäjäksi ei pääse ellei äänestäjät tiedä poliitikosta mitään.
  Näin penessä kylässä taas on tärkeätä ettei tiedä liikaakaan. Siksi täällä on virkamiesten, tai ainakin oli viimekaudella, helppo toimia.
  Olen erittäin pettynyt, että nyt on näin poliittisesti sekasortoinen kausi. Lähi-idässäkin oli rauhallisempaa kun diktaattorit olivat vallassa. Tosin silloin ei yksittäinen kansalainen ollut koskaan turvassa.
  Jotain samaa oli U:gin tilanteessa viime kaudella : yksittäinen poliitikko ei ollut trvassa, vaikka piti olla demokratia. Tuloksista voi päätellä ettei kuntalaisetkaan enää ole turvassa, tarkoitan tietysti taloudellisesti - eletäänhän me demokratiassa.

  VastaaPoista
 25. Forssin suosio perustuukin siihen, että hoitaa häneen yhteyttä ottavien asiat . Julkisesti mellakoimalla saa näyttävyyttä, mutta asiat jää hoitamatta.
  Java ei totuuksia kerro vaan miltä asioiden pitäisi saada näyttämään ulospäin. Kateellinen olet.

  VastaaPoista
 26. Jos asioista on perillä se suurinpiirtein noin mitä java on monesta asiasta kertonut.
  Ei se ainakaan niin ole, että tarkastuskertomuksen raportti johtuu kaunasta.

  VastaaPoista
 27. asioita joskus tarkkaileva8. joulukuuta 2013 klo 11.38

  On se Java Valkonenkin hoitanut lähimmäistensä asioita. Mutta Forssilla on jo pitkä ura takana. Olen usein myös pohtinut sitä, mitä olisi tapahtunut, jos Tähtinen ja Valkonen olisivat saaneet toimia Perusssuomalaisissa ? pakko on todeta ainakin se, että osasi Tähtinen Kh:ssa ainakin ajatella paremmin kuin Nummi. Tontonmäen miljoonasuttakaan ei olisi syntynyt !
  Vaikea uskoa sitäkään, että NUmmi olisi keksinyt itse heittää kaksi ajattelevaa yksilöä puolueen ulkopuolelle. Mutta U:gissa sekin päätös syntyi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valistunut arvaus: Tähtinen olisi ryhmänjohtaja ja Persuilla olisi johdonmukainen politiikka, joka perustuisi älylliseen pohdintaan.

   Poista
 28. Päätökset tehdään enemmistön mielen mukaan kuten päätös Tontonmäen taloista. Siihen ei vaikuttanut muutaman mielipide. Ja alustuksesta jokunen miete. Kun miettii oikeasti Ukin tilannetta niin onko Ukilla paljon
  vaihtoehtoja. Täällä ollaan pussin perällä aika eristettynä. Maan ja maailman taloudellinen tila pakottaa järkevöittämään toimintoja. Vielä ei edes tiedetä kuinka mones niistä seitsemästä laihasta vuodesta on menossa.

  VastaaPoista
 29. Kiitos kommenteista ja vierailuista! Muistakaa nyt, minä olen ihan tavallinen keskiverto kaupunkilainen tavallisen kaupunkilaisen tiedoin - en kuulu Harton lailla kaupungin salttua tieto tuntevaan kermaan. Aikaisemmin tein aloitteita ryhmäni kanssa nimeen omaan sen palautteen perusteella, mitä kansalta tuli. Ikävä, että ne kaatuivat liian usein edellisen hallituksen saamattomuuteen. Kaikkeni tein vaaleissa lupaamieni asioiden eteen vaikka pientä painostusta oli joskus havaittavissa. Lisäksi hoidin lukuisten ihmisten asioita suoraan virkahenkilöiden kanssa enkä koskaan nostanut näitä juttuja julkisuuteen.

  Meidän ongelmamme on ja oli valtaklikki, joka survoi tämän kaupungin totaaliseen taloudelliseen tappiokierteeseen. Jos ynnäämme yhteen viime valtuustokauden mokat, myydyn kaupunkilaisten omaisuuden, valtiolta saadun huonosti talouden hoitaneen kunnan avun, veronkorotukset, väestön poismuuton seuraukset, otetun velan ja viimeisen viivan alle jääneen miinuksen, hallituksemme taloudenpito kustansi Uudellekaupungille noin 20 miljoonaa euroa miinusta! Tähän ryhmämme yritti puuttua ja estää sen. Kaupunkilaisen ja kaupunkilaisten etua me ajoimme - ikävä vaan, että meitä oli liian vähän.

  Kuinka joku voi väittää, että olimme katkeria, kiusaajia tms.. Mehän selkein esimerkein pyrimme nostamaan ongelmia esiin ja esitimme niille jopa korjausmallit. Esim. Juha Aaltonen teki hoivakotimallin, jolla ikäihmisten palvelut olisivat säilyneet kaupungin omana toimintana. Olisimme Juhan mallin mukaan rahoittaneet hoivakodin, kuten pörssiyhtiöt nyt tekevät. Mutta eihän sitä kukaan ymmärtänyt. Kysyn kuinka Juhan tuossa tai meidän muissa esityksissä tai hiekkatekonurmessa tms. voi olla takana katkeruutta, kateutta tai kiusausta? Edellä mainittuihin ihmispiirteisiin puuttuminen on keskustelun kääntämistä pois totuudesta ja konkretiasta. Näin meillä on hallittu ja hallitaan valtuustoa. Nytkin valtuusto käsittelee taloutta, joka on jäänyt totaalisesti sivuseikaksi ja sotejohtajan valintakeskustelun varjoon.

  Olen elämäni aikana saanut ihan riittävästi julkisuutta, joten mitään esiintymistarvetta minulla ei ole Jos olisi toisin, kaipa hakisin sitä isommilta foorumeilta tai änkeisin huomennakin valtuustoon esiintymään ja olisin aikoinani olisi ängennyt itseni hallitukseen. Siinä vaiheessa, kun joku nostaa asiakeskustelussa esiin kateudet, katkeruudet jne., hänellä ei ole vasta-argumentteja eikä hän pysty myöntämään olevansa väärässä. Rake, Juha tai minä emme siis kanna kaunaa kenellekään, emmekä ole katkeria tms..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sinä Java olet katkera, vaikka kiellät sen. Kun katsoo sinun elkeitäsi, niin olet kuin maailman omistaja. mutta sinulla vaan ei ole valtaa mihinkään, enää. Et päässyt valtuustoon, joten täällä annat katkeruutesi levitä kaikkien eteen.

   Poista
  2. Kiitos näkemyksestäsi! Onko totuuden kertominen tai parempien vaihtoehtojen tarjoaminen katkeruutta? Ei minulla ole sen enempää tai vähemmän valtaa kuin aikaisemminkaan.

   Poista
  3. Löydös klo 13.07:"mutta sinulla vaan ei ole valtaa mihinkään, enää." Jos näin mustavalkoisesti Javan kohdalla olisi, niin eihän mies voisi enää päättää edes omista tekemisistään. No. Kun satun tietämään tämän kaupungin kunnallispolitiikan sidos-keskustelu-päätöskuvioista edelleen jotain, niin totean vain, että tämä em. löydös ei voi pitää paikkaansa eli asia ei ole noin mustavalkoinen. Tuli mieleen siis, että taas joku Javan sanoma/kirjoittama on osunut ja joku upposi. Voi näistä konteksteistä sitten itse kukin tyylillään ja haluillaan fundeerailla.
   JAa

   Poista
  4. Java, sinunko totuus on se ainoa oikea? ja paremmat vaihtoehdot, ovatko ne aina sinun? Tyylisi on hyökkäävä, se peittää kenties alleen joskus jotain hyvääkin? harvemmin kyllä?

   Poista
 30. Ei vaikuttanut muutaman mielipide Tontonmäen taloista, totta. Mutta jos mielipide on JOHTAVA, se voi saada paljon aikaan. Tarkoitan johtavalla mielipiteellä järkevää mielipidettä. En silloisen kaupunginjohtajan mielipidettä.
  Kai tässä nyt maailman taloudellinen tilanne tiedetään. Uki-Rauma - liitos voi olla ratkaisevan väärä. Seuraavat viisi laihaa vuotta ollaankin sitten irtisanomissuojan piirissä.
  Ja se TÄRKEIN: Ei Uki missään pussinpohjalla ja eristettynä Raumaan verrattuna ole. Raumalta pohjoiseen on pelkkää erämaata, mikä tietysti ydinvoimalan kannalta on oikeinkin. Rauma tässä apua tarvitsee. Jos itse menee vapaehtoisesti tarjoaman STX:lle käsittämättömästi rahaa 40Hehtarin maa-alueest ja muutamasta kiinteistöstä, pidän sitä poliittisesti hölmönä. Tuo alue olisi pienellä odottelulla pudonnut syliin kuin kypsä hedelmä, tai kukaties siellä olisi jatkunut mereen liittyvä rakentaminen jonkun toisen toimesta. Nyt siellä ei tapahdu pitkään aikaan mitään - tai voi sinne joku Hinku- tai tuulilapayritys tulla, jos niille maksetaan.
  Eli: ollaan nyt rauhassa vaan Uusikaupunki vielä tämän 400 vuoden jälkeenkin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Tontonmäessä ei ollut kyse mielipiteestä vaan tiedosta. - jopa niin uskomattoman väärästä tiedosta, että homma tuskiin olisi missään muualla mennyt läpi kuin meidän hurupäättäjillä - edesvastuuton päätös kaikessa hölmöydessään. Ihmetyttää koko Rauman STX-kuvio: Ensin katkaistaan päätä aukomalla suhteet rahoituksesta päättävään ministeriin, seuraavaksi telakkayhtiö saa kuulla kunniansa. Kun telakkayhtiö päättää jättää koko kaupungin, kerrotaan runsaista kansainvälisten telakoiden yhteydenotoista ja kuitenkin kaupunki loppujen lopuksi aikoo ostaa telkka-alueen itselleen. Pitäisi tuon jälkeen kellojen soivan jopa Rauman demareiden kalloissa.

   Sellaista se on, kun haluaa olla sen alan kuningas, mistä ei tiedä yhtään mitään eikä koskaan pysty myöntämään virheitään. No onhan se hienoa, että tuli mahdollisuus. Jos on vahingossa saanut kottikärryt ympäri ojanpohjalle, on jälki paljon komeampaa, kun pääsee tekemään saman rekalla - se on kallista ja muistetaan kauan!

   Poista
 31. Niin mutta olette nostaneet esille kiusallisia asioita ja kirjoittaneet sekä puhuneet asioista niin kuin ne on eikä niin kuin niiden haluttaisi olevan. Se oli isojen puolueiden jyrille liikaa. Nyt sitten voi seurata olitteko paljon väärässä.

  VastaaPoista
 32. Mielipiteelle 13:07 ! kerro nyt saman tien mitä valtaa yksittäisellä valtuutetulla on ? Tiedän ympäri Suomea ja maailmaa paljon kansalaisaktivisteja, joilla ei ole poliittista statusta, kuten malliin "Ugin kaupunginvaltuutettu". Valtuutettu Valkonenkin on kun istuu valtuuston kokouksessa, mutta myös kansalaisaktivisti. Valtuutettu on myös Aaltonen, joka nähdään maanantaina valtuustossa. Kumpikin on täysivaltainen valtuutettu silloin, kun on kokouksessa.
  Luulenpa että maanantaina nähdään hyviä näkemyksiä tällaiselta "epävaltuutetulta", joka ei saa olla valtuutettu vapaa-aikoinaan.
  Tuskin kenenkään vittuuntuminen (katkeroituminen?) tässä kaupungissa siitä johtuu ettei päässyt valtuutetuksi. Luulenpa, että jos tuollaisia tuntemuksia on, se johtuu perättömistä ilmiannoista. Se kannattaisi mielipiteen 13:07:kin muistaa !

  VastaaPoista
 33. Sotejohtajan valintaan liittyvää:
  Kaupunginvaltuusto päätti 17.6.2013 sosiaali- ja terveysjohtajan
  viran kelpoisuusehdoksi ylemmän korkeakoulututkinnon, alan
  tuntemuksen ja riittävän kokemuksen johtamisesta ja toiminnan
  kehittämisestä sekä hyviä yhteistyötaitoja.

  Edellisistä kelpoisuusehdoista vain yksi on yksiselitteisesti mitattavissa ja todennettavissa: ylempi korkeakoulututkinto.
  Muut ovat enemmän tai vähemmän mielipidekysymyksiä ja työtodistuksista / opinnoista pääteltäviä asioita. Miten esim. mitataan
  muita mainittuja kelpoisuusehtoja?
  Ts. ed. blogialustuksen viestiketjussa joku oli tulkinnut kelpoisuusehtoja sotejohtajan virkaan omalla tavallaan.
  Että tällainen huomio "vapaa-ajan epävaltuutetulta".
  JAa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkälle taitaa olla mielikuvakysymys, tai ratkaisee sekin, onko poliittista näkemystä johonkin suuntaan. Huvittaa kun muuan populisti sai oman näkemyksensä / mielikuvansa oikein palkittuun Ukin sanomaan.
   Tuo Pelttarin juttu lienee sellainen, että pitää katsoa onko se kunnalislain mukainen...? Ja toinen ongelma on syntyykö palkkarotaatioita

   Poista
 34. Kaikista huvittavinta oli se kun Myllymäen johdolla perusteltiin veroprosentin nostoa , että peruspalvelut säilyy.
  Nyt suurin osa tuosta verokorotuksesta saatavasta hyödystä menee taukotupaan ja tietysti demarien johdolla, missä nyt sitten oli peruspalveluiden puolustaminen. Toisaalta jakoihan samat henkilöt jo rahaa elistismin juhlintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taukotuvasta kun kommentoitte niin katsokaa ensin asian esittelyteksti täältä
   http://uki01.hosting.documenta.fi/kokous/20132411-11.HTM

   Poista
  2. perustelut on aina hyviä. tulee tontonmäki mieleen tästäkin välttämättömyydestä. kuinka aikaisemmin on voitu pärjätä. onneksi demarit osasi nosta veroja niin rahoitus on kunnossa.

   Poista
 35. Kiitä käynti-innosta ja kommenteista! Tuo demarien touhu kuvaa juuri sitä typeryyttä, millä siinä poppoossa asioita viedään eteenpäin. Jos media kertoisi porukan touhuista totuuden, ei sitä poppoota pahemmin äänesteltäisi. Ei ainakaan tavalliset ihmiset äänestäisi.

  VastaaPoista
 36. Korhonen ensin... sitten Myllymäki. todellisia Kh:n mielipiteenmuokkaajia. Voi luoja millä... tätä kaupunkia oikein hallitaan Tai siis ei hallita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Surkeaa on demarien edustus. Javan hattiwatti kuvaa hyvin raumalta johdettua surkimusten ryhmää.

   Poista
 37. Kiitos käynneistänne ja viesteistänne! On todella hauska kuvitella Juhaa(Aaltosta) huomisessa valtuustossa. Edessä istuu lauma hattivattien ja zombien sekoituksia, joiden järjen juoksu ja yhtenäiset liikkeet tuovat väkisinkin mieleen silakkaparven. Parven hiljaisuuden keskeyttää ajoittain sen keskeltä ylös nousevan tyypin kaakatus: Me SOSIAAALIDEMOKRAATIT sitä, ME SOSIAAAALIDEMOKRAATIT tätä ja puhe jatkuu jollain itsestään selvyydellä tai kaupungin kannalta katastrofaalisella esityksellä. Tuota porukkaa kun katsoo, voi sosiaalisuutta ja demokratiaa pitää pelkkinä vitseinä. Seuraavaksi ryhmä äänestää yhtenäisesti: EI, JUU, VAARIN HOUSUT tyyliin. Ei ihme jos tuon porukan takana istujan kuuppa alkaa kiehua. Ainoa valopilkku tässä edessä vellovassa, surullisen synkässä ja sysimustassa poliittisessa liejussa on Haverinen. Hän puhuu yhdessä kokouksessa enemmän kuin keskimääräinen sosiaalidemooni valtuutettu kolmessa valtuustokaudessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varovasti kyselen että onko kepun ja kokoomuksen istuvat samanlainen lauma?

   Poista
  2. Kiitos kysymästä! Kuten käsite nevahaapavuorelaiset kertoo poliittista mutaa oli vime kaudella kaikkialla. Kokoomuksessa on tapahtunut voimakas valaistuminen voidaan puhua jopa uudesti syntymisestä ja muutama keskustalainenkin on kirkastunut!

   Poista
  3. javan elämäntehtävä on haukkua sos. demejä. Saa vissiin siitä kiksejä? No, hyvä, jos edes siitä...

   Poista
  4. Kiitos edellisellekirjoittajalle kommentista! Enhän minä hauku demareitamme. Päin vastoin olen vilpittömästi huolissani heistä kuin hyvä paimen synkkään yöhön eksyneistä lampaista. Sosiaalidemokraattinen puolue on saatava takaisin sosiaalidemokraattisia arvoja ajavien tavallisten ihmisten käsiin. SDPn on aika katsoa peliin, pestä juppiuden ja porvarillisen elostelun maskit pois kasvoiltaan ja ryhdyttävä ajamaan heidän etua, keitä varten puolue on perustettu. Jo puolueen mahtavat saavutukset ja ylevä historia velvoittavat tähän!

   Puolue on vain väline, jonka tehtävänä on pistää realiteetit kuten kaupungintalous kuntoon. Vain siltä pohjalta Sosiaalidemokraatit voivat turvata myös yhteiskunnan heikoimmille jäsenille tasa-arvoisen kohtelun. Sosiaalidemokratiaan ei sovi henkilöpalvonta, ei valehtelu, ei salailu eikä puolueen sisäisten pyrkimyksen tai puolueen asettaminen kansan edun yläpuolelle. Kaikki tämä on vastoin sosiaalidemokraattisia toimintaperiaatteita ja juuri näiden unohtamisen vuoksi puolue on menettämässä merkitystään ja kuihtumassa pois. Jotain minäkin Sosiaalidemokraattisen puolueen periaatteista todellisista sosiaalidemokraateista ja puolueen aidoista tavoitteista tunnen. Tuskinpa minulta olisi muuten tilattu Vappupuhetta, joka aikoinaan, piiruakaan muuttamatta, luettiin Uudenkaupungin torilla!

   Poista
 38. No, ei nyt ihan viitsitä sentään lynkkausta tehdä. Demarit edustavat kuitenkin paljolti kaupunkia kokonsa puolesta. Heidän toimintakulttuurinsa on peräisin 1900- luvun alusta, jolloin ryhmäkuri oli todella tärkeää. Sotavuosinakin (1944) pysyttiin hallituksessa, tosin aika tiukalla äänestystuloksella. Samoihin aikoihin olisi ollut mahdollista tehdä myös rauha venäläisten kanssa.
  En itsekään ole tyytyväinen demareiden politiikkaan Uudessakaupungissa, tosiasiassa olen huolissani noista Raumaan liittymispuheista, jos sitä oikein taktikoidaan. Rauman ja Uudenkupungin yhteenliittymä ei ole realismia; sellaisen aatteen kannattajat eivät näe puita metsältä.

  VastaaPoista
 39. Miksi liitos ei ole realismia joten perusteluja kaivataan?

  VastaaPoista
 40. Kiitos vierailuistanne ja viesteistänne! Lynkkausporukka löytyy vanhoista haapanevavuorelaisista, siitä on käytännön esimerkkejä menneeltä valtuustokaudelta. En missään nimessä kiellä Sosiaalidemokraattien ansoita demokraattisen hyvinvointi Suomen synnyttämisessä. Minusta on vain kornia, jos nyt saman aatteen nimen ovat varastaneet tyypit, joiden toiminta tähtää demokratian ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden sijaan, harvain valtaan ja pienen porukan elostelun takaamiseen. Juha ja minä olemme paikkakunnan ainoita todellisia puolueen perinteitä noudattavia sosiaalidemokraatteja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis minäkö aito sosiaalidemokraatti?Mikäköhän jippo tässä nyt taas mahtaa olla?
   JAa

   Poista
 41. Demarit edustavat puoluelaitosta parhaimmillaan / pahimmillaan. Ei enää mistään idealismista voi puhua. Jokapuolella, niin valtakunnan kuin kunnankin tasolla puolueorganisaatiot vain rahastavat, luovat suojatyöpaikkoja jne.
  Vastaus kysyjälle (19:09). Mikään tutkimus ei TUE kahden kaupungin, tai ylipäätään suuruuden mittakaavaa palvelujen tarjonnan edullisuudessa. Itseasiassa Uki on sopivan kokoinen yksikkö pärjäämään ilman liitoksiakin.
  Esitä sinä nyt (19:09) millä perusteella pitää liittyä Raumaan. Kari Kosken kaupunginjohtajuus ei ole perustelu, vaikka hän tuli "hyvässä hengessä" valituksi demarien tuella. Yhteistyökykyisenä, johtamistaitoisena, hyväluonteisena ja iloisena hymypoikana, joka aina hoitaa kaiken neuvottelemalla eikä esimerkiksi poliisin avulla.

  VastaaPoista
 42. Demarit työväestön edustaja?????Voiko asian kyseenalaistaa?????Minä kyseenalaistan ja miksi sen kerron nyt teille.
  Olenko tämän jälkeen haukkuja,katkeroitunut tai javan/oikeiston perseennuolija, voihan tietysti ajatella olen sivistymätön.
  Kaupunkin työntekijöille jaettiin palkankorotuksia ja oli kaksi vaihtoehto.Palkankorotus annetaan henkilö/tehtäväkohtaiseen lisään.
  Demarit kannattivat hallituksessa henkilökohtaiseen lisään joka on pitkässä juoksussa epäedullisempi ratkaisu työntekijää kohtaan.
  Kysyin miksi teitte niin: Vastaus oli olimme tässä tapuksessa työnantajien edustajia.
  Ainoa joka äänesti tehtäkohtaiseen lisään oli Harto Forss.

  Tarkistakaa hallituksen pöytäkirjat, etten puhu täyttä tuuuuuubaaaaaaa.
  Kysymys kuuluu onko demarit puolueena työväestönedustaja ????

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Utelias työntekijä kysyy?

   Koskahan minun tilinauhassa näkyy tehtäväkohtaisia lisiä,palkankorotukset tulee vain mitä valtakunnalisesti on sovittu.
   Voisit täsmentää jotta minäkin voisin sellaisen hattukädessä pyytää,vain pitääkö olla jonkunpuolueen jäsenkirja.

   Poista
  2. Kysyppäs luottamushenkilöltä, kyllä se selvittää miten kuuluu maksaa ja mikä vaikuttaa mihinkin.

   Poista
  3. Onse hyvä täällä TUPPUKYLÄSSÄ että ulkopuoliset tietävät paremmin toisten tilinauhat, kun omat asiansa

   Poista
 43. Suomen Pienyrittäjät vertasi Urpilaisen esitystä natsi-Saksaan


  Sunnuntai 8.12.2013 klo 18.30

  Suomen Pienyrittäjät vertaavat esitystä ensi vuonna käyttöön otettavasta verovelkarekisteristä natsi-Saksaan. Harmaan talouden torjuntaan suunniteltu verovelkarekisteri on osa hallituksen rakenneuudistuspakettia.

  VastaaPoista
 44. Viime valtuustokaudella ainakin Juha ja Java olivat työnantajia kaupungin johdon ja henkilöstöpäällikön tulkinnan mukaamn.

  VastaaPoista
 45. Kommentti 20.50 todistaa jälleen kerran miten täällä kateudesta ja katkeruudesta tölvitään Hartoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten niin hartoa tölvitään hän oli ainoa joka äänesti työtekijän edunmukaisesti.
   Kaikki muut äänestivät työntekijän kannalta epäedullisemman sopimuksen puolesta varsinkin demarit " työnväenedustajat "

   Poista
 46. Katsokaa kirkkoharto heräs.

  VastaaPoista
 47. Seurakunta löysi Harton heikon puolen.Hänet ostettiin kirkkokahvilla uskovaiseksi

  VastaaPoista
 48. Voi kauheeta! Harto on käynyt kirkossa. Tämä ei käy valtuutetulle. LAHJONTAA!!!!

  VastaaPoista
 49. 20:50 kommentti mairittelee Forssia. On sanottava, että on positiivinen asia, että äärivasemmalta pyydetään kirkkoon puhumaan. Ei semmoinen käynyt päinsä takavuosina. Myös äärioikeisto käy puhumassa kirkossa nykyisin, viittaan Sarasvuohon. Demokratia toimii tuomiokapitulleissa.
  Ainoa asia mikä minua Suomessa huolettaa on se, että tietyt piirit rahastavat eläkeyhtiöitä, valtionyhtiöitä yms. Niitä vastaan esimerkiksi "Kiakkovieraat" Tampereella osoittivat mieltään.
  pahinta rahan vallassa on se, että suurituloiset elävät ulkomailla kotimaasta saaduilla rahoillaan, jotka kasvavat korkoa koron päälle näiden nauttiessa van auringosta ja coctaileista. HE PERKELE levittävät kotimaista rahaa ulkomaille !
  Jotenkin kestäisin sen, että tuhlaisivat täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missä 20:50 kommentissa hartoa haukutaan , kun en sellaista löydä. voiskos joku kertoa. että missä ja miltä päivältä??

   Poista
 50. Muuten hyvä, mutta Harto piti poliittisen puheen kirkossa.

  VastaaPoista
 51. joo, Forss ei malttanut... kun kerran sai tilaisuuden.

  VastaaPoista
 52. Näin on
  http://www.uudenkaupunginsanomat.fi/uutiset/570912.html

  VastaaPoista
 53. Kiitos käynneistä ja kommentoinnista! Eiköhän Harto ole ihan omana itsenään kutsuttu kirkkoon puhumaan ja puhunut omana itsenään. Hän ei ole kirkkoon päästäkseen laulanut korkealta ja kovaa sarviaan piilotellen kuten eräät!

  VastaaPoista

Tuhraappa tähän aikasi kuluksi jotain! Kiitos!